Storebrors lista.

19:14

Veckans bloggtema på Bloggvärldsbloggen är "Livspusslet". På sätt och vis känns de som att hela min blogg handlar om det. Om hur man får livet att gå ihop med jobb, familj, en herrans massa sjukhusbesök och en storebror som också behöver få uppmärksamhet. Det är inte lätt. Man glömmer bort och försakar.

Men storebror har en lösning. Göra listor. Den här har han gjort för att komma ihåg allt som måste göras innan jul.


Under varje symbol finns en ruta. Den kan ha tre lägen. Tom = inte påbörjat. Halvt ifylld = jobbet halvgjort. Ifylld = färdigt!

Listan från vänster till höger: Sätta upp en krans på dörren, ta fram adventsljusstaken, de elektriska ljusstakarna, baka lussekatter, fixa hängrännorna, plantera lökar, sätta lampor i körsbärstradet, på balkongräcket, plocka mossa till hyacintkrukorna, sätta upp adventsstjärna, baka pepparkakor (där har han missat att fylla i), mysa med lussekatter, pepparkakor och glögg (därav bordet).

Längst ner till höger är symbolen för att klä julgranen. Jag blir lite orolig när jag ser den stora vita ytan mellan mysbordet och granen. Känns som att han har många arbetsuppgifter i rockärmen.

Andra bloggar om , , ,

15 kommentarer

 1. En mycket fin lista! Jag tror jag ska göra min likadan, då känns den lite roligare! :)

  SvaraRadera
 2. *hahahaha* - skön slutledning :-) Goaste, goaste storebror, ser mycket av min prins i din fina kille.

  SvaraRadera
 3. ojojojoj... kan bli mycket jobb där hemma, eller så kanske han ska slå in en massa julklappar och kan inte ha med dem på listan så ni vet vad som väntar?

  SvaraRadera
 4. Jättebra idé! Oroa dig inte över den vita ytan, se istället hur mycket ni hunnit med och känn glädjen över att barnen uppskattar att få vara med och fixa julfint!

  (Fast den vita ytan får mig att tänka på att det är lååååååång tid kvar innan julgranen ska kläs, fast jag vet ju att tiden går snabbt och helt plötsligt är det dags. Jag har ju kvar en massa saker av storebrors lista att göra.....)

  SvaraRadera
 5. Kanske den stora vita ytan är självaste julefriden :-)

  SvaraRadera
 6. Vilken finurlig lista! Nå't annat kan man inte vänta när Storebror är i farten.

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag är en stor beundrare av bloggen, och har berättat om och länkat till er i mitt senaste blogginlägg. Hoppas att det är okej, och är det inte det så meddela mig så tar jag bort inlägget. Trevlig väntan på julen, hela Abbefamiljen! Hälsningar från en finlandssvensk läsare.

  SvaraRadera
 8. Oj, Storebror är så bra! Och konstigt nog fick han system mig att tänka på verksamhetsuppfäljningen i den kommun jag jobbar. Ungefär samma system - faktiskt!! Undrar vad det säger :))

  SvaraRadera
 9. Klart att det är mycket vitt. Det är då du ska ut och köpa julklappar till kidsen!! =)

  CK

  SvaraRadera
 10. Haha! Underbart! jag borde också börja göra luckor som man fyller i eftersom, då får man lite belöning ven fast man bara gjort halva jobbet ;)

  SvaraRadera
 11. Oerhört kreativt av Storebror! Jag kan inte leva mitt liv utan mina listor men nu har jag fullständigt blivit brädad av denna kille! Jag är alldeles förbluffad av detta system. Är den copyrightskyddad eller får man låna idén?

  SvaraRadera
 12. Storebror är så himla bedårande!

  Och du har fått Nobelpriset i min blogg.

  SvaraRadera
 13. Fiffig kille, Storebror - fast det visste vi ju redan!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.