Ordning fel orden i.

23:46

Abbe vänder ofta på ordföljden när han ska säga en mening med en negation i. Det blir ganska gulligt, tycker jag. Så här till exempel:

– Jag lovar inte att göra sönder den. (eller "ya ååoa i-ee å yöya önney mem" som det egentligen låter)

Skönt att veta.

Andra bloggar om , , ,

10 kommentarer

 1. Jag pratar likdant...men är 398 år..och lärare..men jag tror det har att göra med min dialekt..hoppas jag..

  SvaraRadera
 2. jag passar fransk och engelsktalande barn och orföljden är olika mellan språken så ibland kan det bli lite "I want the sweather blue" eller "that's a car big" =P. men det är ju bara gulligt.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det låter som ljuv musik för öronen. Abbe har rätt inställning till livet!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Har tittat in på din blogg lite då och då under en längre tid. Först idag tog jag mig tiden att läsa igeneom hela er historia genom alla länkar här till höger. Efter det tillägnar jag ett inlägg på min egen blogg till detta. Ville bara dela med mej av det till dej. Känns mest rättvist, liksom. (Antar att det är ok att länka till dej, annars ber jag om ursäkt)
  (Har min egen blogg lösenskyddad, så därför klistrar jag in inlägget här...)

  "Jag kan inte hålla detta för mig själv längre. Det är själviskt, elakt och egoistiskt helt enkelt. Så därför ska ni få ta del av en av de bästa och vackraste bloggarna som existerar (måste helt enkelt vara det!)

  Har ni känslor i kroppen kommer ni att bli djupt berörda. Det är som den bästaste av böcker, fast i bloggform. Lättläst, roligt, gripande och framförallt så ärlig, djup och fylld av kärlek. Ni kan bara inte hoppa över den här. Jag kan nästan säga att ni ångrar er om ni gör det.

  Så, nog snackat. Den bloggande pappan med all den historia han har att berätta måste helt enkelt få prata för sig själv:
  http://www.hejaabbe.com/

  OM ni inte har tid nu, så gör detta när ni har tid. Sätt er ner, ta en näsduk med er och ta del av deras historia som finns till höger i bloggen. Alla markerade ord i den korta versionen där är en länk till ett aktuellt inlägg. Tro mig: NI ÅNGRAR ER INTE!!!!

  Jag säger bara en sak till:

  HEJA ABBE OCH HANS FAMILJ!!!!! Och TACK till hans pappa för vad han bidrar med genom sin blogg!!
  Respekt, beundran, vördnad. Och faktiskt lite kärlek..."

  SvaraRadera
 5. ...eller är han bara helt uppriktig...hur mycket man än lovar att inte ha sönder något, så kan ju en olycka ske!

  Du har ett oerhört vackert sätt att skriva och beskriva, härligt att läsa!!

  SvaraRadera
 6. Visst är det kul med barn och deras berättelser. Min dottr har alltid vänt på följden i ett ord: "akta mamma så du inte blir kördpå!"
  Eller också byter hon ut bokstäver till höger och vänster: " Nu ska jag gå balbansgång i bardasrummet"
  Hon kommer heller aldrig ihåg de rätta orden för saker och ting och väljer då istället ett ord som låter nääääästan likadant: "Hon hette nåt med Dracula"...(hon hette Rakel)
  "Sofia i bröderna Lejonhjärta har många vindruvor" (hon menar förstås vita duvor)
  Ja man får sig många härliga skratt=)
  Underbart!!!
  kram Helena

  SvaraRadera
 7. @Sus Ja, vet du? Det gör jag med. Kanske förklarar saken.

  @Erica Oj, det var fina ord. Jag rodnar. Självklart är det okej att du länkar.

  SvaraRadera
 8. Inse: killen är ett geni! hahaha, vilket lysande sätt att klara sig ur problem :)

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.