Ett år till.

23:53

Det blir inte lika ofta nu. Inte som i början – under det första året – då vi var där varannan vecka. Sakta men säkert trappades det ner. En gång i månaden, i kvartalet, en gång i halvåret. Och så som nu – en gång per år.

Jag minns hur det kändes som en trygghet att få komma till barnhjärtmottagningen. Vetskapen att det fanns experter som med ett par veckors mellanrum stämde av så att allt funkade som det ska med Abbes hjärta. En slags tätt återkommande besiktning. Men jag minns också hur skönt det kändes när intervallerna blev först halvårslånga och sedan ett helt år. Ett kvitto på att läget var stabilt och att det lilla hjärtat funkade som det skulle.

I morgon är det dags för barnhjärtmottagningen igen och de här kontrollerna fått en ny laddning. De är som tickande bomber. Jag vet att det kommer att behövas fler operationer för Abbes hjärta, och jag vet att för varje dag som går kommer nästa operation närmare. Frågan är bara när.

Låt det dröja ett år till. Bara ett till.

4 kommentarer

 1. Tryggheten i rutinen som ändå finns där och avsaknaden av tryggheten när det är bättre perioder som övergår i ett (kanske?) bedrägligt lugn. Man är som aldrig riktigt nöjd ändå. Den ständigt gnagande oron finns där, vare sig man är inne på rutin eller annat.

  Skönt är ändå att vara rutinerad när det verkligen gäller. Även om det är länge sedan är det bara att koppla på rutinknappen, man vet vad som kommer hända, vad man ska göra och vad man förhoppningsvis kan förvänta sig.

  Nu är min Lillpuck så gammal, 13, och rutinerad att det är inga problem med dessa besök. Dock kollar vi inte hjärtat utan kämpar mot en ständig ström av smärta pga CP-skadans "art" och utveckling. Dock är vi där Du är med pirr i kroppen när man ska på någon undersökning och man hoppas, låt det dröja, bara ett tag till...

  God Jul på Dig och Er. Ni som kämpar och är såna hjältar...

  SvaraRadera
 2. Jag tänker på er och hoppas att ni får det år ni hoppas på. Goda julhälsningar till er!

  SvaraRadera
 3. Hoppas allt gått bra. I morgopn får Abbe och brossan möta tomten.

  Annelie i kalmar

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.