Abbe – nu även med boxarbryn.

22:17Fredag kväll. Äntligen hemma efter en vecka fylld av kvällsarbete och multiförkylning. Dags att lösa av mormor och "morfar" som hämtat på dagis för att jag skulle hinna klart på jobbet. Skönt att äntligen få slappna av lite.

Morfar sitter i en stol. Abbe tar rejält med sats för att springa och slänga sig i armarna på honom, men snubblar på mattkanten, faller handlöst, raklång och träffar hörnet på stolen med full kraft.

Jag står tre decimeter ifrån alltihopa och ser hans lilla ögonbryn träffa ekhörnet med en jävla smäll, för att tala klarspråk. Även om jag hinner reagera förhållandevis snabbt sprutar blodet redan när jag lyfter upp honom, knappt en halv sekund efter impact.

Jag springer ut i köket sliter av en halvmeter hushållspapper och trycker mot hans lilla panna, för att försöka hejda det värsta. Blodet som nu strömmar ner i hans öga färgar papperet rött och jag ber mormor fiska fram isbitar ur frysen som vi virar en handduk runt och försöker kyla så gott det går. Abbe skiter i om det blir en blåtira, bara han slipper en handduk med isbitar i pannan.

Som tur är har jag kirurgstrippar hemma i mitt "isklättrings-första- hjälpen-kit". Och som tur är har mormor jobbat hela sitt liv som sjuksköterska och har dragit ihop många sår. Så under kraftiga protester från patienten lyckas vi tejpa ihop honom. Och till och med locka fram några skratt. "Ojojoj, Abbe har gått sönder, då får vi laga med tejp." Sånt tycker man är kul när men precis spräckt ögonbrynet. Om man är tre år.

Andra bloggar om , , , , ,

9 kommentarer

 1. men lillkillen då...
  tur att han blev hel igen =)

  SvaraRadera
 2. ajajajaajaj!! Tur att pappa kan "tejpa" hemma!

  SvaraRadera
 3. Lille Abbegubben! Men skönt att du hade privat sjuksköterska, och slapp åka till något hemskt the Shiningsjukhus (se, filmen har redan gjort skada ;-))

  SvaraRadera
 4. Hej, stackars liten, hoppas det läker snabbt, ha dt underbart!!!

  SvaraRadera
 5. Stackars Abbe! Vilken modig kille dock!

  När vi var uppe med styvdottern till akuten för att sy ett sår i huvudet bestämde de sig för att limma såret istället för att sy... gissa om vi ställde på henne att hon måste ha träskalle eftersom de limmade.... oj vad hon skrattade... fast tårarna rann!

  Barn är modiga! :-)

  SvaraRadera
 6. Stackars Abbe...
  Skönt att han har supersupport hemma! =)

  SvaraRadera
 7. Em: Japp, nu är han hel.

  Josefine: Ja, så slapp vi sitta på akuten. Bra med en sköterskemormor.

  Ulrika: Ja, vilken tur.

  Busnova: Mm, det var inget vidare.

  Daniel: Det är nog snart helt igen.

  Jupp: Underbart. Skönt att de är hyfsat lättavledda.

  Hasse: Javisst.

  SvaraRadera
 8. Stackars Abbe! Och vad fort det går. Det finns oftast inte ens en sportslig chans att hinna med att rädda dessa situationer.

  Här kommer ett tips som jag fått på första hjälpen kurs:
  Lägg påsar med mjöl i frysen. De är perfekta att ha när olyckan är framme. Mjuka att ha i pannan och så blir de inte så iskalla som saker som innehåller vatten, men tillräckligt kalla för att hindra blåtiror och bulor.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.