Vilka är ni?

23:57

Kära läsare, jag har sagt det många gånger förut och jag säger det igen. Ni är fantastiska. Era kommentarer och mejl förgyller mina dagar och mejlen jag får gör mig generad och stolt.

Med hjälp av Google analytics kan jag se att ni är många som tittar in här varje dag. Det går att utläsa massor om var i världen besökarna finns, om ni kommer direkt via url eller om ni klickat in via en länk från någon annan blogg t ex. Jag kan se om ni sitter på MacOS eller Windows XP, surfar på Explorer eller Firefox och massa annat tekniskt tugg. Men det säger inte så mycket om vilka ni är egentligen, bara att ni är många. Cirka tvåtusen om dagen.

Jag kan bara gissa. Jag tror att jag har en hyfsad bild av vilka ni är. Men det skulle vara kul att veta mer. Ni känner ju liksom mig nu, det vore trevligt att känna er lite.

Därför vill jag be er alla om en tjänst. Svara på de fyra frågorna här nedan. Det går fort och är ju helt anonymt.

Och om ni vill så vore det kul med några rader i kommentarsfältet också för den som orkar. Vem är du? Jobbar? Pluggar? Familj? Hur du hittade hit? Läser du här varje dag, eller bara ibland? Vad heter din blogg, om du har en? Såna grejer. Okej? Som sagt, om du orkar.

Tusen tack på förhand. Här kommer frågorna (och glöm inte att klicka på "vote" för varje fråga du fyller i):

347 kommentarer

  1. Jag läser din blogg så ofta jag kan, den är ju helt underbar, den får mig att både skratta och tänka efter. Jag har tre vuxna barn och ett barnbarn som är 6 år och precis börjat i nollan, jobbar som personlig assistent i östersund och är en glad skit.

    Kram på dig/ Lotta

    SvaraRadera
  2. Hejhej :) Jag svarade på frågorna! Har dock inte varit läsare här så länge. Men måste ändå skryta lite med att jag igår blev klar med att läsa hela bloggen ända från början! Snubblade in här och blev nyfiken på er och fastnade... Och nu känns det litelite som att jag läst ut en bok som inte hade ett slut. Men jag vet ju att jag får se hur det går för Abbe och er vartefter tiden går! Och jag hoppas verkligen att allt kommer att gå bra för Abbe i framtiden, han verkar vara väldens härligaste!
    Kramar!

    SvaraRadera
  3. Vem är du? Marie, 23, Sthlm och just idag har jag inte gått och lagt mig i tid, men det gör inget för imorgon har jag inga direkta måsten.
    Jobbar? Timanställd på bibliotek. Är egentligen något för att få arbetslivserfarenhet - har pluggat till bibliotekarie - medan jag avslutar mina studier.
    Pluggar? Är inne på femte högskoleåret, huga. Men i vår tar jag examen, dubbel till och med.
    Familj? Ja, sambo, föräldrar, lillebror och så mina urban families i form av vännerna.
    Hur du hittade hit? Det kommer jag inte ihåg, det var 2006 eller så.
    Läser du här varje dag, eller bara ibland? När nya inlägg dyker upp i bloglovin-readern.

    SvaraRadera
  4. 26 år, från Umeå. Läser till förskollärare, hittade hit via en länk från min väns blogg. Har följt din blogg ett bra tag, följer den via bloglovin, men ibland går jag in bara för att läsa gamla inlägg. Har ingen egen blogg just nu. Kramar till er alla.

    SvaraRadera
  5. Anne, 29 år, bor i Umeå. Följer bloggen via bloglovin'. Försöker men kan faktiskt inte minnas hur jag hittade hit, men det är över ett år sedan, kanske längre. Har läst nästan hela bloggen vid det här laget.
    Gift med min gymnasiekärlek, har en dotter på snart tre år. Jobbar med funktionshindrade på boende. Läser till undersköterska vid sidan om.
    Bloggar själv på annebjornstrom.blogspot.com, en helt vanlig "vardagsblogg".

    SvaraRadera
  6. Hej Abbes pappa! Jag är en nittonåring från Luleå som hittade till din blogg genom att söka runt efter fina bloggar att följa. Jag brukar titta in här varje dag. Jag tog studenten i våras och söker just nu arbete, men det ser mörkt ut på den fronten. Jag har precis flyttat hemifrån och det är ganska skönt att slippa bo vägg i vägg med min bror som gillar att spela hög musik. Jag tycker om att sy och fotografera samt lyssna på och spela musik på min fritid.

    SvaraRadera
  7. Åh vad jag gillar att läsa din blogg! Du skriver fantastiskt och fotar som en gud.

    Själv är jag 28, barnlös och arbetslös (men har två intervjuer - för jobb alltså, inte barn - den här veckan så håll tummarna är du snäll).

    Är jämte men bor i spettekakeland sen en tid tillbaka, flyttade hit för att skaffa mig en framtid men den drömmen krossades för ett par månader sen så nu är jag på jakt efter nya mål med livet.

    Jag har flera familjer (skilsmässobarn flera gånger om), ganska dysfunktionella men antagligen bra mycket bättre än många andras.

    Jag kommer inte ihåg hur jag hittade hit, det var en länk från nån blogg för miljoners år sen iaf. Kanske var det Lindas förra blogg?

    Jag är en aningens besatt av musik och bloggar därefter på bloggen "Sing one for me".


    Ta hand om din fantastiska familj och lycka till med Abbes kommande plastik.

    SvaraRadera
  8. hej! är en 20årig tjej från stockholm som följt din blogg sen ett par år tillbaka. har nog läst hela bloggen 2 gånger! älskar hur du beskriver din vardag och kärleken till abbe och storebror. tycker dina beskrivningar av händelser är så välskriva, har skrattat högt åt vissa inlägg. speciellt det om storebrors teckning om solen omgiven av konsekvenser! blir fascinerad över er familjs kämparglöd. om jag nån gång får barn vill jag vara en sån förälder som du. har alltid varit lite skeptiskt till att bli mamma en dag, men när jag läser din blogg så påminns jag om den härliga uppgift det ändå måste vara.
    abbe och storebror är så fantastiskt söta, roliga, och underbara. man skulle bara vilja krama om dem!
    keep up the good work/ N

    SvaraRadera
  9. Hej! Jag heter Paula och är 19 år gammal. Jag vet inte riktigt när jag hittade till HejaAbbe, men ända sedan jag hittade hit för första gången så har den varit inlagd på bloglovin. Jag jobbar som au pair i London just nu och har lämnat min familj kvar i Östersund ett tag. Jag läser HejaAbbe av många olika anledningar, först och främst för att den är så äkta. En annan anledning är att du verkligen kan skriva, jag vet itne hur många gånger jag har skrattat eller gråtit till den här bloggen.. Jag var (eller är, men just nu är det en liten paus) fotbollstränare för ett lag med spelare som hade olika funktionshinder och jag vet hur svårt vissa av dem har det, vissa av dem har inte ens föräldrar som bryr sig om dem och därför så blir jag så glad för man märker verkligen hur mycket du älskar, inte bara Abbe, utan även storebror och mamman! :)

    Sluta aldrig skriva!

    SvaraRadera
  10. Cissi, 22 år från Linköping. Pluggar just nu turism och evenemang i Värnamo. Hittade hit för ett par år sen när jag satt och slösurfade efter fotobloggar. Läste presentationen och ett par inlägg. Gick hämtade en filt, en kopp kaffe och godisskålen, stängde av mobilen och började läsa bloggen från början. Tårarna rann av både skratt och sorg.

    Är fruktansvärt dålig på att kommentera. Har gjort det ett par gånger. En av gångerna hade jag turen att vinna brödlotteriet ;)

    Bloggar själv på http://metrobloggen.se/tinseltown Senaste tiden har jag varit lat och inte bloggat så mycket men tänker nog snart ta tag i det! Hoppas jag :)

    Lycka till i framtiden. Ska bli bättre på att kommentera. Kramar till hela familjen!

    SvaraRadera
  11. Sofie
    Har just hittat din blogg. Aer 35 aar, och bor i Atlanta. Har tvaa egna pojkar, 6 och 3.5 aar. Jag goer mycket volentaert i den aeldre pojken skola, med barn som behoever extra hjaelp. Tycker att det aer daaligt med resurser haer i USA, om man nte har pengar till det.

    SvaraRadera
  12. Hej Abbes pappa! Här läser jag minsann varje dag! Det är så roligt och intressant att få följa med i ert liv! 24 år gammal är jag, bor på västkusten. Jobbar inom vården. Minns inte riktigt hur jag kom in här på bloggen från första början men jag läste allt - från första inlägget sedan var jag fast! :-)

    SvaraRadera
  13. Nina, 28, i norrländsk mellanstor stad här. Jobbar som redigerare och fastnar lätt för det skrivna ordet - om det är bra formulerat. Var nog just därför jag sträckläste din blogg då jag av en slump hittade hit, sedan dess har jag varit fast. En vardaglig kamp med mycket livsglädje som träffar rakt i hjärtat! Bloggade själv i jobbets räkning men pulsen inför deadline slår lite väl hårt emellanåt så det är svårt att hinna med, min fritid som innehåller träning, foto, häng i goda vänners lag, lite shopping och dans mellan varven vill väl inte tidningsläsarna veta nåt om ;)

    SvaraRadera
  14. Jag var nere i sthlm och hälsade på en av mina bästa vänner som pluggade där. Vi satt vid frukostbordet och åt rostade mackor och förberedde oss för dagens shopping. Min vän hade alltid datorn vid sin sida, som student har man inte råd med någon morgontidning. Helt plötsligt började hon gråta. "Oj, vad har nu hänt?", frågade jag, i tron om att hon som vanligt satt och "bläddrade" i Piteå Tidningen. Men så var det inte.. hon hade för tredje gången i rad börjat läsa din blogg, från början till slut, som en bok. Nästa morgon satt även jag med datorn vid frukostbordet, och det gör jag fortfarande!

    Stark pappa (och mamma), otroligt charmiga pojkar, superfina bilder, kloka ord, välskrivna och roliga men även berörande historier.. din blogg kan sammanfattas med ett enda ord, favorit!

    Jessica heter jag föressten, 20-åring från Piteå som snart på väg ut i vida världen.

    SvaraRadera
  15. hej hej. Jag heter Fiona. 21 år från göteborg. Hittade din blogg via Navid Modiris blogg och min kusin som länka på facebook =). läser varje dag. Har läst hela bloggen från början i våras.
    Har en blogg som uppdateras mer eller mindre beroende på vad som händer i livet =). Läser Internationella Relationer men ska till våren byta bana till litteraturvetenskap som förhoppningsvis ska leda till bokförläggare. Älskar denna bloggen. Den ger verkligen en varm känsla. massa kramar

    SvaraRadera
  16. hej! Jag är en 18 åring från Åkersberga utanför sthlm. Pluggar nv-teater och lär väl fortsätta med teaterstudierna efter gymnasiet. Jag kommer inte ihåg hur jag hittade hit (som väldigt många andra verkar det som) men det var någongång under hösten 2007.

    Anledningen till att jag läser din blogg är ju dels såklart att man vill följa lilla Abbe och se hur en sån stark individ kämpar sig över hinder som man inte ens kan föreställa sig hur det är att gå igenom. Men också på grund av dig. Du är en helt fantastisk förälder. Känslomässig och varm och framför allt en pappa som bryr sig väldigt mycket om sina barn. Sen uttrycker du dig riktigt bra vilket gör att det blir en bra och skön melodi när man läser dina inlägg och de är värda varje sekund man lägger ner på dem.

    Jag har själv hållt på och blogga sen typ 2006 men slutade för jag behövde ta tag i vissa saker och jag orkade inte skriva då. Nu började jag igen för typ en vecka sen på www.alltingfinns.blogspot.com

    Massor med kramar och stöd!

    SvaraRadera
  17. Hej Abbes pappa.
    Therese heter jag, bor och lever i Göteborg. Jag hittade hit för ungefär 1½ år sen, mest av en slump, och sedan blev jag fast. Jag jobbar med barn, är examinerad förskollärare sedan snart 3 år tillbaka, och just nu jobbar jag på ett ställe med småknoddar (den äldsta är ca 2½ och den yngasta fyllde 1 i aug.). Bloggar gör jag också, dock har min blogg inte särskilt många läsare. Det gör mig inget, egentligen, jag vet vilka det är som läser och det är mestadels vänner. Nu måste jag ila till spårvagnen, ha en bra dag!

    SvaraRadera
  18. Jag kikar in på bloggen när jag har möjlighet, och jag vet inte riktigt varför jag har valt att inte kommentera. Men lika intresserad är jag för det!
    Jag heter Alba och är 14 år, och går alltså än så länge bara på högstadiet. Jag minns inte helt klart hur jag fann HejaAbbe, jag anar att jag (som vanligt) googlade, antagligen på "intressant blogg" (så fruktansvärt trött på de meningslösa modebloggarna när det finns folk med mer berörande saker att förmedla). Och så var det någon liten nisse som hade listat upp ett antal personliga favoritbloggar, och jag fastnade direkt för denna. Det är alltid lika kul/spännande när ett nytt inlägg är uppe!
    Jag hade en filmblogg, men lade ned den. Man måste vara duktig på att uppdatera för att förtjäna sina läsare, och det var kanske inte min superkraft. Hälsa familjen så mycket från bloggläsarna!

    SvaraRadera
  19. Jag bor i Uppsala med tre barn, jag är webbansvarig och pluggar systemvetenskap på distans. Jag hittade hit i höstas när mycket var jobbigt och bloggläsning var en befrielse. Numera är inget jobbigt, men jag läser vidare ändå :)

    SvaraRadera
  20. Sus, 38 år, 2 barnsmamma som för tillfället lever 25 mil från det bästa hon har. Jobb och kärleken ställde till det för mig..=)

    SvaraRadera
  21. Mamma J är 38 år och trebarnsmamma i en förort till Sthlm. Hittade hit via rekommendation av syrran som är en hejare på att googla, haha!

