Min fina glasögonorm.

21:23

Kolla in den här killen. Så söt.

Jag vill förresten börja med att förtydliga inlägget om ortoptisten lite. Jag ser absolut inte Abbes glasögonbehov som något problem. Det är en fis i rymden i sammanhanget. Var och varannan människa har glasögon och Abbes kommer inte att hindra honom så vitt jag kan föreställa mig.

Så missförstå mig inte. Det blev liksom bara lök på laxen, sten på börda eller grädde på moset om ni så vill. En grej till alltså.

Här är tre alternativa brillor. Abbe har en favorit och i slutändan så är det han själv som ska få bestämma. Men vilka tycker ni är snyggast?

Andra bloggar om , , , ,

90 kommentarer

 1. Jag gillar nummer ett bäst!

  SvaraRadera
 2. De första tycker jag nog bäst om! Men jag är mest nyfiken på vilka han gillar så klart!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar mittenbrillorna bäst!

  SvaraRadera
 4. gud va söt han är! jag tycker han passar i allihop, så hur han än väljer så kommer han bli sveriges sötaste unge:D

  SvaraRadera
 5. Nummer ett var ju ursnygga!

  Han ser ut som en modell får Gucci.

  SvaraRadera
 6. Heja-Heja!! Vi tycker dom i mitten, för Abbe ser så där lagom busig ut i dom!! =) Men han e precis lika söt i alla tre, så vilket par han än väljer kommer det bli kanon!!! Vi som tycker är Ulrika, själv glasögonorm sen elva årsåldern, mamma till fem småkottar varav en också är en lika söt glasögonorm!!

  SvaraRadera
 7. Abbe ser ut som Abbe med mitten alternativet...men det är ju ba min åsikt asså. Allt klär en sötis.

  SvaraRadera
 8. Han kan bära upp dom alla tre, på helt olika sätt. Så favoriten är Abbe! =)

  SvaraRadera
 9. Oj, det var svårt faktiskt. Jag kände att jag verkligen var 33 - 33 - 33 procent mellan de tre alternativen, de var alla väldigt fina!
  Ettan - coolast. Tvåan - gulligast. Trean - mittemellan de andra två.

  Hur väljer man då? Lycka till! :)

  SvaraRadera
 10. Trean kanske var bäst i proportion till hans ansikte? Men han är ju söt i alla =)

  SvaraRadera
 11. Brillorna i mitten! Som någon annan skrev så ser han busig ut i dem :) Sötingen!

  SvaraRadera
 12. Som den stora kille han är passade brillorna på kort nr ett...

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Abbe är fin i alla, men tvåan är lite mjukare i konturerna vilket passar honom. Ditt inlägg missförstås inte av oss med 22q11 barn då det har en tendens att bli det ena efter andra. Nog med strkpannor utryckte läkaren det för oss när vi likt nickedockor rest oss otaliga gånger. tur att glasögon numera ses som en snygg accesoar.

  SvaraRadera
 15. Gillar de första bäst. Med brillorna på ser jag en sak: God så stor han har blivit!!!

  SvaraRadera
 16. De är fina alla tre men jag tror det sista alternativet är bäst till honom. Jag tycker de första såg lite stora ut för honom.

  SvaraRadera
 17. Nr tre. Grymt fina bilder

  SvaraRadera
 18. Vet inte om bilden längst ned räknas som nr 1 eller nr 3? Tycker iallafall bäst om dem. :-) Jättefin!

  SvaraRadera
 19. Ett svårt val, men jag tycker nog att de i mitten passar honom bäst. Skall bli kul att se vilka han själv väljer.

  SvaraRadera
 20. Mittenbrillorna är finast tycker jag. Men det kommer bli superbra vilka han än väljer.

  SvaraRadera
 21. Ja, Abbe är en riktigt söt kille. Nummer 3 tycker jag att han passar jättebra i... men samtidigt är det svårt eftersom det är olika vinklar... Låt honom välja själv, han vet bäst oavsett vad vi andra tycker ;)

  SvaraRadera
 22. Definitivt nummer tre!!! De passade bäst till Abbes ansikte!!! Lilla sötnosen!!
  Maria i Karlstad

  SvaraRadera
 23. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 24. Trean helt klart! Ettan är lite förstora, tvåan gör att han ser liten ut. Trean då ser han ut som en blivande professor :)

  SvaraRadera
 25. Jag gillar den tredje, som påminner lite om mina glasögon. :-)

  Den första är för stor. Formen på mittenbrillorna passar inte in i hans ansikte.

  Med mycket hälsingnar
  Jenni

  SvaraRadera
 26. Nummer tre. Håller f ö med Pia här ovan.

