Grannar.

23:28

Ja, som ni redan förstått så har grannen i huset ovanför mig och jag inte riktigt samma åsikt om vissa saker. Synd. Men så kan det gå.

I huset som ligger nedanför har en yngre kille flyttat in. Vi snackar runt tjogofem kanske. En dag i somras körde han omkring med en radiostyrd bil på sin tomt. En sådan där med etanolmotor som gör typ nittio kilometer i timmen. Den hoppade, studsade och fräste som en liten ettrig geting fram och tillbaka över gräsmattan. Abbe och storebror var helt lyriska. De skrattade så att de tjöt varje gång bilen gjorde en luftfärd över ett gupp, eller körde nära deras fötter.

Den nya grannen berättade för killarna att han har en annan radiostyrd bil med elmotor på vinden hos sina föräldrar. "Jag ska ta hit den en dag så kan ni få provköra" sa han "den är lite lättare att hantera."

Idag kom han upp till oss med en eldriven Mercedesmodell från Kyosho i handen. "Jag sa ju att killarna skulle får köra". Abbe och storebror var tyvärr inte hemma just då, men jag sa att det var himla bussigt av honom och att vi kanske kunde ta det en annan dag. "Men jag tänkte att de kunde få den" sa han. "Men herregud, de är ju jättedyra de här" sa jag. "Äh, de kostar väl två och ett halvt tusen i affären kanske, men jag fick den på jobbet. Och den blir bara stående nu när jag har den andra"

Jag önskar ni fått se storebrors ögon när han kom hem. Grannar alltså.

Andra bloggar om , , , ,

23 kommentarer

 1. Ingen "grannfejd" den sidan om huset inte! ;)

  SvaraRadera
 2. Det är så bra när det jämnar ut sig. En extra dum, och en extra snäll, liksom.

  SvaraRadera
 3. Får jag låna din granne?

  SvaraRadera
 4. min pappa var mer intresserad av dem radiostyrda bilarna än vad min bror va, när vi va små!
  jag har ikväll kikat igenom alla filmer som ligger på grabbarna på youtube, jag kan inte få nog! dem är så underbart söta!

  SvaraRadera
 5. Gud så snällt!!
  Här var det några ungar som hade en radiostyrd brandbild, som tutade och allt. Några (läs pensionärer) klagade till bostadsföreningen. Då blir man less. Hallå, de är barn. Tutandet upp och ner var kanske lite irriterande efter 40 turen fram och tillbaka men som sagt, de är faktiskt barn.
  Hur många vändor blev det med den "elaka" grannen?

  SvaraRadera
 6. iiiii...vilken underbar grannei förhålalnde till den andra cykelkrossaren....hoppas grabbarna blev GLADA.

  SvaraRadera
 7. Tur att det finns goda och snälla grannar i Öxeryd. Då blev väl Abbe och brorsan glada.

  Farfar o. Farmor

  SvaraRadera
 8. Ja det finns grannar och grannar :)
  Lycka till med utbyggnaden.

  SvaraRadera
 9. Härligt! När min son nyss hade kommit var en av våra grannar (som vi inte har mycket mer än "hej-kontakt" med) över med en kasse full med duplo och träjärnväg!

  SvaraRadera
 10. Jag behöver sånna här historier om "vardagssnällhet" då och då för att inte helt tappa hoppet om mänskligheten. Tack!

  SvaraRadera
 11. nej du, nu blir jag riktigt avundsjuk på dig! jag vill också ha din granne, har han möjligtvis en bror?:)

  SvaraRadera
 12. Underbart! Härligt med sådana människor, det ger hopp om mänskligheten! Kul för killarna!

  SvaraRadera
 13. ÅH, eftersom vi missar minen kan du väl lägga upp en liten bild på när de kör bilen=)
  Kram Helena
  PS Underbara människor finns det!

  SvaraRadera
 14. Härligt!! Ja, lägg upp en bild på när de testar bilen..snälla!

  SvaraRadera
 15. Ta väl vara på den grannen!

  SvaraRadera
 16. Men wow, vilken granne! Ibland bjuder livet helt spontant på de där nödvändiga kontrasterna till svårmod och irritation som man så väl behöver. Med en granne som den du skrivit om tidigare var det er väl unt att nu få en riktig pärla! Härligt värre :-)

  SvaraRadera
 17. Grymt kul! Vilken dröm för killarna ;-)

  SvaraRadera
 18. Springer bara förbi och säger hej, hoppas att du haft en bra dag! Trevlig kväll.

  Kramelikram Camilla, En mammas dagbok

  SvaraRadera
 19. Vilken härlig granne! Vad jag har förstått så är både du och din fru duktiga på att laga mat. Kanske en bjudmiddag som tack (och så kan ni ju leka tillsammans med bilen också)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.