    Sedan var jag fast.

    Blandningen av söta anekdoter, vackra bilder och kärleksfulla och självutlämnande texter kombinerat med ett välskrivet språk tilltalar mig mycket, så här blir jag kvar :-).

    Bloggar om det vardagliga och alla mina åsikter här: http://mammanj.blogspot.com/

    SvaraRadera
  22. Hej! Jag är en sådan som i princip aldrig kommenterar, jag hittar aldrig orden. Men däremot läser jag varenda ett av dina ord.

    Jag heter Helena och bor i Ronneby sedan ett år tillbaka, studerar på BTH. Fyllde 20 nu i augusti.
    Bor i en liten skokartong på 21 kvadrat.

    Jag har läst allt från början till slut. Numera brukar jag titta in varje dag för att se om det har hänt något. Jag tycker om att läsa några av dina väl valda ord innan jag går till föreläsning, så har man något att tänka på på vägen. :)

    Jag hittade dig via tips från min bloggtokiga storasyster, men jag tänker inte länka hennes blogg utan det får hon göra själv. :)

    Abbe verkar vara en gullig kille, och ibland undrar man varför vissa barn behöver gå igenom så mycket jobbigt. Men livet är inte rättvist, har aldrig varit det och kommer aldrig bli det.

    Jag önskar er lycka till!

    SvaraRadera
  23. Jag vet inte hur jag hittade hit. Men Abbe gick rakt in i hjärtat, så jag blev kvar;)
    Jag har två barn, en flicka och en pojk (förövrigt jämngammal med Abbe). Växte även upp med en syster som har ett handikapp, och föräldrar som försöker få livet att gå ihop och få ett flyt på vardagen.//Christina

    SvaraRadera
  24. 22 år, läkarstudent i stockholm. Hittade din blogg via en länk i en annan blogg, läste hela under några dagar. Grät mycket. Sedan dess besöker jag dig nog nästan varje dag, och uppdaterar ofta min sambo om vad som händer i era liv. Nypollon är ett ord som numera används hemma hos oss.

    Tack för en av sveriges mest välskrivna bloggar!

    SvaraRadera
  25. Mission completed, sir!

    Och ja... du vet redan allt om mig, eller hur?

    SvaraRadera
  26. Hej,

    jag är en tjej på 24 år som pluggar i linköping sedan ett par år tillbaka. Om planen håller är jag färdig civing inom två år med inriktning mot medicinsk teknik. Jag hittade hit för hundra år sedan via silverfisken har jag för mig. :)

    SvaraRadera
  27. Hej hej! Japp klart jag läser din blogg varje dag. Ni är en helt underbar familj med två tindrande stjärnpojkar.
    Kram kram Sussie

    SvaraRadera
  28. Jag sitter och läser varje dag men kommenterar rätt sällan. Är en tjej på 17 år som pluggar naturvetenskap, andra året på gymnasiet.
    Hittade hit för att jag kollade på någon sida med bloggvärde eller något sådant och där fanns din med. :P

    SvaraRadera
  29. Jag är 27 år och arbetslös. Bor i Umeå och har en egen blogg som heter "friskhetstecken". Har följt Heja Abbe i ett par år och läser varje inlägg i min RSS-läsare. Det är en del av min internet-rutin!

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  30. Vem är du? En tjej på 30 år som oxå har ett hjärtebarn!
    Jobbar? Just nu mammaledig med hjärtekillen Leo
    Familj? En man, och en storebror till Leo
    Hur du hittade hit? Hittade hit via en annan blogg, kommer inte ihåg om det var cpmamman eller ngn annan...
    Läser du här varje dag, eller bara ibland? Varje dag, du är beroendeframkallande!
    Vad heter din blogg, om du har en? famgranath.blogspot.com Där bloggar jag om Leo framförallt men även om vardagen

    SvaraRadera
  31. Jag har hittat hit via.. tror det var silverfisken en gång för ganska länge sedan när jag var sjuk. Jag läste från början till slut, grät massor och skrattade massor. Har tyckt att just taldelen varit intressant då jag haft barn i jobbet med ungefär samma slags talproblematik. gomspalt, sluter inte tätt osv..

    Förövrigt bor jag i Stockholm med min man, arbetar som förskollärare, har inga barn.. pluggar en massa extra kurser jämt.

    Jag läser varje dag, ibland läser jag om från början. Det är som en fin bok. Jag tycker verkligen att det ska bli en sådan. Jag vet att många föräldrar som har barn med svårigheter eller funktionshinder eller ett barn med särskilda rättigheter, behöver igenkännandet och känslan av att de inte är så vansinnigt onormalt och att det finns flera att söka kraft hos.

    min blogg heter "På förskolan" http://paforskolan.blogspot.com

    SvaraRadera
  32. Hej
    Jag hittade hit när jag sökte på DiGeorges syndrom efter att de pratat om det i en tv-serie. Började läsa från början och blev klar för en vecka sen (eller nåt sånt). Går in varje dag och tittar om det kommit ett nytt inlägg.

    Är 41 år. Uppvuxen i Stockholm men bor i Skåne. Är gift och har två tonårsbarn. Är utbildad gymnasielärare i svenska och engelska, men jobbar sen två år tillbaka som personlig assistent åt min CP-skadade lillasyster.

    Bloggar på min hemsida, som mest handlar om livet med våra två hästar.

    Ha det toppenbäst.
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  33. Hej! Jag heter Carolina, är 24 år och bor för tillfället i Lund där jag läser biologi. Jag kommer dock från Sthlm där min familj fortfarande bor kvar. Jag har en bror med hjärtfel (dock ganska lindrigt) och en bror med samma hjärtfel som tyvärr inte överlevde. Det är inte samma hjärtfel som Abbe har men kan ändå känna igen en hel del av det du skriver, även om jag var ganska liten när min bror som dog åkte in och ut på sjukhuset. Det värmer i hjärtat varje gång jag hör någon som överlever hjärtsjukdomar så därför läser jag varje gång du uppdaterar (följer dig med bloggkoll)! Ta hand om er :)

    SvaraRadera
  34. 54-årig gotlänning med fyra mer eller mindre vuxna barn. Jobbar själv i informationsbranschen, med lite av varje. Mycket handlar om att kommunicera - bland annat med bilder, lätt svenska och andra hjälpmedel.
    I min närhet finns barn (och numera uppvuxna) med särskilda "särskilda behov".

    Följer troget Heja Abbe, uppskattar både skildringen av ert speciella vardagsliv, det du skriver om ditt jobb och lite västkust.
    Det är tankvärt och engagerande. Och riktigt, riktigt bra foton!
    /Greta

    Hittade bloggen via "Camillas lockar".

    SvaraRadera
  35. Jag är Sofia L, bor i Luleå, men är från Jokkmokk. Är 27 år. Har världens finaste Nancy, 1år, med min Robert som jag varit med i 6 år.
    Är utbildad make up artist, jobbar både som det och som personlig assistent fast jag tar fortfarande ut en hel del föräldrarpenning.
    Jag hittade hit tack vare Silverfisken Jonas, och är in och läser varje dag. Bloggar inte själv, men gillar att läsa andras.

    SvaraRadera
  36. Vem är du? Tina, 33 år.
    Jobbar? Som ingenjör på statlig myndighet (det är mykcet roligare än det låter!).
    Familj? Sambo.
    Hur du hittade hit? Tror jag hittade hit via Lotten Bergman. För en sån välskriven blogg fastnade jag förstås direkt! Det är nog den gemensamma nämnaren bland bloggarna jag följer (ämnena varierar ganska mycket) - att de är välskrivna och har ett bra språk. Har de dessutom en knorr eller berör på annat sätt så är det än bättre. Även där passar Abbes pappa in.
    Läser du här varje dag, eller bara ibland? Jag läser nästan varje dag, men kommenterar sällan (som med de flesta andra bloggar jag läser). Jo, jag har också läst bloggen från början, men det var längesen nu.

    SvaraRadera
  37. Hej! Jag heter AnnaMia, bor i Uppsala och jobbar för närvarande i Solna kommmun (hu för pendlingen!) Jag utbildar mig till Personalvetare och borde egentligen skriva på min C-uppsats just nu men tycker att det är roligare att jobba. När jag är ledig tycker jag om att läsa, träna, sjunga och laga mat.

    Jag hittade Heja Abbe sommaren 2007 via ett tips från en kompis, sträckläste bloggen och har sedan dess läst varje dag. Även jag är dålig på att kommentera, trots att dina texter ofta väcker många tankar.

    Jag gillar att läsa din blogg för att du har en positiv inställning till världen, trots de många motgångar ni har mött de senaste åren. Bloggen andas hopp och kärlek och är skönt befriad från det gnäll och smutskastning av andra (vilket ibland kallas humor av någon anledning) som man ofta hittar i andra bloggar.

    Jag hoppas naturligtvis att du bloggar i många år till så att jag får veta hur det går för Abbe och Storebror!

    SvaraRadera
  38. Hej, Åsa, 38 år, jobbar som ekonom. Jag hittade hit under sommaren då jag tillfälligt satt i en reception utan att ha något att göra. Tror jag kom hit via en länk. I tre dagar satt jag och sträckläste från början till slut, många gånger skrattade jag högt och ibland med tårar i ögonen. Jag titta in här varje dag och håller tummarna för både Abbe och hans storebror! /Åsa

    SvaraRadera
  39. Jag är Honungspojkens mamma och nånstans mitt emellan 30 och 40. Bor sedan några år i huvudstaden och har både pluggat och jobbat en väldig massa år.

    Minns inte hur jag hittade hit, men tror faktiskt att Heja Abbe var den första bloggen jag började läsa, efter att jag fått min egen lille kämpe. Blev helt tagen av språket och av fantastiska Abbe. Har läst allt från början och följer er i stort sett varje dag. Det kan faktiskt ha varit Abbe som fick mig att börja blogga när jag tänker efter...

    SvaraRadera
  40. Anette heter jag, är långtidssjukskriven. Har läst din blogg ganska länge, kommer inte ihåg hur jag hittade den.
    Det är underbart att läsa om Abbe och storebror!

    www.nenne68.blogg.se

    Hoppas ni får en mysig dag!

    SvaraRadera
  41. Hej!
    Kvinna 43, lärare på högstadiet, make, två barn 7 och 11 år som spelar fotboll, innebandy och simmar - mycket skjutsande,stressigt men kul. Gillar att jobba, vara i stugan i Tärnafjällen, elda brasor i kaminen, dricka mycket kaffe, läsa bloggar och ta det lugnt. Läser din blogg nästan varje dag sedan drygt ett år tillbaka - den känns varm, rolig men inte för perfekt vilket är sympatiskt. Du är också lite trött ibland, dina barn krånglar också på morgonen ibland och du kan känna lycka av enkla saker som god mat och vacker natur. Inte så pretto helt enkelt. I like. Kram! //Ulrika i Umeå

    SvaraRadera
  42. Varje dag är jag här, nästan i alla fall. Hur jag kom hit minns jag inte med gissar på via Jonas eller Linda.

    Jag har precis flyttat hem till hälsingland efter att ha pluggat. Så var det bara det här med att skaffa jobb då... Inga barn, ingen man men läser här gör jag ändå.

    SvaraRadera
  43. Hej!
    22 år och sjuksköteskestudent från Malmö här. Har inte läst bloggen så länge men vet inte riktigt hur jag hamnade här. Men det är i alla fall en superbra blogg!

    SvaraRadera
  44. Jag bor med en man och ett barn i Täby. Fyller fyrtio väldigt snart. Jobbar på bank, dock inte kontor. jag har läst och skrattat och gråtit med din blogg i drygt ett år. Jag hittade hit via Ninnis blogg. Jag har aldrig kommenterat förut, för det var så himla meckigt förut, man skulle skapa något konto osv. Men du har en väldigt fin blogg ska du veta. Jag är som många andra ett stort Storebrorsan fan, hans underfundiga humor är så skön.

    SvaraRadera
  45. Hej!
    Kvinna, 22 år från Vallda i Kungsbacka utanför Göteborg, där mina föräldrar och min bror fortfarande bor. (Tillhör egentligen Halland, men det är lite wannabe-GBG där och jag antar att det har smittat av sig..) Just nu pluggar jag Journalistik i nya medier i Piteå, sista året.
    Jag har inga barn, men kommer att skaffa det när jag har tagit min examen, har en stabil inkomst och bor där jag vill för ett tag framöver.
    Jag hittade hit för två år sedan, via en länk från min phösare jag hade under nollningen. Sedan dess har jag läst din blogg varje dag eller så ofta jag kan.
    Till din blogg har jag både gråtit hejdlöst och gapskrattat. Tack för en underbar blogg!
    (Själv skriver jag på: http://sannalangvik.blogspot.com)
    Många kramar

    SvaraRadera
  46. Hej! Jag är inne på din blogg minst en gång om dagen, den är verkligen så fin, bra och välskriven! Min syster tipsade om den för ganska längesen nu, säkert över ett år sen eller så. Då läste jag igenom hela allting från början till slut (kunde inte sluta, jag blev otroligt berörd) och nu är jag fast. :) Jag är en 23 årig tjej som bor i Örebro. Just nu är jag sjukskriven men ska snart börja jobba igen. På fritiden ÄLSKAR jag att fotografera. Jag går en fotokurs nu och planerar att gå en fotoutbildning nästa år. :) Jag har en blogg där jag lägger upp en massa bilder från min vardag. Och det var lite om mig det! :) Ha det gott!

    SvaraRadera
  47. Klart jag läser här varje dag, fattas bara annat.

    Din blogg är en av de verkligt viktiga och bra bloggarna.

    Jag är 37, jobbar på din konkurrent runt hörnet, tror på kakmonstret och kommer aldrig att bli äldre än så här.

