The Reef.

23:09

Nä. Nu har det varit lite väl deppigt här på bloggen en stund. Dags att liva upp stämningen med något roligt vi gjorde för några veckor sedan. Vi tog Stenabåten över till Fredrikshamn och checkade in på The Reef. Killarna älskade det och badade tills de var skrynkliga som russin.

Vi går ju på simskola på ett äventyrsbad varje helg så jag var lite rädd att Abbe och storebror inte skulle bli så impade, men The Reef är riktigt coolt gjort faktiskt. De har jobbat mycket med ljus och ljudeffekter, och hela stället förändras när till exempel dåligt väder drar in och det börjar åska, regna och blixtra. Det fanns många olika rum, nivåer och avdelningar alla med olika karaktär.När vi hade badat så att vattnet sprutade ur öronen på oss efter två dagar tog vi bilen och åkte till Hirtshals. Där ligger nämligen Nordeuropas största akvarium, Nordsøen Oceaneum. Vi har varit där för en massa år sedan när Abbe var bebis, men de har gjort om ganska mycket sedan dess så det var nästan som att vi inte varit där tidigare.

Förutom gigantiska bassänger och akvarier med all möjlig fisk och skaldjur från våra breddgrader fanns många spännande interaktiva saker som killarna testade. De fiskade, körde båtar, försökte klämma lika hårt som en krabba och massor av annat kul. Allt är uppbyggt som en expedition med sju destinationer och killarna fick var sitt pass som de skulle stämpla vid varje destination. Bara det var ju halva äventyret.

Och så klumpfiskarna. Mycket märkliga varelser. Helt osannolika kroppar som inte alls liknar fiskar utan mer … eh … jag vet inte … som klumpar liksom. Inga små klumpar då, utan väldigt stora. Se bilden där storebror har närkontakt med en klumpfisk så fattar ni.


Stora akvariet, med hajar och klumpfiskar bland de andra nordsjöfiskarna.

En firre tittar ut ur sitt hål. Man måste vara snabb om man vill klappa den.

Hej på dig, klump.

Stämpla passet vid sälarna.

Stenabåten har passerat Älvsborgsbron.

7 kommentarer

 1. Vi var i Hirtshals i somras, en regnig dag blev det akvariet, MEN måste tipsa er om det som ligger i Grenå också... Så mycket mer färgsprakande och coola tunnlar under akvariefiskarna där man kunde gå in. En haj underifrån är ganska tufft...
  http://www.kattegatcentret.dk/

  SvaraRadera
 2. Wow, riktigt häftigt! Ser ut som ni hade det bra. :-)

  SvaraRadera
 3. Det låter ju helt ofattbart härligt. Tack snälla för idén. Och bilderna. Den på Abbe som är jättesnabb på att klappa fisken och den på storebror - åh!

  SvaraRadera
 4. Hm, gick för snabbt. Skulle stå "den på storebror och klumpen" innan " - åh!"

  SvaraRadera
 5. Tackar för tips - ska till Skagen i påsk!
  Vilka underbara bilder - och vilken film!!

  SvaraRadera
 6. Maria de la Motte4 december 2011 kl. 19:21

  Wah! Vad modiga de är, grabbarna! :)

  SvaraRadera
 7. Imponeras återigen över din fantastiska förmåga att fånga bilder och sätta ihop film. Så oerhört fint gjort. Vilken skatt för dina små söner att gräva i. Hoppas du vänder kameran och filmar dig och frugan ibland också *ler*.

  Såg riktigt härligt ut på badlandet, för att inte tala om det häftiga akvariet :-)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.