Heja Alice!

19:11

Jag fick en kommentar från en läsare i morse:

"Vi fick vår finaste julklapp ever igår den 29/11 2009. Kl 13 ringde telefonen från Sahlgrenska. Nu är det dags sa hon och ruljangsen drog igång. Nu den 30/11 2009 har vår dotter född 05 ett nytt hjärta pickandes i sin kropp. Några andras mardröm har blivit vår lycka. Alice har fått ett nytt hjärta med allt det innebär."

Underbart. Jag håller alla tummar i världen på att Alice snabbt ska vara på benen igen.

Andra bloggar om , , ,

10 kommentarer

 1. Jag och min man förlorade vår, då, yngsta son i en olycka. Vi beslutade oss för organdonation och sju barn gick vidare med nya liv. Förr oss var det ett sätt ett få ut en mening av det som hade hänt, att göra något med den vanmakt som vi anade skulle komma. Vi hade mist ett barn men förlusten hade inte varit förgäves.
  Inget barn dör för att ett annat ska få leva. Det samma för vuxna. Den som tar emot ett organ är inte skyldig den som donerade det någonting. Ta det för vad det är menat som, en gåva, och gå vidare på livets stig.
  Jag ska hålla tummarna för Alice och Alice föräldrar.

  SvaraRadera
 2. Några andras olycka har blivit vår lycka.

  Varenda hårstrå på min kropp gör honnör.

  SvaraRadera
 3. Nu kommer tårarna... En jättefin gåva det är vad vi fått.
  Alice hade ett dåligt hjärta på grund av hjärtmuskelsjukdom, men mitt i allt så sa läkaren idag att hennes klaffar var jättefina på det gamla hjärtat och frågade om de fick ta tillvara på dem. På något sätt kändes det så skönt att kunna få ge det lilla från Alice när hon fick ett så fint hjärta.

  SvaraRadera
 4. åh jag fick rysningar i hela kroppen nu! jag håller tummarna för att allt går bra!

  SvaraRadera
 5. Maken till blogg att röra om i känslogrytan... Från glädjeskutt, skratt, eftertanke, engagemang och som nu, glädjetårar. All världens Grattis till lilla Alice att allt ska gå så bra som man önskar sig. Kramar till alla

  SvaraRadera
 6. Jag blir alldeles rörd och håller tummarna för någon jag inte känner. Min pappa fick nya lungor på Sahlgrenska för 4 år sedan och bara dessa korta rader väcker så många minnen till liv, underbart. Men jo, någons olycka blir en annans lycka, så blev för min pappa också, han mår jätte bra nu men var så sjuk innan han fick nya lungar.

  SvaraRadera
 7. Hoppas att ett sådant inlägg gör att många, många fler tänker till och (om de inte redan gjort det) anmäler sig själv till donationsregistret.
  Härligt, hoppas Alice snart skuttar omkring!

  //Millis

  SvaraRadera
 8. Åh Heja Alice!! Man blir så glad av att läsa sånt där och hela Heja Abbe bloggen ger mig en otroligt härlig känsla i hela kroppen.
  Jag är för organdonation, tycker det är en självklarhet!! Livet är den bästa gåva man kan ge en människa och den dagen jag inte finns längre så vill jag kunna ge den gåvan till någon annan.

  SvaraRadera
 9. Alice (med all familj) fick den absolut bästa julklappen någon någonsin kan få..

  Och ni som valde att donera erat barns organ, taack så jättemycket. Verkligen.

  Denna familj förtjänar verkligen lite ljus i sin tillvaro just nu.
  Dom har verkligen fått stå ut med massor av olika nedslag..

  Jag hoppas att Alice får komma hem snart, så att hon kan få ta igen all sin missad tid med sina kusiner..

  Och sist så vill jag önska ER all lycka i framtiden, speciellt Abbe..

  Ha en underbar jul och ta hand om varandra..

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.