  SvaraRadera
 27. Definitivt trean, även om det är lite svårt att jämföra eftersom vinkeln är en annan. De andra bågarna är för stora och det blir mer båge än ansikte. Men de kan ju finnas i andra bredder? Inte så stor koll på utbudet på barnsidan...

  SvaraRadera
 28. nr 3 var finast, helt klart! =)

  SvaraRadera
 29. Trean längst ner! Nu måste jag som fotograf klaga lite på att du tagit bilder där han ser helt olika ut i övrigt.. svårt att bedöma bilder där han på ettan ser superlessen ut, på tvåan är skitsöt och på trean vänder sig bort. Men jag TROR trean är bäst, objektivt sett. Tvåan gör honom lite "barnslig"/fjantig.

  SvaraRadera
 30. @Jessica. Suck. Du som har läst här en längre tid, åtminstone av kommentarerna att dömma, måste väl för sjutton ha förstått hur jag väljer att förhålla mig till saker och ting. Jag är nog mer positiv än de flesta människor , med eller utan barn med syndrom. Och jag skriver ju att jag inte ser det som något problem. Hur övertydlig ska jag vara?

  SvaraRadera
 31. 3:an röstar jag på. Men han ser mest nöjd ut i 2:an. Hans favorit kanske?

  SvaraRadera
 32. @lina Hahaha, ja det förstås. Det blir ju lite svårare då. Får väl försvara mig med att kombinationen barn, aldig haft glasögon, titta åt samma håll, ha samma min och sitta still inte funkade något vidare ihop. Men du har en poäng där. :)

  SvaraRadera
 33. Jag röstar på trean. Ettan är i min smak lite för bred/stor för Abbes ansikte, och jag gillar treans mjukare linje vid ögonbrynen. Tvåan är också fin, det får Abbe att se busig ut.

  Sen tänker jag att det finns en funktionell aspekt på val av båge också. Jag fick själv glasögon som nioåring (för 33 år sen), var ganska ordentligt närsynt och upptäckte raskt att synfältet blev knivskarpt. Men bara så långt glaset räckte. Det kan ju tyckas självklart, men det blev faktiskt ett litet problem i början. Särskilt att gå nerför trappa, jag snubblade när jag såg dubbla trappstegskanter. Större glasyta, särskilt ner mot kinderna, kan underlätta. Som vuxen vet jag också att det kan vara värt att köpa ett glas som tecknar bra ända ut i kanterna. Mina billigaste glasögon (standardglas av känt märke) ger de typiska kurvfenomenen i kanterna - en korridorvägg ser ut att svänga lätt. Det är svårt att läsa om jag sneglar ner på boken istället för att vrida huvudet ordentligt.

  Om Abbes synfel är stort kanske du ska kolla med optiker/ortopist hur det påverkar hans seende med glasögon?

  Nu är jag nyfiken på att höra vilka bågar som är Abbes egen favorit?

  SvaraRadera
 34. Jag har tagit bort kommentaren. Kanske var din frustration till viss del men på ett annat vis också min egen.
  Jag hade skrivit ett långt inlägg och mer nyanserat svar men det försvann och jag ser i stort inget på ett öga just nu p g a vaskulit och måste vila innan det blir nåt med det.
  Min epostaddy finns på bloggen om du vill fortsätta diskussionen.

  SvaraRadera
 35. Svårt... mycket svårt. Den sista bilden ser bäst ut tycker jag. Men han kanske i verkligheten passar bäst i de bågar han gillar mest, vilka de nu än blir.
  Jag slogs av hur jättesöt lille Abbisen är!! Har inte tänkt på det förut i samma utsträckning.

  SvaraRadera
 36. nummer ett!! stilig kille =P

  SvaraRadera
 37. De i mitten var så fina på honom! Passar perfekt på en liten abbeman :)

  SvaraRadera
 38. Utan tvekan: Mittbilden! Men det är vad jag tycker. Det viktigaste är - som många redan påpekat - vad Abbe tycker. Det är han som skall känna sig "hemma" i dom.... :)

  SvaraRadera
 39. Dom översta! Så fin i dom!!! :)
  Fast, han är ju alltid fin, förstås!
  Kram Nina!

  SvaraRadera
 40. Tvåan eller trean!
  Jag känner två barn med samma kromosomfel som finfina Abbe. Även fast alla barn är olika så finns det drag som gör att de här barnen liknar varandra lite. Jag kan se lite av de två andra barnen i Abbe.
  Själv har jag och mina två barn en lindrig form av osteogenesis imperfecta= medfödd benskörhet. Vi tre har blågrå ögonvitor som är specifika för just vår form av OI. Första gången jag träffade barn och vuxna med samma sjukdom höll jag på att smälla av! Det liksom fanns där! Just det där speciella utseendet! Kändes både skrämmande och läckert eftersom vi liksom var "enade" både genom sjukdomen och utseendet.

