Det är möjligt.

22:30

Imorgon kväll ska jag på konsert på Göteborgs konserthus. Jag har varit där ganska många gånger tidigare och och lyssnat på grymma favoriter genom åren. Minns konserter med Simple Minds, David Byrne och Bo Kaspers Orkester bland mycket annat. För att inte tala om ett par fantastiska spelningar med Esbjörn Svenssons Trio innan Esbjörn omkom så tragisk i en dykolycka. Två säsonger i rad hade vi dessutom abonnemang jazz-serien och lyssnade till jazzens storheter en gång i månaden, både svenska och internationella.

Så jag kan med gott samvete säga att jag har fått vara med om en del magiska ögonblick i den lokalen. Men jag tror inget av dem kan mäta sig med det jag ska få vara med om imorgon kväll. Det är som en vacker saga och samtidigt som en käftsmäll till oss alla som någon gång yttrat "det går inte fattar du väl, det är ju omöjligt" – om vad som helst. Det jag ska få vara med om imorgon visar motsatsen. Ingenting är omöjligt.

Imorgon
ställer sig Fredrik "Hellobrother" Toreskog på konserthusets scen inför en förhoppningsvis helt fullsatt salong och sjunger sina egenhändigt komponerade låtar. Bara 175 dagar efter att han satte sig ner med gitarren och började fundera över de första ackorden. Det, mina vänner, handlar om att tro. Att tro att det går.

Konserthuset är i det närmaste helt slutsålt imorgon. Det finns några platser kvar på balkong men annars är bara någon enstaka ströplats kvar i logerna av det som går att boka på nätet. De två första raderna på parkett går inte att boka via webben utan säljs vid entrén.

Och så finns en ledig plats bredvid mig. Jag köpte biljetter till oss allihop – killarna min fru och mig, men Abbe ville inte gå på konsert och bara sitta och lyssna på musik. "Jag vill dansa, annars vill jag inte gå på konsert" sa han och beställde barnvakt hos mormor.

7 kommentarer

 1. Jag hade så gärna velat vara där! De hade vart så häftigt! Tyvärr går inte bussarna hem hit när konserten är slut så de skiter sig. Förhoppningsvis så kommer det fler chanser :)

  SvaraRadera
 2. Hoppas det blir en trevlig kväll, hade gärna varit där. Läste ett reportage om Fredrik och hans musikaliska resa i Gripen, Malmö Aviations tidning. när jag var ute på en liten flygtur häromveckan. Nu väntar vi bara att få se och höra honom i Skavlan...

  SvaraRadera
 3. Det är grymt bra jobbat av honom! Jag hoppas det blir en riktigt bra konsert =)

  SvaraRadera
 4. Bor uppe i norrland, så jag har tyvärr inte möjlighet:(
  Men annars hade jag paxat platsen bredvid dig;)

  SvaraRadera
 5. Åhnej! Det hade ju jag glömt. Hade så gärna velat gå! Heja och applådera lite extra från mig också :)

  SvaraRadera
 6. http://www.pleasecopyme.se/2011/02/han-gor-allt-mojligt/

  Det hade varit ännu lite bättre om du hade haft rätt, men spela gitarr kunde han ju sedan länge...

  Du har en finfin blogg! :)

  SvaraRadera
 7. @Ylva Nu hänger jag inte med riktigt. Jag har väl aldrig påstått att han inte kunde spela. http://www.hejaabbe.com/2010/11/om-att-tro.html
  Vi har jobbat ihop i flera år, så det har jag koll på. ;)

  Kul att du tycker min blogg är finfin.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.