Fifteen minutes of forskning.

23:13

Tid. Är det någonting man gärna skulle vilja ha mer av så är det väl tid? Tänk att få en extra dag i veckan, eller några extra timmar per dag. Jag hade då inte tackat nej.

Okej, utopi.

Men. Du kan ge bort en kvart. För hundrafemtio spänn får du femton viktiga forskarminuter. Femton minuter forskning som kan rädda fler barnhjärtan. Det vore väl något att ge bort i julklapp? Känner du dig stadd vid kassan och kan hosta upp 1,2 miljoner så räcker det till en hel forskartjänst. Maffigt. Men låt oss satsa på många bäckar små.

Det är Hjärt- och lungfonden som har tagit fram den här finfina julklappen. Klicka in på deras kampanjsajt och köp en lite forskartid att ge bort till jul vettja. Där finns också ett enkelt sätt att tipsa din chef, så kanske företaget kan köpa kvartar och ge till era kunder. Är ni ett stort företag kan ni ju skrapa ihop till flera veckors forskning. Som sagt - många bäckar små.

Vad säger ni? Ska vi inte ta och sprida detta så mycket vi kan så det kommer in riktigt mycket pengar till forskning för hjärtebarnen? Blogga, länka, twittra, mejla eller sprid det på Facebook. Övertyga chefen. Tycker ni jag verkar lite väl angelägen på något sätt?

Jag är ju det.

Andra bloggar om , , ,

12 kommentarer

 1. Vilken suverän ide!! Den är tagen!!

  SvaraRadera
 2. Det låter som en toppenidé. Verkligen :) Vem skulle inte vilja det?

  SvaraRadera
 3. En bra idé! Har lagt ut den på FB och ser om folk nappar på det. Önskar er en fin höstlördag!
  Anmaja

  SvaraRadera
 4. Toppen! Tack för hjälpen: en till svärföräldrarna, en till mamma och en till pappa! Nu är julklappen räddad! ;)
  Här i Piteå snöar det för fullt, hoppas att Abbe och Storebror får snö på julafton - men det är väl för mycket att hoppas på..

  SvaraRadera
 5. Den dagen jag jag får en fast tjänst ska jag köpa mig ett par kvartar! Men mina 98 kronor jag "tjänar" om dagen (via en usel praktikplats bar för at jag är arbetslös och inte får andra bidrag) behöver jag tyvärr för mig själv... Men tipsa andra, det ska jag verkligen! :)

  SvaraRadera
 6. Suverän idé, jag ska ge alla lite minuter iår och dessutom ska jag ge bort av mitt timarvode genom företaget hela december! Äntligen en bra julklapp!

  SvaraRadera
 7. En fin idé. En mycket fin idé. Nu kan jag ge min far en julklapp utan att han måste ta emot den, eftersom han inte kan. Tack så mkt. Du har räddat en liten del av årets jul i min familj.

  SvaraRadera
 8. Jag fattar att du brinner för forskningen men jag undrar bara hur stor del som verkligen går till forskningen. Jag tänker inte ge en krona mer efter att ha hört uppdrag granskning eller om det var debatt och sett den uppblåsta Zetterberg försvara sin jättelöneförhöjning. Välgörenhet är bra men att göda parasiter som skor sig på välgörenheten vill jag inte göra längre.

  SvaraRadera
 9. Suveränt använd plats i en blogg! Har man sett var pengarna hamnar tvekar man inte! skönt att ha fixat ett par julklappar. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 10. Superbra idé. Så jag förde den vidare i min blogg. Själv har jag nog 5 stycken iaf som kommer få det i julklapp, minst!
  Tack för en fin blogg!

  SvaraRadera
 11. Toppen, verkligen en kanon ide´, har länkat till inlägget från min blogg så budskapet kan spridas! För mig är det vad julen handlar om: att sprida ljus och glädje!

  SvaraRadera
 12. Lite sen på det, men en toppenidé!

  Har själv en systerson med allvarligt hjärtfel och julklappsideérna till systern tryter. Toppen! :))

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.