  Jag förstår precis vad du menar med glasögonen, grädde på moset... Har man barn med barn med särskilda behov så är det mycket som känns som grädde på moset.

  Det är i alla fall tur att Abbe har just er!

  Hälsningar Ewih

  SvaraRadera
 41. Vi röstar på ettan!! Solklart!

  SvaraRadera
 42. Trean! (Inte ettan, han påminner för mycket om min lågstadiefröken när han har dem...)

  Ditt förra glasögoninlägg vara glasklart formulerat!

  SvaraRadera
 43. Han är jättefin i alla, men bågarna i mitten tycker jag han passar allra bäst i.
  Det viktiga är ju att han själv tycker om dem, det är ju inte bara det att han har dem för syns skull, han måste oxå se bra ut med dem. ;-)

  SvaraRadera
 44. Första ser lite för stora ut, andra för runda för min smak, trean helt klart mest proportionerlig.
  Har också en kille med brillor och det är inte lätt att hitta glasögon, framförallt om inte näsan är tillräckligt hög och öronen sitter där dom ska.

  Det viktiga är i slutändan att Abbe blir nöjd, men jag vet att man som förälder kanske inte alltid håller med.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 45. Dom längst ner tycker jag är finast på fina Abbe. Det är bra tänkt att det är han som ska få välja. Det är ändå han som ska ha dom.
  Så har min tös fått göra dom 3 senaste gångerna med nya glasögon.

  //Dagens Eko, mamma till en nu 9årig söt glasögonorm

  SvaraRadera
 46. Vad söt Abbe är :) Han kommer passa bra i vilka glasögon han är väljer :)

  SvaraRadera
 47. Skulle säga ta alla tre! Men den lyxen är svår att unna sig eller Abbe. Säger som flera andra, mittenbågarna. Han ser så fantastiskt full i sjutton ut! En lite yngre Harry Potter.

  SvaraRadera
 48. No1 !
  Han ser ju stencool ut i dom :)

  SvaraRadera
 49. Jag måste korrigera mitt eget inlägg från kl 08:40 eftersom jag inte lyckades skriva rätt. Det är glasögon nr 2, inte 1, som gör att han ser ut som min gamla lågstadiefröken. Tvåorna är för runda i kanterna, ser lite medelåldersaktiga ut.

  Par nr 3 är absolut finast!

  SvaraRadera
 50. Översta eller understa paret! Fast jag lutar åt det översta.

  SvaraRadera
 51. Jag röstar också på par nr 3, han ser lite väl lillgammal ut i det mellersta paret tycker jag,

  SvaraRadera
 52. Det översta paret!
  Men eftersom det är Abbe som ska ha dom....så ska ju han välja, ska bli spännande att få reda på vilka han vill ha!

  SvaraRadera
 53. Jag gillade mittenparet bäst. Men givetvis ska han välja själv. Skönt trots allt att han inte har behövt börja med glasögon förrän nu, när han antagligen förstår vad de ska vara bra för. Vår dotter har haft sina i ett par veckor, och vi förhandlar (ok, tjatar) ständigt för att hon ska använda dem. Men hon är bara drygt 2 år, så det får ta lite tid med tillvänjningen. Bara att få henne att prova olika bågar... det var inte det lättaste.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 54. Vad fin han är. Min favorit är nog det första paret.

  PS. Vad lik Abbe börjar bli storebror!

  SvaraRadera
 55. Jag tror det är den första eller den sista. De första för att han nog känner sig stor i dom (och kanske för att jag får för mej att du har liknande, fråga mej inte varför mej jag har fått för mej att du har glasögon)
  Men jag tror de sista.

  SvaraRadera
 56. Trean gillar jag! Men jag tycker han ser gladast ut i tvåan, så kanske är det hans favvosar?! ;)

  SvaraRadera
 57. Trean helt klart bäst! Skall bli spännande att se vilka Abbe valde! En sån fin pappa du är, sötnosen har tur i livet trots allt...♥

  SvaraRadera
 58. Nummer tre är bäst!
  hälsar en före detta glasögonorm som nu laseropererat sina ögon :)

  SvaraRadera
 59. Självklart bär han ju upp alla tre med sitt söta ansikte och sin charm, men par nr 3 passade bäst i proportion till hans storlek tycker jag. Det blir en spännande fortsättning om vilka han slutligen valde...

  SvaraRadera
 60. Snygging......Prins Albin röstar på nr 3!

  SvaraRadera
 61. Tyckte att ettan och tvåan var sötast på honom! Vet inte riktigt vilket typ av synfel som mättes upp på Abbe, men om han har stort behov av glasögon i vardagen är det en bra idé att införskaffa två par. Så lätt att bågarna går sönder när man leker och då är det bra att ha ett extra par hemma när det första är på lagning :)

  SvaraRadera
 62. Han var ju skitgulligast i mittenglasögonen!

  SvaraRadera
 63. Adorable blir ordet för dagen. Och då Abbe är the chosen one kommer han även veta vilka glasögon som är rätt för honom.

  SvaraRadera
 64. Mittenglasögonen var finast! Han ser så busig ut i dem.

  SvaraRadera
 65. Trean är snyggast, men alla är jättefina.
  Har själv haft glasögon sedan fyra års ålder, när jag var barn upplevde jag de aldrig som ivägen eller besvärliga vad jag kan minnas och nu i vuxen ålder när linser är ett alternativ känner jag mig tom och naken utan mina glasögon.

  Hoppas Abbe får det lika roligt hos ögonläkaren som jag hade när jag var liten (men då hade jag inte Abbes andra sjukhusresor och besök hos läkare överallt). Det var lite roligt att få åka dit, man fick titta i en rolig bok med massa figurer som var gröna och röda och lite tredimensionella. Och så fick man ofta dammsugare och festis av mamma när man var klar. Det kan ju ha spelat roll.

  SvaraRadera
 66. Han e lätt finast i tredje paret! :)

  SvaraRadera
 67. Tredje paret. Tycker första paret ser lite för breda ut för hans ansikte. / Linda

  SvaraRadera
 68. nummer ett tycker jag är finast..

  SvaraRadera
 69. Hej!

  Jag tycker nr 3 för de är lagom stora för hans ansikte. Snygg kille! Se till att skaffa två par - kanonbra med ett reservpar då då barn har en tendens att busa sönder sina glasögon rätt lätt och det kan ta några dagar innan man hinner laga det första paret. Vis av erfarenhet...

  Ulrika i Umeå

  SvaraRadera
 70. jag tycker inte du ska känna att du måste förklara varför det kändes för mycket med glasögon också. det är solklart för mig och säkert för allra flesta läsare. det blev en grej för mycket. men men han är ju supersöt i brillor och jag röstar på nummer 3.

  SvaraRadera
 71. såklart är han söt på alla.
  mitten såg väldigt busig ut, men skulle nog säga glasögon nummer ett.
  Abbe, välj dom som är kuligast för dig själv, lyssna INTEEE på pappa ;)

  SvaraRadera
 72. Dom första passar Abbe mycket bra, och ja, han är banne mig den sötaste glasögonormen!

  SvaraRadera
 73. Så fin han är!
  Ser ut att vara en liten kille fylld med livlighet och bus. Det lyser i ögonen på honom!

  SvaraRadera
 74. Nu är jag jättenyfiken.. vilka gillade Abbe bäst?

  SvaraRadera
 75. SÖTIS!
  Tycker absolut brillor nummer tre sitter som klippt och skuret på Abbekillen. Coooool!!!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 76. And the winner is (trumvirvel)...Min son (10-årig glasögonorm) säger nr 2 och jag själv (åxå glasögonorm) tycker Abbe är sötast i nr 3. Men som sagt, smaken är som baken, och Abbe skall ju självklart välja dom han gillar bäst!

  SvaraRadera
 77. Trean röstar jag på, även om Abbe var väldigt stilig i alla paren.

  SvaraRadera
 78. Abbepappan, har Abbes synfel något med kromosomavvikelsen att göra? Som jag har förstått det har hans andra "problem" (tal, hjärta, lungor(?)) det, men synfelet?

  SvaraRadera
 79. @Lisa Ja det tror jag man kan säga. Synfel är överrepresenterat inom 22q11 och det är därför han gått på regelbundna kontroller sedan han var knappt två år.

  Å andra sidan, han kunde ju ha fått synfel ändå.

  SvaraRadera
 80. De nedersta är snyggast på honom! :)

  SvaraRadera
 81. Sista paret är han ännu finare i än de andra två. Men håller med de flesta i att Abbe väljer nog bäst själv.
  Och man måste få andas ut lite även om det bara gäller att Abbe behöver glasögon. Om man inte fick ventilera livets vändor så är jag inte säker att man hade orkat allt som man ibland får på sig. Ta hand om er!

  SvaraRadera
 82. Nummer 3 passar hans ansikte bäst, sen väljer han ju dom han gillar bäst själv. Har själv en son som haft glasögon som liten dom grejar det, idag har han inga brillor...:)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.