    SvaraRadera
  48. Sara heter jag, är 26 år gammal och bor i Norrköping. Har inga barn (ännu) men tycker att dina grabbar verkar helt fantastiska och blir jätteglad när ett nytt inlägg dyker upp på Bloglovin'. Hittade hit via Silverfisken tror jag, började läsa och sedan var jag fast. Ägnade några kvällar åt att läsa (och gråta och skratta med för den delen) mig igenom alla gamla inlägg. Du skriver helt otroligt, och återigen, dina grabbar verkar underbara. Heja Abbe!

    SvaraRadera
  49. Halloj! Här har du en trogen läsare som fastnade i din blogg tack vare The Critics i våras. Är en 22 årig tjej som tyvärr miste mitt barn strax efter födseln. Jobbar både som undersköterska men mer och mer som hopp ryttare :)
    Ha det bäst!
    P.s Du skriver jätte fint! D.s

    SvaraRadera
  50. Hej!
    Hittade din blogg via den gripande bloggen Honungspojken. Jag följer 5 bloogar, du är en av dem. Det gäller att plocka russinen ur kakan! Själv är jag mamma till en tjej och en kille, fru till en hårt arbetande snickare. Är hemma med vår dotter nu. Arbetslös annars, har börjat engagera mig politiskt i min kommuns lokala parti. Försöker belysa kommunala issues i min blogg. Bor lantligt men ändå nära Göteborg.
    Tack för att du skriver, fortsätt med det!

    SvaraRadera
  51. Anna, 36 år, civilingenjör från Nyköping. Heja Abbe var den första blogg jag stötte på någonsin. Sträckläste den under 2 dagar och har sedan dess tittat in i stort sett varje dag. Jag skrattar, känner och känner igen. Vi har 2 pojkar på 2.5 och 4 år. Vår 4-åring har en ganska jobbig ämnesomsättningsjukdom och vi hade en jobbig start när vi fick honom. Går självklart inte att jämföra men jag känner igen mig i dina glädjestunder och våndor. Jag tycker att du verkar vara en fantastisk pappa och du sätter så himla fina ord på dina känslor. Ibland förstår jag mig själv genom att läsa dina texter.

    Heja Abbe och lycka till med allt som du har framför dig!

    SvaraRadera
  52. Hej, jag läser din blogg varje dag. Älskar hur du skriver och att titta på dina underbara bilder. Sedan vill jag såklart veta hur det går för eran underbara Abbe. Jag hittade hit via en bekant till mig (som även är bekant till er). Min familj som består av en underbar man och två små tjejer bor i Öxeryd.

    Jag jobbar som kundservicechef på ett företag i Göteborg. Ett jobb som jag älskar!

    Tack för att jag får en bra start på dagen (som börjar med ett besök på Heja Abbe) innan jag måste sätta tänderna i mina egna utmaningar.

    SvaraRadera
  53. Hej & Go'morron! Klart du ska veta vilka vi är som tittar hem till er. Jag heter Eva, är 51 år, bor i Lund & jobbar i Malmö, i sjukvården.
    Är enastående med hus(o)djur, en blåpannad amazonpapegoja som är anledningen till att jag hittade hit, eftersom han delar namn med sonen din - bästa namnet i världen.
    Jag kikar in varje morgon och ibland flera gånger under dagen för att reprisera. Favoriter är "skaka lite grand" och "yin o yang" - en historia som verkligen borde användas i utbildning av all sjukvårdspersonal.
    Vill inte säga att jag misskött min kropp, men ändock inte skött mig till fullo, men Abbes historia har inspirerat mig till att åter igen börja gympa och styrketräna. Jag har ju faktiskt ett ansvar att använda min (i stort sett) friska kropp för att fortsätta hålla mig frisk, så att våra sjukvårdsresurser kan gå till alla fina hjärtebarn som behöver dem så mycket mer!
    Papegojor är väldigt sociala djur så min Abbe tar en stor del av min fritid, men jag tycker också mycket om att läsa skönlitteratur och att resa. Favoritresemålet alla kategorier är London.
    Nej, jag bloggar inte, dels beroende på tid och så vet jag inte riktigt vad jag skulle kunna bidra med i bloggvärlden.
    Det var lite om mig.
    Varma hälsningar till hela familjen från Eva

    SvaraRadera
  54. Hej!
    Är en kvinna på 38 år från Göteborg. Jobbar kommunalt som mellanchef. Är gift, bor i ett stort hus med min man och har kämpat med barnlöshet mer eller mindre intensivt i sju år.
    Jag hittade hit via en kompis blogg och läser nästan varje dag. Blir rörd, inspirerad och glad av att läsa dig. Kommer att använda er familj som förebild för vårt föräldraskap när vi blir föräldrar. Läser också bloggen mycket för dess vackra utformning, språk och bilder.
    Heja er alla fyra!

    SvaraRadera
  55. Hej ni fina familj,

    jag följer din blogg flera gånger i veckan och tycker den är helt underbar. Jag har aldrig tidigare kommenterat, har lite dåligt samvete för att våra barn är friska. Tänker på allt ni går igenom.

    Många kramar till er från en mamma, 31 år från Dalsland.

    SvaraRadera
  56. Jag är 32 år o mamma till 3 pojkar i åldern 15, 14 och 8 år. Bor i en liten by i Norrbotten som heter Älvsbyn. Är hemmamamma. Har en blogg där det står en del om mitt liv o min varddag.
    WWW.sakerilivet.blogspot.com

    SvaraRadera
  57. Vem är jag, en 36årig västerbottning som just nu bor i Frankrike med make och tonårsdotter medan tonårssonen just flyttat hem till sverige för att börja på gymnasiet, hundägare och fd barnskötare och planen var att utbilda mig lite tillför att jobba med barn med olika funktionshinder men så blev det inte utan istället får jag prova på hur det är att leva i en kropp som inte funkar riktigt som den ska.

    hur jag hittade hit vet jag inte riktigt men fast blev jag och jag brukar titta in minst en gång per dag.

    kramar från ett varmt och soligt France

    SvaraRadera
  58. Hej! Jag smyger in här varje dag. Ler för det mesta. Blir tårögd ibland (eller ja, nästan jämt faktiskt). Dina fantastiska ord får mig att uppskatta min vardag och min familj mer än någonsin. Är gift och har två barn, 8 och 10 år. Bor på landet. Jobbar som copywriter på reklambyrå. Tack för att du delar med dig!

    SvaraRadera
  59. Är 24 år och kvinna. Läser oftast vid varje uppdatering eftersom bloggen berör, är välskriven och bjuder på proffsiga bilder. Har själv en flicka med omfattande rörelsehinder på grund av en cp-skada hon fick vid förlossningen. Till skillnad mot era liv så har vi sluppit svåra operationer och oron vid dessa. Vi har annan problematik att handskas med. Hoppas för övrigt den kommande laga-mun-operatinen går bra. Abbe verkar vara en klok kille som tar saker och ting väl.

    Fast vet du. Jag säger aldrig att min dotter är ett barn med speciella behov. Hon har precis helt vanliga behov. Hon vill springa, leka, äta, prata, busa, trotsa. Men för att kunna låta henne göra det krävs speciella insatser.

    Kram till er. Och du, min Tekla skulle ha gillat när Abbe pratar. Hon är överförtjust i charmiga killar, redan så ung.

    SvaraRadera
  60. Glömde skriva att vi är dalkullor och jag, den stora av oss, pluggar till lärare. Den lilla går på förskola och har nyligen fått sin första rullstol vilket är favoritsysslan om hon inte är bland sin små vänner.

    SvaraRadera
  61. Hej Abbes pappa! Din blogg är en av bloggarna jag följt längst. Jag -tror- jag hittade den via "ett liv i exil" (men det här var flera år sen)jag är 23 år och studerar i umeå. Älskar att plugga och läser turismplanering.
    Tycker bara din blogg är så välskriven och inläggen väcker så mycket känslor!

    SvaraRadera
  62. Hej! Paula, lärare (håller fortfarande på att vänja mig vid att svara det istället för lärarstudent som de senaste fem åren), bor på Lindholmen tillsammans med sambo och katt. Bloggar ibland, läser här dagligen, läser gärna och mycket och pratar gärna om böcker. Tycker att din blogg är awesome och uppskattar att vi får följa din familj.

    SvaraRadera
  63. Hej Abbepappan!
    Du finns bland mina "favoriter" på datorn hemma och på jobbet. jag har läst här väldigt länge och om jag minns rätt så var det Silverfisken i australien som ledde mig hit. Jag läser varje dag och uppskattar ämnen stort som smått men mest av allt läser jag här för att du och din fina familj har så mycket kärlek att ge så villkorslöst att jag hoppas att jag ska ha samma förmåga den dag jag blir förälder.

    SvaraRadera
  64. Caroline, 20 år, bor just nu i Borås och hatar det, men vad gör man när utbildningen (webbredaktörprogrammet) inte finns nån annanstans? Jag hittade hit via Silverfisken (har jag för mig), satt och sträckläste hela bloggen en natt. Läser via RSSen, pojkvännen brukar fråga om Storebror har sagt nåt roligt, det är hans favorit ;) Pojkvännen i Göteborg är också the extend av min familj för tillfället. Jag får inte ens ha katt i min studentetta... Du har en fantastisk blogg iallafall, jag har kollat i några av dina länkar till liknande bloggar men de skriver inte lika bra som du, och eftersom jag inte har något personligt förhållande till nån av dem så krävs det bra språk för att jag ska orka läsa. Gud vad jag är ytlig. Men så är det.

    SvaraRadera
  65. Jag är en ny läsare, kvinna 34 år västeråsare, som hittat bloggen via "bloggisar" som rekommenderat den som en av de absolut bästa bloggarna. Skriver själv om barnlängtan och insemination på bloggen Bebisen och jag. Jag har tyvärr inte läst hela er historia ännu, men ser fram emot att göra det en dag när jag har tid.

    SvaraRadera
  66. Jag är tjej på 25 år, utbildad sjukgymnast men är arbetslös för tillfället, har en bror med särskilldabehov. Läser din blogg så gott som dagligen, bloggar själv på metrobloggen.se/Joppla

    SvaraRadera
  67. 32 år, gift, mamma till en femårig pojke, ett andra mirakel på gång. Jobbar, bor i Gävle, njuter av livet, läser Heja Abbe varje dag tillsammans med min pojke - vår gemensamma favoritblogg, bloggar själv på stulnastunder.wordpress.com. Välkommen dit om du vill!

    SvaraRadera
  68. Hej!

    36 år, mamma till en tjej som behöver extra stöttning i vardagen. Pluggar/är arbetslös i Göteborg - och gillar tillvaron precis så som den är för tillfället. Gott om tid för dottern och för mig själv! :-)

    Hittade Jonas via din blogg (tack!), men hur jag hittade din blogg vet jag faktiskt inte. Har dock följt den sen den dag jag hittade den (då jag sträckläste, med tillhörande skratt och gråt). Fint skriven, härliga bilder och med ord som i princip alltid berör. :-)

    SvaraRadera
  69. Tjej, 25 år. Vikarierar på olika förskolor i väntan på ett fast jobb.
    Hittade hit via en annan blogg, vilken kan jag dock inte för mitt liv minnas nu. Läser sin blogg via rss, och använder datorn dagligen, så skriver du dagligen, läser jag dagligen :)

    SvaraRadera
  70. Både min man och jag läser din blogg varje dag, hemma och på jobbet. Du är otroligt duktig på att lyfta fram det fantastiska i vardagen och njutningen i det enkla. Påminnelsen om detta känns värdeful för mig.
    Jag bloggar om vårt familjeliv med hund och barn på soffanomatte.wordpress.com . Bloggen är inte avsedd för någon större publik och jag tror inte att den är intressant för sådan heller men jag älskar den. Den är mitt sätt att ta tillvara på det fina i vårt liv och ett sätt för mig att släppa på ångan när jag är irriterad. Men när jag är sårad, orolig eller ledsen vågar jag inte blotta mig, inte som du. Jag tror att det är det som är hemligheten bakom din dragningskraft, att du vågar blotta dig när resten av oss inte gör det.
    Tack för fina stunder.

    //Sofie

    SvaraRadera
  71. hej abbes pappa! jag heter anna, 30, och läste igenom hela härligheten under mina sista graviditetsveckor. grät och skrattade och blev helt fast. nu läser jag när sixten, 10 veckor, ammar. har jobbat som pers ass när jag pluggade, är nu mammaledig läkare. du och abbe har lärt mig väldigt mycket som jag har nytta av i mitt jobb.
    hittade er via linda.
    allt gott till er!

    SvaraRadera
  72. Hej!

    27 år, nyexad logoped, Göteborg. Fix tips om bloggen för några år sedan av en kursare som googlade på 22q11 för en skoluppgift. Jag tänkte att det skulle vara spännande att läsa Heja Abbe som en "fallstudie" (hur tänker familjen om Abbes eventuella svårigheter, vad får de för insatser och vad tycker de om dem etc) men fångades snabbt av helt andra aspekter :) Nu är det de fina vardagsinblickarna i familjen Abbe&co man ser fram emot i RSS:en.

    SvaraRadera
  73. Och jag är en tjej på 24 år, bor i Uppsala och pluggar till logoped. Bor med min kille och drömmer om barn, men det får väl dröja tills jag pluggat klart...
    Följer Heja Abbe sen ett bra tag tillbaka, hittade hit via tisdagstema.se om jag kommer ihåg rätt. Och det var så bra bilder, så fint skrivet och så mycket känslor att jag blev helt fast!

    SvaraRadera
  74. Jag är en 19 år gammal smålandstös och började precis plugga till socionom. Din blogg är en av mina favourites- så fängslande och så är du ju jäkligt duktig på att skriva :) Och jo, visst läser jag varje dag- ibland flera gånger också.

