I love you, ich liebe dich.

16:55

En av projektledarna jag är här i Sälen med är väldigt intresserad av fotboll. Det var därför otroligt viktigt att hinna upp till Stöten innan klockan 20.45 igår kväll då matchen började, och avresan från Göteborg var beräknad därefter.

– Då kan du dra lite kort bakgrund om alla spelarna på vägen upp, sa jag. Så blir det roligare att titta på matchen.
– Mm, visst.

När vi satte oss i bilen och jag lite försynt påminde honom vad han lovat plockade han fram små kompendium ur väskan. Där stod en kort sammanfattning om varje spelare. Bakgrund, vilka lag de spelat i, spelstil och lite annan kuriosa. Allt kryddat med lite av hans egen syn på var och en av dem. Respekt.

Med det i ryggen satte vi oss för att kolla på matchen. Till och med jag, som egentligen är rätt så ointresserad av fotboll, blev helt engagerad. Och lika vackert som Zlatans mål var, lika fult var Petter Hanssons. Herregud vad vi skrattade. Men vad gör det? Det blev 2–0.

UPDATE:
Liten förklaring till rubriken.

Andra bloggar om , , , , ,

4 kommentarer

 1. Jag förstår att Fredrik var väldigt nöjd när Johan körde fel så att ni missade inledningen av matchen. Not.

  Vad menar du med rubriken?

  SvaraRadera
 2. Jag vill bara säga att din blogg är så fantastisk!! