Zzzz.

22:10

Jag vet att det inte är det mest inspirerade man kan läsa i en blogg men jag måste ändå få öppna det här inlägget med att säga – jag är trött!

Jag lyssnar oftast på P1 i bilen på väg till och från jobbet. Ja visst, jag vet att det är lite gubbvarning på det där. Men jag orkar inte riktigt med de kommersiella kanalerna som en gång i minuten med flåshurtig röst måste tala om vilken kanal och frekvens jag har rattat in. Som om jag inte visste. [BZZZZ! ännu mer gubbvarning.] Jag lyssnar såklart på de också i rent utbildningssyfte eftersom jag i mitt jobb behöver veta vad som rullar i radioreklamväg. Men ändå. Mest P1.

När jag vred om tändningsnyckeln i morse drog bilradion igång i vanlig ordning. Men istället för fördjupad nyhetsrapprortering i programmet P1-morgon hördes en xylofon. En ensam xylofon som enträget plingade: ding dingding dingding diing doong...ding dingding dingding diing doong...ding dingding dingding diing doong...osv. Sändningarna hade inte börjat. Nej, strax efter klockan fem på morgonen är för tidigt för P1.

Därför är jag trött.

Väl inne i stan höll jag och min kollega den där dragingen för en publik bestående av drygt fyrahundra frukostmumsande marknadsmänniskor i alla de former. Det gick jättebra, men en sån där grej tar liksom ändå på krafterna. Det blir en slags urladdning.

Efter det, och efter en i övrigt helt vanlig arbetsdag åkte jag direkt hem, plockade upp familjen, droppade av killarna hos farmor och farfar och därefter vidare till teckenkurs. Och till slut, för en knapp timme sedan bar jag in en sovande Abbe genom ytterdörren och lirkade av honom kläderna i hans säng.

Därför är jag trött.

Andra bloggar om , , , , ,

4 kommentarer

 1. Hoppas du läser detta först i morgon och att du nu sussar sött. Skönt att dragningen gick bra, kan ni inte komma till Stockholm och prata också?

  ps. Du vet väl att det finns en grupp på FB som heter Vi som älskar P1... Kanske världens bästa grupp :-)

  SvaraRadera
 2. Testa P2 - särskilt nattetid är det en toppenkanal! Fast den har nog mer tant- än gubbvarning.

  /Monica

  SvaraRadera
 3. P1 är helt enkelt den bästa kanalen, jag får verkligen spader på reklamradiokanaler. Jag gillar den bisarra blandningen: Lite matlagning, lite livsåskådning, lite trädgårdspåtning.

  Oförglömligt minne: När jag är på Huddinge Sjukhus; det ska födas barn. Det är efter midnatt någon gång och jag ber mamma (som är MittStödITillvaron denna natt) sätta på radion, ratta in P1. Vi skrattar båda högt när det är just en repris av "Odla!", trädgårdsmagasinet som sänds. Min mamma är hårt trädgårdsintresserad. Så vi pratar beskärning av äppelträd och dahliasorter mellan mina värkar...

  Man kan inte föda barn till Estrella-reklam, det går helt enkelt inte.

  ...för övrigt tror jag inte stämpeln "gubbvarning" är speciellt "rätt", jag har för mig att jag hört att P1 har en ganska bladad publik, betydligt bredare än P3 och många reklamkanaler...

  SvaraRadera
 4. Tidiga morgnar är ganska snuskigt. Ett varierande antal dagar i veckan måste jag gå upp fyra. Det är sådär kul.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.