    SvaraRadera
  75. Hej! Jag heter Ulrika, 32 år gammal. Mamma till en etta-kluddare och en snart 4-åring. Såg bloggen omnämnas i flera sammanhang under kort tid för knappt ett år sedan och blev nyfiken. Läser nu nästan varje dag men första gången jag kommenterar. Njuter av underbara, finurliga formuleringar, fina foton och igenkännande inlägg om föräldralivet. Arbetar som sjuksköterska. Din blogg påminner mig därför också om vilken avgörande roll ett tonfall eller en formulering från min sida kan ha för patient eller anhörig. Skrattade dessutom högt när jag för en tid sedan insåg att vi nästan är grannar (är Flodabo!)Hoppas hösten blir bra med allt vad den innebär för er! Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  76. 22årig sjuksköterskestudent inne på femte terminen, jobbar extra som personlig assistent och uska på ett äldreboende. sambo och bosatt utanför uppsala.
    det var nog en kväll för lite mer än ett år sedan som jag hittade hit (av ngn som länkade) och streckläste vartenda blogginlägg, efter det är jag fast! jag klickar mig in här i stort sett varje dag. jo visst bloggar jag och drömmer om att vara bra på att skriva nogg.se/eddam

    Ha det bra!

    SvaraRadera
  77. jag är en 25-årig student. har följt din blogg ett bra tag nu, så jag kommer faktiskt inte ihåg hur jag hittade hit.. har inga barn, men med tanke på att många av de bloggar jag läser handlar om barn tror jag att jag börjar bli lite sugen.. :) du skriver så fint - och roligt, därför är jag kvar!

    SvaraRadera
  78. Det är svårt att veta vem man är vid sjuttonårs ålder, men Evelina heter jag i alla fall. Pluggar för tillfället Media med inriktning text och har som största dröm just nu att skriva berättande texter i framtiden, att nå ut med mina texter har alltid varit något som känts rätt. Jag bor ensam i en lägenhet i Sunne, bara för att det ligger närmare skolan jag valt att studera på. Jag hittade hit för ungefär ett år sen, genom en kommentar hos Hanna Fridén, och jag är så glad för att jag tryckte på länken och hamnade här. Jag brukar ofta komma på mig själv med att klicka mig in här på Heja Abbe bara för att se om du uppdaterat, och om du inte gjort det, klickar jag mig längre bak i bloggen och läser inläggen flera gånger om. Första gången jag läste bloggen läste jag den från början till slut, och har gjort det flera gånger nu. Jag älskar sättet du skriver på och självfallet kikar jag in här varje dag.
    Tack för fina ord och en fin blogg!

    SvaraRadera
  79. Hej!
    Jag är 24, jobbar på mitt första jobb (IT-företag) efter en kandidatexamen. Hittade hit via Jonas "Silverfisken" i Australien, som länkade. Har Heja Abbe som RSS i bokmärkesfältet, läser för att du är en fantastisk berättare!

    SvaraRadera
  80. Hej!
    35 år, gift, 2 barn (2 år / 5 mån), bor i Oslo, marknadschef. Fann din blogg i våras när min dotter föddes 5 veckor förtidigt, med hjärtfel och Di George. Ingen kunde säga vad detta skulle innebära eller medföra. Det är det fortfarande ingen som kan... Hon hjärtopererades 1 vecka gammal. Allt gick väl! :-) Men jag vakar, väntar och undrar...vad blir vår verklighet...hur är hennes svalg, mun, tänder, immunförsvar...osv osv osv
    Läser om Abbe varje dag, följer ert liv och blir lite lugnad (oftast)...allt blir nog okej!
    Kram från Jenny i Oslo

    SvaraRadera
  81. Hej hej! Tror det här är min första kommentar på din underbara blogg, trots att det är en av de få bloggar jag läser i princip varje dag (och har gjort i typ ett år eller så). Emma heter jag, it-konsultar om dagarna och när det är lite lugnt på jobbet kikar jag in på Hejaabbe och hoppas på något nytt inlägg som glädjer, rör mig till tårar, gör mig förbannad eller på annat sätt väcker känslor. Tack för en superblogg!

    SvaraRadera
  82. Hittade hit i våras, säkerligen från någon annan blogg, men jag minns inte vilken!! Har läst igenom allt vad Abbe och brorsan har gjort.
    Är 37 år och väntar mitt tredje barn. Har två pojkar på 7 och 2 år så det mesta som händer brorsan känns så väl igen!!! :) Är arbetsterapeut och jobbar i äldreomsorgen.

    SvaraRadera
  83. Hej Abbe-pappan,
    jag prenumererar på dina inlägg. Därför besöker jag din blogg sällan, men jag läser den sedan begynnelsen.
    Det är alltid kul att läsa, du inspirerar!

    SvaraRadera
  84. Jag är en tjej(kvinna?) på 24 år, bor vid den Sörmländska kusten. Är dock uppvuxen i norra Stockholm och har hunnit bo i både Haparanda och Borås. Har två barn modell dec -02 och jan -09, varav den senaste är jag hemma med ännu. Hittade till din blogg via någon som länkade till den för.. ptja, länge sedan. När bloggen var relativt nystartad iaf.
    Och jag har hängt kvar sen dess för att jag tycker om bloggar som är välformulerade, som har ett snajdigt språk och igenkänningsfaktorn är hög. Du sätter så ofta ord på det jag känner och tycker själv när det kommer till barnen och deras varande. Och sedan är det ju fantastiskt att få följa med i Abbes liv från början, den dramatiska början till trots. För trots allt så är han ju en helt vanlig kille, fast med extra allt. Och så läser jag för att lära mig mer om 22q11 och allt vad det innebär.

    Ja, anledningar till att jag återkommer varje dag är oändliga.

    SvaraRadera
  85. Det här är en av bloggarna jag läser dagligen, och har läst i minst ett år. Är en 20-årig tjej från storstan, men snart från andra sidan jorden, då jag på söndag flyttar till Nya Zeeland för att vara au pair i ett år. Det året kan man följa i min nystartade blogg www.wordsfromnz.blogspot.com

    Jag fascineras av dig, ditt sätt att skriva, och av Abbe och hans bror. Du inspirerar, och de barn du (och mamman, såklart) uppfostrat är minst lika inspirerande och kloka.

    Tack för att du förgyller :)

    SvaraRadera
  86. Hej, vilken rolig grej, att ta redan på vilka dina läsare är. Själv är jag 30 år, jobbar på tryckeri, läser bloggar på arbetstid ;-), bor i Sundsvall, är gift och har en son som är 2 1/2.

    Din blogg har jag följt ganska länge nu, och läser nästan varje dag. Anledningen till att jag fortsätter besöka dig och din familj är att bloggen är välskriven, bilderna är jättefina, sidan är snygg och du har en intressant historia att berätta. Och även de mest vardagliga händelserna beskrivs på ett sätt som gör att man vill läsa mer.

    Själv bloggar jag också, mest om min son och vår vardag, på: dolk.blogg.se
    Jag har även en blogg där jag visar mina silversmycken, en nyfunnen hobby som tar en stor del av den lilla lediga tid jag har. dolk.blogg.se/silversmycken

    SvaraRadera
  87. Jösses vad du har mycket att läsa nu :) Så du kan ju välja om du orkar med en blogg oxå, för i den står det mesta om mig. Vore kul med ännu en läsare, för 2000 om dagen det har jag då rakt inte! Läser din blogg nästan varje dag för att den är så härlig. Och kärleken till dina söner lyser, lixom :)
    Kram Nina!
    http://nina-livetistort.blogspot.com

    SvaraRadera
  88. Jag är en manlig psykologstudent i 20års-åldern. Kommer inte ihåg hur jag hittade hit, men antagligen från Goods blogg i samband med att jag hittade den (har av ngn anledning ett massivt intresse av att förstå mig på reklam-Sverige). Läste i alla fall igenom inläggen från dag ett på en gång, tog väl ett tag. Läser bloggen med rss så jag ser när det finns ny läsning här, följer dig dessutom på Twitter.

    Redan innan jag hittade hit var jag sugen på att i framtiden jobba som psykolog på barnsjukhus eller liknande, din blogg har ju knappast fört mig bort från de tankarna... Det du beskriver i vissa inlägg om hur ni blivit behandlade i vården får mig att se rött, och när du beskriver motsatsen gör du det så bra att man blir helt varm inombords, tänk vilken sjukhuspersonal det ändå finns!

    När jag ändå skriver här vill jag passa på att berömma dig, den här bloggen är verkligen välskriven. Jag har aldrig sett kärlek förmedlas så väl i skrift, någonsin. Det ska bli intressant att se hur det blir på engelska också.

    Tack för Sveriges viktigaste blogg!

    SvaraRadera
  89. Hej hej! Jag hittade hit via Silverfisken första gången han länkade till dig, så jag har varit med från början nästan. Din blogg är en drog. Jag jobbar som teknikinformatör, så min vardag består av text och bild, men den "tråkiga" varianten. Jag får utlopp för ett undertryckt behov genom att läsa om er och se på dina fina bilder. Den här kvaliteten skulle jag själv vilja ha på min blogg, men dit är den en låååång resa.

    SvaraRadera
  90. Hej Abbes pappa! Jag har svarat på frågorna, såklart. Jag undrar själv vilka besökare jag har på min blogg och hjälper därför till att svara när andra undrar. Jag är här nästan varje dag och har nog läst alla inlägg på bloggen. Jag tycker att din blogg är en av de bästa i världen. Jag lever själv med ett funktionshinder (du kanske vet, du kanske tittat in hos mig, men jag skriver som om du inte vet någonting om mig) och är väldigt intresserad av just den biten, så det var det som förde mig hit.
    //Emma på www.emmixen.se

    SvaraRadera
  91. Hejsan. Gudrun heter jag, bor i Örsundsbro som ligger mellan Enköping och Uppsala. Läser här så fort det kommer ett nytt inlägg, prenumerar via bloglovi´n.
    Är hemma och vårdar min dotter född januari -05 som är svårt hjärtsjuk och väntar på hjärttransplantation. Annars jobbar jag på Akademiska sjukhuset i Uppsala när barnen är friska.
    Bloggar om allt möjligt och framförallt om Alice och mina dagar i väntan på nytt hjärta. http://www.metrobloggen.se/kardiomyopati

    SvaraRadera
  92. Jag är en nyutexaminerad fiollärare som precis har börjat på sitt drömjobb. Familj har jag ingen egen, men jag har många småbarn ändå :P Hittade hit för länge sen och sedan dess har ni legat i RSS-läsaren så jag läser det mesta. Kommer inte ihåg hur jag hittade hit faktiskt.. Tack för en bra blogg :)

    SvaraRadera
  93. Det är klart att det är dags att presentera sig nu efter att ha läst, njutit, skrattat och gråtit till din blogg ganska länge. Jag heter Anna är 43 år och bibliotekarie. Bor i Göteborg med man och tre söner, 15, 12 och 6 år. Min yngste son har diabetes. Har efter hand insett att du och jag varit skol(inte klass-)kamrater. Dina texter och bilder har många gånger fått mig att le igenkännande och också hjälpt mig i min oro. Men allra mest njuter jag så av din förmåga att skriva om kärlek! Kram A

    SvaraRadera
  94. Hallå !
    Vem är jag då ? 36 år ,mamma till en kille på 6år som är hjärt-op ( Fallots).
    Jobbar som habb.ass på ett kortidshem, gillar när du lägger upp tecken i bloggen.
    Tror att jag hittade hit från ett tips av en annan hjärtebarns mamma.Har läst din blogg i ca 2½ år. Har gråtit å skrattat när jag läst om er, känner igen mig i väldigt mycke.
    Bor i Örnsköldsvik.

    SvaraRadera
  95. Jag hittade din blogg för drygt en månad sedan när jag satt på jobbet och surfade runt utan att ha något att göra. Jag fastnade direkt och bestämde mig att läsa bloggen från början. Det tog några dagar, men var definitivt värt det. Jättespännande att läsa om Abbe, hur han mår och hur utvecklingen går. Håller alla tummar för att allt går bra!!

    SvaraRadera
  96. första gången här, och blir genast utfrågad... hmm, hur ska man tolka sånt? Näerå, blev inte avskräckt, kommer snoka runt lite nu, och troligen återvända. Ha det gott!

    SvaraRadera
  97. Hej,

    jag hittade hit igår faktiskt och blev fullständigt trollbunden. Ditt språk och den enkla rakheten som du beskriver de stora och små sakerna med dröjer sig kvar hos läsaren och det är väl också därför man kommer tillbaka.

    Själv är jag 25, bor i Stockholm och jobbar med PR på ett stort modeföretag med allt vad det innebär. Jag och min älskade sambo försöker få barn, hittills har det inte gått så bra men vi försöker ha tro och hopp till att det kommer gå.

    Tack för engagemanget och tiden det måste ta dig att knåpa ihop den här bloggen, det är nog många som finner lycka och ljus i vardagen genom den.

    SvaraRadera
  98. Jag är en 38-årig kvinna som bor i Stockholm, och jag jobbar som översättare. Jag minns inte exakt hur jag hittade hit och när det var, men det måste ha varit via nån annan blogg för ett par år sen kanske. Kan det ha varit via Mymlan? Jag läser här när jag ser (i rss-läsaren) att du har uppdaterat.

    Jag har en blogg - dekorum.blogspot.com - och jag tänker ibland att jag ska börja skriva i den också, men än så länge är det lite skralt...

    Och jag diggar förstås din blogg skarpt. Dina berättelser om Abbe och Storebor har lockat fram både tårar och leenden.

    SvaraRadera
  99. Hittade din blogg i slutet av förra året ngn gång. Går in fler ggr per dag oftast för att kolla om du uppdaterat. Min absoluta favoritblogg på nätet. Känns så skönt att ngt är äkta ute i cyberrymden. Pluggade när jag hittade den, färdigutbildad nu och jobbar (journalist). Inga barn. Rekomenderar alltid din blogg till kompisar och berättar om den. Så är det, och tack för att jag får följa med!

