Idolkväll med storebror.

23:25

Jag kan inte höra mig mätt på storebrors alla funderingar och kommentarer. Jag älskar hans sätt att utforska språket. Han lyssnar, tar in och avvaktar. Så plötsligt slänger han in ett ord han gått och ruvat på. I allmänhet på rätt ställe, men inte desto mindre ofta helt oväntade ord att komma från en sexåring.

Vi hade som vanligt bänkat oss i soffan framför Idol med fredagsmys och allt. Och kommentarerna haglade såklart från storebror.

Som när juryn klagade på Rezas uttal till exempel. Storebror blev sur och sa: "Bannlys juryn!"

Jag menar. Bannlys juryn. Det finns ganska många andra saker som hade varit mer förväntat att han skulle säga om han inte höll med juryn. Eller hur? Sex år.

När sedan Tove sjöng sin ascoola version av I wish I was a punkrocker lyssnade storebror storögd en liten stund, såg fundersam ut och sa sedan: "Meh! Varför sjunger hon om pannkakor?"

Andra bloggar om , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Ljuvliga storebror. Han är jätteduktig med ord. Jag tänker ofta på hans sol med konsekvenser runt sig.
  Det är inte lätt att höra vad någon sjunger om när man aldrig hört ordet för. Kom att tänka på när jag var liten: Siw Malmqvist sjöng om en grön väska som hon blivit av med i samband med bröllopsresan och var mest ledsen för att hon blivit av med en äcklig sked, jättekostigt att bli ledsen över en sådan sak kommenterade jag och möttes av gapskratt från föräldrarna. (Äcklig sked=äckli' ske'=negligé) :o

  SvaraRadera
 2. Haha storebror är ju för härlig!

  SvaraRadera
 3. Mycket imponerande av en sexåring. Tänk hur han kommer att uttrycka sig när han är 25!

  Felhörningar i låtar är för övrigt alltid roligt. Min kompis lillebror sjöng alltid "wouw, we´re going to eat pizza" (going to ibiza) när vi var små.

  SvaraRadera
 4. Det är för roligt med barns kommentarer! Bannlys juryn var ju bara bäst!!! Vilken kille!
  Jag såg förresten klippet där Abbe tecknar alfabetet - vilken liten skönhet han är! En otroligt charmig goding!

  SvaraRadera
 5. Det är så festligt när barn sjunger fel! Har hört "Korv stroganoff dadadaa stroganoff!" Av en femåring när vi lyssnade på Strong Enough av Cher.

  SvaraRadera
 6. Åh, pannkakor! Det är ju guld. Och ett så självklart, alldeles lysande antagande.

  SvaraRadera
 7. I love brorsan!
  Kram helena

  SvaraRadera
 8. haha, hjälp så underbart! Och vad roligt med "Stroganoff", det sjöng faktiskt jag också som liten till Cher's Strong Enough. haha :)

  SvaraRadera
 9. Han är så himla härlig Storebror!

  SvaraRadera
 10. Goaste storebror! :)

  Min 3-åring sa "Det doftar ju underbart, mamma" när jag tog ut nygräddade muffins från ugnen häromdagen. Var kommer såna ord ifrån, hos en 3-åring?? "Luktar gott" trodde jag var vanligare i den åldern.

  /Ullis

  SvaraRadera
 11. Barnens språkutveckling är underbar att observera och följa! Jag minns min 3-åring som hjälpte till att rensa ogräs i morotslandet. "Ska jag ta bort ostenarna också mamma?"

  SvaraRadera
 12. haha, han är ju för härlig! min 2åring som just nu pott-tränar satt på sin potta. utbrister "nu är Lova mätt". också rätt fast också fel ord.

  ang felsjungningar brukade syrran sjunga modern talkings "you are not alone" "joy will get a job, lalalala."

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.