Världens bästa vårmat.

22:39

Tänk ändå att de här elaka små jävlarna:


kan bli den här fantastiska måltiden:


Andra bloggar om , , , , ,

8 kommentarer

 1. Tack för påminnelsen - bör nog gå ett varv i trädgården i morgon och rensa lite ogräs så vi får ihop till en lunch på måndag :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Har suttit och läst om Abbe här hemma. Man får lite flashbacks från avd 323. Bilder, känslor och tankegångar. Vi har en del framför oss med Oskar. Det gjorde så gott att se pigga lilla Abbe. Han har ju glimten i ögat må jag säga.

  Nässlor är gott ett vårtecken! Här ska grävas i trädgården nu i helgen. :)

  SvaraRadera
 3. De kan torkas och rostas lätt i ugn - låg värme - och sedan smulad ner i brödbak också. Är de rostade kan de bevaras länge.

  SvaraRadera
 4. PS! Var försiktig med att återuppvärma nässelsoppa dock, speciellt om det är för barnen och då speciellt för Abbe, eftersom ämnen som inte är helt nyttiga frigörs eller skapas vid återuppvärmning. Nitrat? Nitrit? Kan aldrig komma ihåg vilken det är men jag slår vad om att du kan hitta det i ett uppslagsverk. Undrar om inte jag lärde mig det från apoteket? Minns inte källan, tyvärr.

  SvaraRadera
 5. haha....ja jag trillar ju bara över dom:)

  Tack så mycket för att du ville föra mina mjölkkosse-tankar vidare;)

  Kramar till er

  SvaraRadera
 6. Grönmögelost? Har du det i soppan? Har jag aldrig hört talas om... Men det måste provas i så fall.

  SvaraRadera
 7. Oh min favorit!Jag plockade med mina vantar till mormor som lagade. Tyvarr dog traditionen med henne. Ska ta upp den igen!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.