    SvaraRadera
  100. Jag är 39 år, gift och har en 2-årig son
    Arbetar
    Hittade hit via "Innan du fanns"
    Läser varje dag

    Önskar Abbe och hans bror all lycka!

    SvaraRadera
  101. Hej Abbes pappa, jag heter Berit och är 49 år. Jag bor i Stockholm och jobbar 3-skift. Finner mig ofta surfande in på din och andra bloggares sidor för att "tanka" lite vardag och familjeliv, leenden och skratt under de få stunder det är lugnt på jobbet.
    Hittade din blogg genom "lobasliv" för 10 mnd sedan och plöjde den raskt från början. Du har ett levande språk och kärleken till dina barn känns rakt igenom vartenda inlägg. Jag längtar efter inläggen och glädjs med dig åt grabbarnas utveckling och insikter som du beskriver så innerligt. Jag har två döttrar som är 15 och 16 och kan relatera till mycket av det du skriver om, både från eget och barnens perspektiv.
    Men du, det bästa med dig är din humor. Jag älskar att du har en sån stor och böjlig humor, vi är så många som skrattar och gråter med dig och er. Hoppas att vi får ta del av dina underbara tankar och ert liv i lång tid framöver. Tack =)

    SvaraRadera
  102. 33-årig snart två barnsmamma i Göteborg. Läser här dagligen för ömsom skratt ömsom gråt och inte minst för att få lite perspektiv på livet och föräldraskapet. /K

    SvaraRadera
  103. Jag är en Hälsingetjej på 21, som bor i Stockholm sedan två år tillbaka. Det är också ungefär två år sedan jag hittade hit, hur det kom sig minns jag inte riktigt, men jag sträckläste precis hela bloggen på en natt och sedan dess har jag varit en mycket trogen besökare som kikar in minst ett par gånger om dagen. Jag pluggar till originalare vid Jensen och jobbar som just detta för Kaplan RM. Jag har en fantastisk sambo och en blogg som det inte är något särskilt med, men som folk ändå läser ibland. Den hittar du på http://eftertext.blogspot.com, välkommen! Och tack, tack så hemskt mycket för att jag får läsa det du skriver!

    SvaraRadera
  104. Hej, Sett länkar till din blogg från andra bloggar jag följer. Fastnade här för att du skriver så bra, samt att det är himla trevligt att få följa Abbes äventyr!

    Pernilla från Norr :)

    SvaraRadera
  105. Hej Abbes pappa!
    Tror inte jag kommenterat så mycket, om ens alls, men jag brukar kika en gång om dagen och se var som händer i Abbes och storebrorsans värld. Minns inte var, hur eller när jag hittade hit, men jag fastnade vid första besöket.

    Jag är en 22-årig smånördig student på Sveriges äldsta universitet. Har pluggat lite av varje, främst humanistiska ämnen, men inte hittat min väg i livet än. Till våren ska jag prova om sjuksköterska är det jag vill bli, och trots att det är flera månader kvar så längtar jag efter vårterminens start som ett barn längtar till sin födelsedag.

    Bor som enda tjej i ett mansdominerat kollektiv, där jag delar rum med min pojkvän. Men på torsdag flyttar vi till en egen lägenhet, han och jag, och det första vi köpte var en router så jag kan surfa trådlöst och läsa bloggar i soffan. (som var det andra vi köpte)

    Inga barn, men jag och pojkvännen funderar på att skaffa katt.

    SvaraRadera
  106. jag heter amanda, är snart 21 år gammal (så jag fick klicka i mellan 20 och 30.. nöjd!) och läser till lärare vid linköpings universitet. är just nu ute som kandidat i en gymnasieskola men ska strax återvända till skolbänken själv. bor tillsammans med min pojkvän mattias och min lilla vovve zach i en trea i studentområdet.

    minns inte riktigt hur jag hittade hit, men fastnade direkt. tycker om sättet du skriver och så är abbe så söt. hoppas att jag själv kommer bli den förälder som du och din fru är mot era barn när väl min dag kommer.
    jag bloggar själv också men inte om något speciellt egentligen.

    tjillevippen!

    SvaraRadera
  107. Heej, sitter i skolan, som började igår (webbutveckling) och segar... Är en 23årig snubbe från Göteborg och jag läser din blogg så gott som dagligen, blir alltid lika varm inuti. Tack för att du skriver som och om det du gör. Det hjälper säkert många, inte minst dig själv! För oss andra så är det underbar läsning.

    SvaraRadera
  108. Hej, bor i Oslo ingen egne barn ennå fant din blogg hos Linda/innandufanns. blogger selv om eget IVF-träskcirkus. syns du skriver kjemepfint!
    1000hils Mari

    SvaraRadera
  109. Hej hej!
    Jag har följt din blogg sedan januari 2007 och lusläser varenda inlägg. Är en 21-årig tjej som pluggar om dagarna och lever livet såsom bara studenter kan under kvällarna. Jag har gråtit och skrattat mer till din blogg än något annat här i världen och beundras över din och Mammans styrka och mod. Men framförallt beundras jag över lilla (stora) Abbes styrka och mod. Men ni vet att han aldrig skulle klarat allt så bra utan sina fantastiska föräldrar, något jag aldrig haft. Kanske är det därför jag läser, för att jag älskar tanken på en förälders kärlek till sitt barn. Eller så är det helt enkelt för livsglädjen jag får av att höra om Abbes och Storebrors upptåg. Duktiga Storebror.

    SvaraRadera
  110. 24-årig arbetslös tjej som för tillfället bor i Göteborg. Älskar din blogg :) Har även en egen; http://varochvarannandag.blogg.se

    SvaraRadera
  111. Hej!
    Jag heter Anne-Sophie och hittade till din blogg för drygt ett år sedan. Är sedan dess fast. Tittar in så gott som dagligen och älskar ditt raka sätt som du beskriver er vardag på. Jag är just nu föräldraledig med mitt andra barn, men disputerar om ett år inom ämnet klinisk molekylär genetik.

    SvaraRadera
  112. Jag är nybliven farmor med tre utflugna barn. Jag har följt din blogg sedan i våras när jag blev tipsad av min 21-åriga dotter.

    SvaraRadera
  113. 33-årig västkustbo. Mamma till två killar 6 och 3 år. Lillkillen föddes med Noonans syndrom och är hjärtopererad. Vi använder tecken och har också haft en del matproblem (som tack och lov gått över).
    Jag pluggar till sjuksköterska, sista året.
    Hittade hit när du (eller om det var någon annan) puffade för bloggen på hjärtebarnssnacket på aff. Har läst alla inlägg och är nog inne så gott som dagligen.
    Älskar dina kärleksfulla och ärliga inlägg och känner igen mig i mycket om hur det är att ha ett barn med extra behov i familjen.

    Tack för att du delar med dig!!
    Kram, Sofia

    SvaraRadera
  114. Hej Abbes pappa!

    Linda heter jag och är 33 år. Arbetslös mediatekniker men just nu hemma med lilla Alice, snart 3 månader. Har ingen egen blogg men har funderat på det länge nu.
    Jag har följt din blogg något år eller två nu och hittade hit en gång för längesedan när silverfisken tipsade om din blogg. Läser vartenda inlägg, följer via bloglovin'. Det är underbar och allt som oftast tänkbar läsning som förgyller dagen. Tack för att du skriver!

    SvaraRadera
  115. Kom in på din blogg via andra bloggar som man satt och läste och det var något som fångade mig. Inte bara själva innehållet och handlingen om dina härliga pojkar, utan snarare för hur du väljer att skriva, vilka ord du använder och hur du sätter ihop dem för att få oss läsare att skratta, gråta och vilja fortsätta läsa mer och mer och mer..
    Fick veta att jag var gravid sommaren -08, vilket kom som en liten chock. Valde att behålla barnet och det är det bästa beslut vi tagit. Trots att det var en jobbig graviditet, problem med jobbet och en känslomässig bergochdalbana, kunde man alltid gå in här på kvällen och få sig en släng av "det kommer gå bra, allt löser sig". Och som det löste sig, idag är min Mille 5 månader och kärleken till honom växer bara starkare för varje dag.
    Du fick kanske inte veta så mycket om mig, men jag vill ha sagt ett litet tack för den kraft du ger andra genom din blogg.. så tack!

    SvaraRadera
  116. Hej!

    Jag är en nittonårig tjej från Uppsala egentligen, men som för tillfället pluggat till kock i Grythytte Akademi. Kom in på din blogg av en slump för sisådär... ett och ett halvt år sen kanske och sedan dess är jag fast.

    SvaraRadera
  117. Jag är 26 år och jobbar med miljö och hållbarhetsfrågor. har inga barn (ännu) men tycker att Heja Abbe är den bästa bloggen jag läst och den enda som jag följer slaviskt! Hittade hit från Navid´s blogg på GP.se i början av sommaren och blev lite nyfiken. Tänkte kanske inte att jag skulle läsa mig genom hela men var helt enkelt tvungen att fortsätta och se hur det går för er när jag väl hade börjat. Du skriver fantastiskt (!) och jag satt ensam på kontoret i somras och grät och skrattade när jag läste ikapp.

    SvaraRadera
  118. Jag hittade hit från Silverfisken för knappt ett år sedan och läste hela bloggen från första inlägget. Fastnade för både ämnet ditt sätt att skriva. Du ingår i min lilla bloggrunda som läses varje dag. Har man och en liten dotter, och jobbar som ekonom.

    SvaraRadera
  119. 34-årig man som hittade åt er när de upptäckte att vår son hade hjärtfel. Sen har jag till och från fastnat, på sistone väldigt till eftersom man vill veta hur det går för er. Känns också som någon slags terapi att läsa om hur andra hanterar vardagen när man samtidigt går och väntar på jobbiga operationer och undersökningar, även om vi haft så tur att vi troligtvis har gjort vår del av detta.

    SvaraRadera
  120. Vem är du? Sarah, 28, västra Stockholm.
    Jobb? Är för tillfället föräldraledig med dotter på 5,5mån. Jobbar annars på ett multinationellt, amerikabaserat dataföretag med en treställig förkortning...
    Familj? Ja, man och dotter, föräldrar, 3 syskon med respektive och barn. En hel del familj även på makens sida. Det är en stor familj helt enkelt.
    Hur du hittade hit? Via Silverfisken för länge sen, 3 år kanske?
    Har läst hela bloggen från början och förutom att bli tagen av hela Abbes historia så gillar jag din sköna familj, din bloggande kollega Ulrika och dina fina bilder.
    Läser du här varje dag, eller bara ibland? Numera varje dag eftersom du är i min RSS. Har legat lågt med att följa bloggar under f-ledigheten. Men nu så börjar det arta sig med tiden här hemma och då har jag tagit upp läsandet igen!
    Heja Abbe och hela er familj!
    /S

    SvaraRadera
  121. Hej,läser din blogg varje dag efter att ja hörde er på radio,tror det va en tävling på rixfm. Blev intresserad och kollade in den,sen fastnade ja. Har inga barn själv än eftersom ja är 22 och vill satsa på att få ett jobb först,men kommer det oplanerat så vet man ju inte. Det är iaf en väldigt bra blogg som du har och man ser fram emot att läsa dina nya inlägg.

    SvaraRadera
  122. Jag är en 18 årig tjej som pluggar till undersköterska. Brukar gå in här varannan dag ungefär, började med det i våras. Jag hittade hit via länkar från andra bloggar. Tack för spännande och kul blogg! :)

    SvaraRadera
  123. En tjej på 18 år. Bor i göteborg och läser musikallinjen på hulebäcksgymnasiet. Jag har själv inga barn och det ligger långt fram i tiden innan jag vill ha det, trots det gillar jag diin blogg oerhört mycket. Den tillhör favoriterna och jag klickar mig in här varje dag när jag går igenom min bloggrunda;). Har följt den sedan ett-två år tillbaks och hittade den genom en annan blogg. Har själv ingen egen blogg. än. Jag älskar ditt sätt att skriva på, det gör en glad och det är fascinerande hur olika liv man kan ha. videoklippen med abbe och hans bror gör en på bra humör, likaså dialogerna som du skriver ner. Tack för en jättebra blogg!!

    SvaraRadera
  124. Jag heter Julia och är 21år, har läst din blogg ja vet inte hur länge, men länge är det! Är dessvärre lite dålig på att kommentera, men får helt enkelt bli bättring på de, jag vet själv hur uppmuntrande det är att få kommentarer, det får en att kämpa lite extra! Speciellt de dagar som är riktigt runga. Jag är en glad tjej som stött på en hel del hinder i livet, sånt som gjort mig väldigt skör i kroppen men som gjort mig starkare psykiskt i slutändan! Och vad jag lärt mig! Att som 21-åring uppskatta att kunna gå, kunna klä på sig själv, det är få förunnat! För visst är det kämpigt, men jag uppskattar livet så mycket mer, jag uppskattar vartenda andetag! Älska utmaningen är mitt motto och det hjälper mig nåt enormt i vardagen. Jag gör det på mitt sätt helt enkelt. Jag jobbar på intersport som säljare. Har en underbar sambo vid namn Jonas. Jag läser din blogg i stort sett varje dag, härlig vardagsläsning och det är på nåt sätt skönt för mig att läsa en förälders syn på ett sjukt barn, det blir lite lättare för mig att förstå hur mina föräldrar har det och allt vad de fått genomgå.

    Har en blogg som heter LivetSomSjuk.blogg.se
    Där jag hoppas kunna förmedla glädjen i livet trots många hinder och att det faktiskt är mycket lättare att älska utmaningar, älska det man stöter på! Hoppas även andra får upp ögonen och uppskattar de där små tingen som bara ska komma av sig själva, för de friska!
    Min sjukdomshistoria kan du läsa här: http://livetsomsjuk.blogg.se/2008/november/sjukdomshistoria.html

    TACK för att DU och din familj delar med er av er berättelse.
    kramar i massor!

    SvaraRadera
  125. Har följt din blogg ett bra tag nu, hittade hit via Silverfisken.
    Du skriver så ömsint om din familj, gott att läsa om hur ni värnar varandra trots att livet inte alltid är så lätt.
    Jag är lite, men inte mycket yngre än dig. Stretar mig igenom IVF-behandlingar och längtar. Har haft några turbulenta år med sjukdom och försöker hitta tillbaka till tillvaron. Har jobbat många år som socionom, men stretar nu som "kontorsråtta" eftersom det är vad orken tillåter. Men jag lever och är tacksam för det!

    SvaraRadera
  126. Hejsan! Jag heter Therese, nyss fyllt 26 år. Jag flyttade till göteborg i våras men har spenderat större delen av sommaren hos mina föräldrar pga min sjukdom SLE. Jag har behövt mycket extrahjälp eftersom denna sommaren varit full av sjukdomsepisoder. Jag har troligen levt med sjukdomen i flera år men nyligen fått diagnos på den. Jag är sjukskriven sedan 3-4 år tillbaka och i dagsläget ser det mörkt ut att komma tillbaka. Jag har en underbar fästman och två hundar varav min ena nyligen fått diagnos på Cushings syndrom. Hundarna är mina barn-substitut mycket eftersom jag starkt tvivlar på att min kropp någonsin blir frisk nog för att klara av att bära ett barn. Jag minns faktiskt inte exakt hur jag hittade hit första gången, dock minns jag att jag satt vaken en hel natt och sträckläste bloggen. Den berörde verkligen mig och jag grät och skrattade om vartannat. Jag har själv bloggat i flera år och just nu på adressen: www.prinsessansliv.blogg.se Där skriver jag om kampen mot min sjukdom, önskan om att bli frisk, om kärleken till min fästman och mina små hundar och alla små vardagshändelser.

    SvaraRadera
  127. Hej! Sofia heter jag och jag läser din fantastiska blogg sedan ett år tillbaka, bor i Stockholm och jag är mamma till två söner, en på 4 och en på 2 år. Har ingen blogg själv. Har sträckläst din vid ett tidigare tillfälle, många tårar blev det!

    SvaraRadera
  128. Självklart lägger jag in ett fotavtryck om du vill ha det :o)
    Hej Nina heter jag 42 år Bor i vackra Östersund och arbetar på sjukhuset där. Har en soulmate på 40 år, en underbar dansant tonårstjej på 16 och en ung vuxen stolt och vacker tjej på 19 år och vi hela familjen har väl följt din blogg i ett och ett halvt år kanske.
    Och vi är alla lika förtjusta :o)

    Du skriver en blogg om och med kärlek och den är helt klart beroende :o)
    Jag tror det var gubben som hittade hit först och tipsade oss

    Själv skriver jag mest blogg för jag har vänner som bor långt bort och för min äldsta tjej som flyttade långt hemifrån i somras. Det är ett enkelt och roligt sett att hålla koll på varann.

    Hoppas allt går bra med alla hjärtan i din familj framöver :o)
    Kram

    SvaraRadera
  129. Jag är en 42-årig fyrabarnspappa som läste en artikel om dig och din blogg i en föräldratidning på förlossningen för en dryg månad sedan, samma dag som vårt fjärde barn föddes. (Inget av våra barn har något syndrom eller sjukdom.) Jag tycker du skriver så bra om din vardag, och uppskattar särskilt barn-citaten.

    SvaraRadera
  130. Hej Abbes pappa!
    Jag är en 28-årig tjej som arbetar som kommunal tjänsteman(kvinna). Jag hittade din blogg för ett par år sedan via Jonas (Silverfisken). Då sträckläste jag bloggen på en gång och jag har följt dig och din familj här på bloggen sedan dess.

    Jag har examen i media-och kommunikationsvetenskap så jag är även intresserad av ditt framgångsrika arbete. (Grattis till alla priser och utmärkelser)

    Jag älskar att läsa och skriva och har tidigare arbetat som journalist.
    I guess thats all. Resten fick du ju svar på via enkäten som jag lydigt besvarade.

    SvaraRadera
  131. Tjej på 19 år som hittade hit för två år sedan tror jag. Jag är nyinflyttad studerande i Sydney. Kommer inte ihåg hur jag hittade hit, men misstänker att det var genom Silverfisken. Har ett starkt minne av att sitta i datorsalen i min gymnasieskola i Borås och gråta till Heja Abbe, visade min kompis Emelie och helt plötsligt grät vi båda två och kramade varandra mitt bland alla ungdomar. Har ingen familj som jag har bildat själv, men mor och far och två bröder är mina stöttepelare. Tror att Heja Abbe berör mig så starkt för att jag har två brorsbarn, den ena lite yngre än Abbe. Mig kan man hitta på http://jennica.se Jag läser varje dag, och önskar Abbe och hans familj all lycka för ni verkar vara en så himla fin familj. Tack.

    SvaraRadera
  132. Hittade din blogg när jag dammsög nätet efter allt som hade med hjärtoperationer på spädbarn att göra. Har en liten tjej som diagnosticerades med transposition på ultraljudet i vecka 18. Hennes operation gick fint, och efter en lång (långlånglång) tid med postoperativt trassel in och ut på sjukhus är hon nu bra. Peppar peppar.
    Jag uppskattade din rättframma och nakna beskrivning av att genomleva detta tillsammans med sitt barn, även om det var oerhört jobbigt att läsa när man stod inför det själv.

    SvaraRadera
  133. Jag är 42 år och bor i Värmland minsann :) Har en son som är 11 och jag jobbar som P-ass med bla barn som har en hjärnskada eller som har autism eller ADHD.Hittade till din blogg via min systerdotter och jag läser din blogg(flera ggr) varje dag!! Tycker att ni är en fantastisk familj och älskar att läsa och ta del av ert liv och vardag.Tack för det!!
    Hälsningar M.

    SvaraRadera
  134. Jag är en gift kvinna, 39 år, med två söner, 4 och 6. Vet inte hur jag hittade till din blogg, men fastnade direkt för ditt sätt att berätta. Har dessutom söner i dina barns ålder och det är alltid intressant att känna igen en del.

    Även mina barn har berörts av Abbe och hans bror. De undrar också sååå hur operationen ska gå, om Abbes tal förändras då. "Fast jag förstår redan vad han säger, han behöver inte opereras" säger lillkillen som är lite orolig över det här med operationer och sjukhus och så. (De har tittat på en del Abbe-filmer om och om igen - Abbe har samma sång- och musiksmak som min fyraåring!).

    SvaraRadera
  135. Hur kan man undgå din underbara blogg? Gissar på att alla som slumpmässigt hamnar här blir fast. Lika fast som jag blev i jan 2008.

    Pussa Abbe från oss! Ha det bra!

    SvaraRadera
  136. Hej. Jag är en tjej på 20 år som läser till sjuksköterska. Hamnade här när egoina.se tipsade dig som en av hennes favoritbloggare :) Gick in och jag är fast. En jättemysig blogg, älskar när du skriver om dina dialoger med dina barn.

    SvaraRadera
  137. 42årig tös från Stockholm här med en glad 9årig dotter kallad Mini.
    Hittade hit från någon annan blogg men det är över 1 år sen, så nu skiver jag in din bloggadress rakt av och går direkt hit när jag vill. Och det är många gånger per dag som jag vill klicka mig in på din blogg
    Arbetar som sekreterare inom statlig förvaltning sen på tok för många år (bekväm och lite rädd för att byta då man inte vet vad man får.)
    Har en egen blogg, dock inte så stor och välbesökt som din :)som heter kort och gott dagensekosblogg.wordpress.com

    SvaraRadera
  138. 23 år, utflyttad norrlänning som nu bor i Sthlm pga utbildning. Till våren står jag med en kandidatexamen i handen, inom (delvis) samma område som dig dessutom. Jag läser din blogg därför att bloggen påminner mig om allt det fina, viktiga och verkliga i livet och framförallt därför att du är en helt otrolig pappa. Självklart finns där en lika närvarande mamma som jag tror är precis lika underbar som du är. Jag ska göra allt jag kan för att försöka vara en lika bra förälder som du när det väl är min tur. Dina barn kommer att vara stolta! Hälsa Abbe, storebror och mamman.

    SvaraRadera
  139. Hej! Johanna, 24 årig, glad tjej från Ängelholm i Skåne. Jobbar på Joel Svenssons vaxfabrik. Vi säler produkter för biodling & ljustillverkning. Där expedierar jag kunder, packar ordrar, kör truck m.m. Har inga barn, men längtar givetvis tills den dagen jag får egna! :) Läser din blogg varje dag & den é bara så härlig! Man både skrattar & gråter :)

    SvaraRadera
  140. Kommer inte riktigt ihåg hur jag hittade din blogg men jag tror att det var genom CP-mamman och jag blev fast direkt. Har läst igenom i stort sett hela bloggen. Tycker du uttrycker dig så otroligt bra, visar OFTA min man dina inlägg. Att vi har barn i nästan samma åldrar gör det hela ännu intressantare.
    Jag är en 35-årig kvinna som bor med man och barn i Kungsbacka. Vi har 3 barn, en dotter som fyller sex år om två veckor och tvillingar (dotter och son) som är 3,5 år gamla.
    Har en blogg men för tillfället ligger den väldigt lågt. Får se om jag kommer igång igen...
    Tack för att du delar med dig av ditt och din familjs liv!

    SvaraRadera
  141. Jag är en tjej som fyller 39 år i december. Jag har två tjejer sedan tidigare, 10 & 12 år gamla. Nygift med en fantastisk man, bor i villa i en liten kommun med 37 000 invånare. Mina tjejer har särskilda behov på vis att de är allergi- och astmabarn. Jag pluggar på högskolan väst just nu, tänkt att jag ska bli beteendevetare när jag är klart nästa år. Jag läser här varje dag i stort sett, känner igen familj/barnlivet, även jobbat med döva och multihandikappade barn tidigare, så känner igen en del. Tycker att du/ni beskriver vardagen och livet med killarna på ett helt underbart sätt! Övriga familjen läser gärna också här. Även om mina tjejer är större än era killar så kommer man ihåg hur det var när de var mindre. Keep up the good work! Har ingen blogg, anser mig väl totalt ointressant, har inget att skriva om som kan vara läsvärt för någon annan, men läser gärna andras bloggar!

    SvaraRadera
  142. Sabina, 29-åring i Stockholm med sambo men inga barn än så länge. Jag jobbar som chefsassistent på juridisk avdelning på ett stoooort företag.

    Jag ramlade in på bloggen för ca. 1 år sedan, men minns inte alls hur jag hittade hit. Har följt dig nästintill dagligen sen dess.

    Abbebloggen är den första jag kikar på när jag sätter mig vid datorn på morgonen. Sen har jag ju hittat andra bloggfavoriter tack vare dig. Bl a Linda och Jonas Peterson. Bloggar dock inte själv.

    Stort tack för att du delar med dig av din fina familj. Om man får komma med en liten önskning så ser jag gärna ännu fler bilder i bloggen för du är en suverän fotograf.

    Tack för mig :)

    SvaraRadera
  143. Jag är en kvinna kommer från Stockholm är 36år gammal (eller ung det beror väl på dagsformen). Singel utan barn som jobbar som ingenjör, fotonördar mig på fritiden och har en lista med välskrivna bloggar som jag besöker dagligen. Heja Abbe är en favoriterna på listan och jag är så glad att jag följde länken hos Lotten och hittade hit.

    Som bildälskare är jag extraförtjust i att du inte bara skriver helt underbart, utan att du även visar dina härliga bilder.

    Tack för att du delar med dig av stort och smått, glädje och sorg, oro och framtidstro.

    SvaraRadera
  144. Jag är en 15-årig tjej från Åland. Jag pluggar sista året i högstadiet (9:an) Jag bor med min familj, nästan i ''stan'' (om man kan kalla mariehamn det hehe)
    Jag snubbla över din blogg från en annan bloggare (som skrev om den)och jag läser din blogg så ofta det kommer nya inlägg. Jag tycker din blogg är jätte bra! :)

    SvaraRadera
  145. jag är 23 år, har precis (vågat) flyttat 100 mil uppåt landet för att plugga till det jag vill jobba med resten av mitt liv :) har läst bloggen sen i våras då jag halkade in här genom silverfisken, tror jag det va. keep up the good work!

    SvaraRadera
  146. Hej,

    Först och främst: tack för en fantastisk blogg! Heja dig och hela din familj!

    Sedan någonting om mig: Jag är en 20-årig, kvinnlig universitetsstuderande från Finland. Det går sällan en dag utan att jag tittar in till denna fina blogg. Tyvärr minns jag inte hur jag hittade hit, men jag fastnade för bloggen direkt vid första besöket och jag läste mig snabbt igenom alla tidigare inlägg.

    Jag har själv inga egna barn ännu, men däremot är jag lillasyster till två bröder, den ene med särskilda behov. Mycket av det du beskriver är, åtminstone till viss del, bekanta saker för mig, fast ur en annan synvinkel! Jag har förstås upplevt allting ur ett syskons perspektiv, men din blogg ger mig en chans att få se livet med ett barn med särskilda behov ur en förälders perspektiv också. Dessutom förmedlar du känslor på ett så fint sätt; du beskriver både sorg och glädje, trötthet och livslust. Och detta alltid med glimten i ögat.

    Jag kan inte annat än säga: Lycka till i framtiden! Jag hoppas att kommande operationer blir lyckade och att Storebror, Abbe och bägge föräldrar ska må bra och få vara glada och kunna njuta av livet!

    Och en specialhälsning till Abbe: jag håller både tummar och tår för att doktorn ska laga din mun riktigt bra så att du kan prata ÄNNU bättre!

    /Saga

    SvaraRadera
  147. Hej Abbes pappa! Gillar verkligen bloggare som bryr sig om sina läsare! :) Jag heter Nadia, är 17 år och bor i Göteborg. Jag läser mitt sista år på gymnasiet så till sommaren är jag färdig undersköterska :) Jag tror jag hittade hit genom Silverfisken, men det var lääängesen haha :D Jag har en egen blogg, som dessvärre är pinsamt dåligt uppdaterad.. men kanske om jag får något vettigt att skriva om så ska jag uppdatera den oftare :) www.theforeverdecision.wordpress.com. Du skriver och fotar grymt! :)

    SvaraRadera
  148. Ny här - 27, inga barn tyvärr, färdig pluggad miljöingenjör och projektanställd/arbetslös, Örebroare just nu men söker jobb över hela Sverige, hittade hit lite varstans ifrån - började inte läsa först utan när jag fick lite tid (jobbar inte 100% just nu) och har precis avslutat 2005 - sep09
    Tycker din blogg är bra, vill bara påpeka (som du själv nämner när de kommer upp):
    Tisdagstema
    Dagens tecken
    och för min egen del en fråga: Vilken kamera ska man köpa när man har en mindre budget, men vill kunna zoooooma och få med skärpa, färger, svartvitt, kunna bära med sig lite överallt, ...
    Många kramar till er alla

    SvaraRadera
  149. Hej!
    Jag läser Heja Abbe varje dag, följer den med bloglovin. Det är en blogg som gör mig glad! Minns inte hur jag hittade hit, tror det var en länk från någon annans blogg. Jag bloggar själv om min anorexi, ganska långt ifrån den här positiva bloggen:S Är 30 år, kvinna och jag arbetstränar just nu. Jag föjer flera bloggar om kämpar som Abbe för det ger mig perspektiv på livet.
    Hoppas verkligen det kommer gå bra för er och särskilt Abbe såklart:) Lycka till! Och sluta aldrig blogga, du skriver så fint och jag blir ofta berörd!

    SvaraRadera
  150. Hej Abbes pappa. Minns inte hur jag hittade hit men är väldigt glad över att jag gjorde det. Är en 36 årig bonus mamma till två. Bor med man och dessa två kottar långt upp i landet bland snöflingor och Norrsken. Skrapade bilrutorna i morse...Brrr.... Njuter av dina sagolika bilder och ditt sätt att skriva. Bloggen tilltalar mig rent estetiskt och också mitt hjärta får sin dagliga dos av förundran över livet. Abbe och hans bror tumlar runt ens själ och jag hittat hela tiden små guldkorn då jag läser. Livet sett genom ett barn är härligt. Kikade lite på de andras kommentarer och såg att många hittat hit via en Silverfisk....eller var det en i guld...? Nåja, nu ska jag ge mig ut på jakt efter den fisken. Tack för en underbar blogg.

    SvaraRadera
  151. Hej!
    26 årig student. Bor i Dalslands skogar, typ iallafall. Hittade till din blogg via någon annans, kanske vimmelmammans... Har inga egna barn, min sambo har två.
    Tycker din blogg är otroligt bra, både skrattar och ibland gråter (oftast bra tårar..) när jag läser den. Ni verkar vara en så himla härlig familj! kram

    SvaraRadera
  152. Hej!
    Har läst om Abbe och Storebror länge nu och jag trivs, så jag stannar!
    Dessutom är jag skyldig dig ett tack då du indirekt har hjälpt mig att komma fram till att min dotter har Turners Syndrom. Jag läste din blogg och som man gör så klickar man sig vidare via länkar och efter ett tag fann jag info om Turners och det tändes en glödlampa över mitt huvud, bildligt talat!
    Det var flera symptom som stämde och jag insisterade på en remiss till endokrinologen i Lund. Mkt riktigt, det var Turners.
    Att jag fann fakta om detta nu och fick min dotter undersökt i tid gör att hon kan få tillväxthormon vid tidigast möjliga tillfälle (4 år).
    Så även om jag vet att du inte egentligen hade något med diagnosen att göra så känner jag ändå tacksamhet mot dig för att du bloggar och att jag på så sätt kunde få reda på vad som felades Lovisa! Tack!

    Lycka till med höstens alla äventyr, både innanför och utanför sjukhus.
    Heja Abbe!

    Åsa, trebarnmamma från Hofterup i Skåne.

    SvaraRadera
  153. Jag har läst HejaAbbe i hundra år känns det som, men så är det nog inte riktigt. Minns inte hur jag hittade hit, men minns däremot väl att när jag ramlade in första gången så sträckläste jag alla inlägg från dag 1, det tog sin lilla tid. Nuförtiden tittar jag in här varje kväll och läser och ler och beundrar dina fantastiska fotografier. Själv matbloggar jag. Heja Abbe! Heja Storebror! Heja Abbes pappa!

    SvaraRadera
  154. Vem är du? Jag är Hanna!

    Jobbar? Nej just nu är jag sjukskriven för depression/ångest i olika slag/personlighetsstörningar/självskadebeteende

    Pluggar? Nej men jag vill! Dansintresserad och lite intresserad åt rehabhållet med arbetsterapi/sjukgymnastik.

    Familj? Jag har några syskon, men det är sällan vi ses.

    Hur du hittade hit? Jag hittade hit via en länk i bloggen humlisen.com

    Läser du här varje dag, eller bara ibland? Jag har heja abbe i min blogglista, så jag läser när den uppdateras

    Vad heter din blogg, om du har en? "bland tankar och känslor" http://hannitan.blogspot.com

    SvaraRadera
  155. jag är lina. fyllde nyligen 28, tror jag det var, måste sen några år tillbaka tänkte efter lite när det gäller hur gammal/ung jag är. jo, men det stämmer. jag läser inte här varje dag, utan när jag kommer på att det var ett tag sen jag var här. gillar ditt sätt att uttrycka dig och gillar dina bilder, kanske mer det än att du har en son med ett (eller flera då) handikapp. möjligen hittade jag hit via silverfisken nån gång för länge sen, minns inte.

    har en magisterexamen i biomedicin från KI och jobbar som forskningsassistent. annars är jag lite för mycket eremit och har lite för mycket bekräftelsebehov. gillar att fotografera och all form av beröring. så. det var jag.

    SvaraRadera
  156. Hej!
    Jag har läste igenom hela din blogg för ca ett år sedan och är nu inne och kollar efter uppdateringar mer eller mindre varje dag. Jag läser till logoped och tycker fram för allt att det är spännande att läsa om Abbes tal- och språkutveckling, men tycker också det är kul att läsa om storebrorsan och annat som händer i era liv.
    Kuriosa: Jag har träffat Abbes kusin och han var den som tipsade mig om den här bloggen.
    Ha det bra!
    /Sanna

    SvaraRadera
  157. Hej
    21 år och boende i Örebro, men är uppvuxen i samma kommun som ni bor nu.
    Har följt Abbe varje dag i mer än två år, tror jag. Hittade hit av en slump och fastnade direkt. Det var er familj som gjorde att jag beslutade mig för att läsa till sjuksköterska.
    Har pojkvän och en ganska dysfunktionell familj, och en bror i samma ålder som Storebror.
    Fortsätt med ditt fantastiska skrivade
    Kram =)

    SvaraRadera
  158. Hejsan! Är en 19-åring ifrån Östersund som går på konstskola. Funderar på att hoppa av dock och börja jobba istället. Bor med min pojkvän i en lagomt stor och lagomt fin lägenhet med utsikt över gågatan så man kan sitta och småspionera på folk som går omkring nedanför. Kommer inte ihåg hur jag hittade din blogg, jag har varit in här av och till i något år, men nu läser jag så fort ett nytt inlägg kommer upp och kikar även runt i arkivet ibland, du skriver så otroligt bra så man vill inte sluta läsa.
    Går under namnet bewareofthebunny på internet, och googlar man på det så kommer båda mina bloggar och min hemsida upp :)

    SvaraRadera
  159. Vem är jag?
    En utvandrad 22 åring till den stora huvudstaden i vårt södra grannland. Uppfyller just nu (och de närmsta åren) min stora dröm att läsa till veterinär. Är en levnadsglad tjej som växt upp med en mamma som ständigt predikat att utan barn (och självklart vuxna) med blandade bokstavskombinationer hade inte mänskligheten kommit så långt som den har i utveckling och överlevnad. Detta håller jag med henne fullt och fast på och blir alltid lika glad när jag hittar människor som ser till människan bakom och låter den utvecklas. Som låter bokstavskombinationen bli något positivt och inte negativt.

    Tack för en bra blogg som förgyller mina pauser i studierna.

    SvaraRadera
  160. Jag kommer inte heller ihåg hur jag hittade hit, men din blogg ligger på "måste"-listan i min Google reader.

    Jag har tvillingkillar, och den ena killen har DS. Jobbar som egen IT-konsult och har hus&tomt, barn & firma ihop med en och samma kille.

    Det har hänt att jag kommenterar, men det blir inte så ofta. Jag får nån konstig form av prestationsångest av ditt språk, lite galet men så blir det. Du skriver så bra, så ta det som en komplimang!

    Jag gillar att du skriver så att det känns ärligt och riktigt, och att du skriver om både det som är bra och det som är mindre bra, jobbigt eller tungt. Och så älskar jag förstås Abbes & brorsans funderingar, kluriga killar!

    Min blogg är mest för dom närmast sörjande, och för min egen skull, men den finns.

    SvaraRadera
  161. Du har en rar blogg, jag har den i min reader så jag läser när du har skrivit, helt enkelt... När jag hittade din blogg (två år sen? Via Masarinmamman) backläste jag allt och blev djupt rörd, förstås. Nu gillar jag dina små vardagsbetraktelser, kärleken till barnen och också det jobbiga som du skriver om ibland.

    Själv har jag två söner och en man, ett eget företag (frilansar med text och foto) och därtill bor vi på en gård med en bunt kor.

    SvaraRadera
  162. jag är 14år.
    bor i skånee o går i skolan :/
    egoinas.se länkade till din blogg nån gång o då klicka jag in o börja läsa.
    jag älskar bloggen o abbe o storebror. :D
    o läser nästan varje dag.
    har snart läst igenom hela bloggen.

    Heja abbe !
    storebror o familjen.

    SvaraRadera
  163. Hej! Är en 22-årig lärarstudent från västsverige. Har följt Heja Abbe länge känns det som men kommer faktiskt inte ihåg hur jag hamnade här. Är inne och kollar efter nytt i princip varje dag och gillar både hur du skriver och dina bilder.
    Tack för en bra blogg!

    SvaraRadera
  164. Jag heter Erika, är 16 år och går på gymnasiet.
    Jag har mina föräldrar och mina systrar som familj.
    Min ena syster läser din blogg och bad mig läsa världens finaste inlägg som du hade skrivit, så jag fastnade helt enkelt och jag läser din blogg via bloglovin så läser oftast direkt efter du skrivit.
    Jag har en blogg ; fulaerika.blogspot.com

    SvaraRadera
  165. Jag är 19 år (och har kommit in i någon sorts tjugoårs-kris tror jag) och flyttade från min familj i Härnösand för en månad sedan för att plugga på Handels i Göteborg. På dagarna (och kvällarna med för den delen) läser jag till Civilekonom och försöker lära känna min nya stad.

    Jag minns inte när eller hur jag hittade hit, men jag tror att det var ungefär ett år sedan och då började jag läsa hela bloggen ända från början. Följer dig via bloglovin så jag läser så ofta som du uppdaterar!

    SvaraRadera
  166. Hej,

    Jag är en kvinna i mina bästa år som ganska nyligt hittat hit. Jag blev så nyfiken på din blogg när jag upptäckte att flera av de bloggar jag följt hittills har länkat till dig. Jag är själv funktionshindrad sedan födseln och är mer eller mindre uppvuxen på sjukhus och har därför ett stort intresse av sjukdommar och sjukhusliv. Jag har även en son med samma funktionshinder som mig, fast han är tack å lov i bättre skick än mig. Om detta och mycket annat skriver jag i min blogg; http://gummigumman.blogspot.com Välkommen in till mig! Ha det så gott!/Carro

    SvaraRadera
  167. Hej Abbes pappa,

    Jag läser din blogg varje kväll och har gjort det i flera år. Tror att jag hittade hit -06 när jag var föräldraledig med mitt andra barn. Men hur? Ingen aning.

    Jag är en 38 årig 2-barnsmamma som bor i Kungsbacka. Arbetar som ekonom i en kommun.

    Har under hösten varit "inlagd" på Drottning Silvia tillsammans med min 3-åring. Han hade magsår (Ja 3-åringar kan få magsår, han var den 3:dje hos samma kirurg samma vecka). Fantastisk personal - de flesta. Tänkte på Heja Abbe under vistelsen - allt ni gått igenom hjälpte mig att få perspektiv på min och pojkens situation.

    Tack för att du delar med dig!

    Heja Abbe!!

    /Mia

    SvaraRadera
  168. Jag orkar! Jag heter Jenny, jobbar som IKT-pedagog på högskolan i Gävle, fyller 39 i höst och har en dotter på 2 år och 8 månader. Jag tycker du har en väldigt finstämd hand med orden - för att inte tala om alla SÅÅÅ vackra foton! Det lyser kärlek här, de tär fint.

    Jag minns inte längre hur jag hittade hit - via någon av alla andra bra bloggar som länkat till dig tror jag! Har hängt här minst nåt år, eller kanske det är mer? Tiden går så snabbt. Har läst "bakåt" en hel del men kanske inte riktigt allt. Prenumererar via bloglovin.com så jag läser alla inlägg (förr eller senare).

    Jag bloggar om min dotter och livet runtikring, frmför allt för släkt och vänner. Och för att spara till dottern, till den dag jag inte finns. http://busblomma.blogg.se

    SvaraRadera
  169. Ojojoj, det måste vara överväldigande att få så många kommentarer och också tidsslukande. Hur som jag tänkte höja medelåldern något. 68 år två vuxna söner vara en med handikapp. 3 barnbarn varav ett med en förvärvad hjärnskada. Det barnet habiliterar sig med stormsteg och har ett som jag kan se gott liv. Tack för en skön blogg.

    SvaraRadera
  170. Hej! Kvinna 29 år, läser till psykolog och gillar att få läsa hur saker och ting upplevs ur patient-/ anhörigsynvinkel. Bor i Sthlms-trakten och gillar filmer med Abbe och Storebror bäst av allt på bloggen!

    SvaraRadera
  171. Hej.
    Jag heter Jenni, bor i Cottbus, Tyskland. I slutet av oktober är jag 21 och jag studerar vid universitetet byggnadsingenjör.

    Först såg jag video om färgerna på youtube och blev omedelbart en liten förälskad i Abbe. Han är så söt. Senare upptäckte jag av en slump bloggen. Ända sedan jag läste den varje dag och väntar varje kvällen på en nya post.

    Abbe och Storebror är fantastiska. Din hela familj är bara underbar.


    Ursäkta mig, min svenska är inte så bra.

    SvaraRadera
  172. Hej Abbes pappa! Jag är en 63-årig "tant" som läser din blogg varje dag. Jag har 3 vuxna barn och 3 (snart 4) barnbarn som är mellan 3 och 6 år. Jag arbetar som lärare och hittade hit via Vimmelmamman. Tack för en fantastisk bra blogg.

    SvaraRadera
  173. Jag är 22 år och pluggar företagsekonomi på Handelshögskolan i Göteborg. Har har ganska nyligen flyttat hit till västkusten från Sthlm. Jag halkade in på din blogg vintern -08 och under bara några dagar läste jag igenom hela arkivet och fastnade direkt. Jag har läst vartenda inlägg sedan dess och kikar in i princip varje dag. Jag bloggar inte själv men ett tag läste jag väldigt mycket bloggar, men det är faktiskt bara Heja Abbe som har hållit i så här länge. Har överlag tröttnat på allt bloggande, men det går ju bara inte att missa Heja Abbe ;P Du skriver fantastiskt bra och det är så kul att få följa ert liv genom skratt och tårar. Mina favoriter är Storebrors fantastiskt underbara kommentarer och Abbes härliga sång, det kan rädda en hel dag fylld med tentaångest :)
    Keep up the good work!

    SvaraRadera
  174. Hej Abbes pappa!

    Jag är en relativt nyutexad läkare som hittade till din blogg via tips av en kompis och har tittat in lite då och då under typ sista året. Jag tycker att du har ett härligt sätt att blanda det viktiga i livet med vardagens små detaljer i det du skriver. Har lite funderingar om att syssla med pediatrik i framtiden och läser därför dina inlägg om era kontakter med vården etc i lite utbildningssyfte också :)

    Heja!

    SvaraRadera
  175. Jag heter Hanna, är 15 år och jag minns att jag såg en länk på en kompis blogg där det stod " inte ett öga torrt" och så en länk hit. jag älskar att bli berörd via text och ja, dina texter gör just det, berör :) jag kanske inte är så gammal, har inga barn och känner ingen med Abbes sjukdom, men som sagt det berör extremt i alla fall. Keep up the good work!

    SvaraRadera
  176. Tjenis! Är 16 år och pluggar första året på natur. Bor i norrland, i Övik och har en lillebror på 11 år.Tjaaa, vad mer? Läser din blogg varje dag och de var väldigt längesen jag hittade hit så minns inte hur jag kom hit som.
    Måste bara säga att du skriver jätte bra och tar fina bilder! :)

    SvaraRadera
  177. Hej!
    Farmor 57 som fick ett fantastiskt barnbarn född i vecka 26, 2008. Det var nog i lite runtsurfande i det intresseområdet som jag hittade dig och Abbe...tror jag. Minns inte riktigt...i alla fall tillbringade jag en dag och en natt nästan, med att läsa hela bloggen i våras. Kunde känna igen en hel del av oron och smärtan runt barnet i kuvösen/sjuksängen.
    Tycker mycket om ditt sätt att skriva. Allvar, humor, kärlek och den där förmågan att formulera dig på pricken finns där.
    Allt gott till de dina!
    kram

    SvaraRadera
  178. Anna,29 år från Luleå
    Har två egna barn. Jobbar i vården.
    Läser din blogg kanske en gång i veckan i snitt och då läser jag alla nya inlägg :) Du har en underbar blogg!
    Jag har ingen egen blogg.

    SvaraRadera
  179. Tjo! 32-åring med två söner, en man, en villa, en liten hund och en liten reklambyrå. Läser här i stort sett varje dag, om det inte blir av så har jag förmodligen inte läst några andra bloggar den dagen heller. Minns inte hur jag hittade hit från början men tror det kan ha varit genom tips från Dagarna/Ninni. Tycker du i ditt bloggande har hittat en fin balansgång mellan humor och allvar, kort och långt, privat och allmänt.

    Bloggar sedan ett par år tillbaka på http://www.mariafalegard.se där tanken från början var att jag skulle skriva av mig om det mesta, men det brukar landa i att det handlar om barnen!

    Så!

    SvaraRadera
  180. Jag är 18 år gammal, går sista året på naturvetenskapliga programmet i Södertälje. Har läst din blogg i ett år kanske? kommer inte riktigt ihåg... Hittade hit fvia en länk från vimmelmamman tror jag att det var. Läste igenom de 50 länkarna och fastnade direkt! Läser varje dag gör jag också.

    SvaraRadera
  181. Hej Abbes pappa! Jag hittade hit för vad som måste vara över ett år sidan via en kompis tips och nu är jag fast.Är inne på din blogg i stort sett varje dag och det är min absoluta favoritblogg. Jag har kommenterat ett par gånger innan, minns du kommentaren om att förklara skillnaden mellan tecken som stöd och teckenspråk för länge sen? Det var jag som skrev den. Jag jobbar som förskollärare för små barn och därför kan jag relatera till enormt mycket av det du skriver, även om jag inte har barn själv.Anledningen till att jag gillar din blogg så mycket är för att den är så välskriven, underfundig, har fantastiska bilder och tar fram allt från roliga kommentarer från storebror till vad som är livets mening i stort sett. Dessutom tror jag att du är en större inspiration till föräldrar med speciella barn än du någonsin kan ana själv.
    Jag bloggar själv en del, om jobbet, livet och publicerar mina foton. Tack för en underbar blogg! /Stina
    http://lillstina.blogg.se

    SvaraRadera
  182. Hej!

    Jag bor i ett kollektiv på fyra personer i Oslo. Är 21 år gammal och f.d. norrlänning, eller okej, norrlänning är man väl alltid. Hittade till din blogg via Silverfiskens länk. Är just nu arbetslös och jävlig men vafan, allting löser sig väl tillslut.

    Du skriver underbart, dina barn verkar underbara (din fru med) och du verkar ha ett otroligt roligt jobb. Så ja, jag har bara fastnat eftersom allting är så underbart. MEN det som får en att stanna är "skräcken" i det underbara och hur man lär sig vad som egentligen är viktigt.

    Sen måste du ju ligga på topp fem över världens bästa pappor! (och du verkar inte vara en dag över 35 när du skriver)

    SvaraRadera
  183. Hej. Sofie heter jag och hittade hit via innan du fanns som jag hittade via Ninni schulman som jag hittade via Alex Schulman. :) Jobbar som undersköterska sedan en hel massa år. Läser den här blogge nästan varje dag för att den får mig känna glädje och ganska ofta även rör mig till tårar av både glädje och rörelse. Tycker du har så fina grabbar, nästan lika fina som mina :)

    SvaraRadera
  184. Hej hej, Therese heter jag. 33 år bor på västkusten och arbetar med socialt arbete. Inga egna barn men använder vännernas för att få den där känslan i magen :)
    Läser din blogg varje dag. Har jag bara tid för några stycken så är din en av dem :)
    Du skriver fantastiskt och bilderna säger minst lika mycket. Blir ofta berörd! Önskar dig och familjen all lycka i framtiden!

    SvaraRadera
  185. Mamma till 2 och har läst din blogg i snart 1 år!
    Hittade dig via vimmel mamman och fastnade DIREKT.
    Abbe är för härlig och du är ju FANTASTISKT på att skriva! HEJA ABBES PAPPA!!!
    Kram/L i uppland

    SvaraRadera
  186. Hej på hela familjen!

    Jag är 28 år, Helsingforsbo, jurist och har läst din blogg i några år nu eftersom du bjuder på absolut underbar läsning! Jag brukar titta in här ca 4 ggr/vecka och läser dig också ofta när jag sitter i bussen eller väntar på något. Jag tror jag hittade dig via någon annan blogg, minns inte riktigt mera.

    Ett stort tack för din blogg och sköt om er!

    SvaraRadera
  187. Hanna 33år socionomstuderande, har jobbat med funktionshindrade. man och tre barn, varav mellangrabben (8) har ett ovanligt syndrom, Loeys Dietz Syndrom typ1. Bla hjärt o kärlproblem, och det är i hjärtkretsar som jag hittat hit. Bloggar bara när liver är upp och ner på http://hannsupannsu.blogspot.se

    SvaraRadera
  188. Ahnna 34år med gubbe, Emil 18år och en egen Abbe på 7år. hittade hit pga abbesnamn, för kan det var1,5- 2år sedan Har ju själv en Abbe. sen har jag en Agnes 2år med cpskada som brordotter, vilket gör att jag känner till barn med särskilda behov. Plus jag är utbildad förskollärare.

    SvaraRadera
  189. Hej! Sassa heter jag snart 29 år jobbar i butik. Bor i stockholm. Har man och en 9årig dotter med speciella behov som det så fint heter.. Hittade din blogg för ca 1.5 år sen och är inne minst en gång om dagen. Tycker att sättet du skriver på är underbart!Fortsätt så! Det är så mycket glädje! Kram kram

    SvaraRadera
  190. Läser nästan dagligen och har lagt till sidan som prenumeration via google reader så jag är sällan på själva bloggsidan.

    Bloggar själv på http://devilwomen.blogspot.com

    SvaraRadera
  191. hej!

    hitta eran blogg nyss, har läst en hel del inlägg o jag kommer att följa erna blogg dagligen, intressant o spännande.

    emma 22år uska, jobbar inom lss, på avlösarservice.

    kram

    SvaraRadera
  192. 19årig tjej från västerås som precis flyttat till rumänien för att plugga till läkare! hittade bloggen av en slump för så länge sen att jag varken minns hur eller när. tycker att du skriver alldeles fantastiskt bra! har en blogg om mitt nya liv, imgoingto.devote.se

    SvaraRadera
  193. När min äldste son föddes hade han ett allvarligt problem. Hade han fötts 30 år tidigare hade han inte överlevt.
    Nu i helgen flyttar han hemifrån. 40 mil hemifrån.

    SvaraRadera
  194. Halloj!
    Läser din blogg varje dag. Vet inte riktigt hur jag hittade hit, men det var längesedan. Du skriver så fint och bra om dina barn att jag inte kan låta bli att gå in och kolla varje dag.
    Själv är jag tjej, 30 år, gift, har en son på 9 1/2 månad, jobbar som vägprojektör och bor i hus utanför stockholm.

    SvaraRadera
  195. Hej!

    Minns inte hur jag hittade hit, har läst ikapp nästan hela din blogg och nu följer jag den med bloglovin´ sen några månader.

    Är kvinna, 59 år, har vuxna barn och barnbarn i varierade åldrar, är barnsköterska på stadens sjukhus, barnkliniken, sen mer än 30 år.

    Bloggar sen sommaren 2005, har keramikverkstad, en svart katt, ser bilder i allt, fotograferar mycket och dansar 'singeldans'.

    Nu fick du en himla massa kommentarer idag. *L*
    Gör dej en bra tisdagskväller.
    Anmaja

    SvaraRadera
  196. Jag äe en "tjej" på 43 år. Jag har tre egna söner och har arbetat sedan 1984 inom barnomsorge, nästan bara med barn i behov av särskilt stöd. Jag älskar hur du skriver om din son. Jag tar till mig dina tankar och försöker applicera dem i mitt arbete med "mina" familjer. Dessutom så skulle jag vara nöjd om jag så bara skrev hälften så bra som du gör. Jag älskar dina bilder, jag har skrivit det förr att det var du som inspirerade mig att köpa min systemkamera. Jag hittade hit första gången genom en väns blogg.

    SvaraRadera
  197. Aj aj aj, det blev fel adress. Det är lite dumt när jag alltid måste _skriva_ in adressen - att inte denna kommentarsfunktion minns min adress mellan gångerna. Det är så lätt att skriva fel, att glömma en bokstav som jag gjorde i förra inlägget.

    Jag bloggar här: http://blogg.omakastengods.se/ och ingen annan stans! :-)
    Hadebra!
    Anmaja

    SvaraRadera
  198. Hej!

    Maria heter jag och är 24 år och boendes i princip mitt i skogen i Västergötland. Jag har sambo, inga barn och jobbar numera i bemanningsbranchen efter att ha pluggat arbetsvetenskap i tre år. Jag fick fundera lite på hur länge jag läst bloggen och det är verkligen länge inser jag. Ärligt talat tror jag det var sommaren 2007 jag på något sätt hittade hit, hur minns jag inte, troligtvis via en kommentar du skrivit på någon annan blogg. Jag har läst nästan allt från början, och din blogg får varje dag besök från mig. Jag har börjat följa några andra bloggar efter tips från dig och jag har anmält mig i donationsregistret efter att du skrivit om det. Din blogg berör verkligen. För att hålla en blogg vid liv krävs det kontinuerlig uppdatering (har själv tagit död på en blogg genom att inte uppdatera den.. Nu bloggar jag inte alls längre.) och jag hoppas att du fortsätter att skriva, du gör det så fantastiskt bra!

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.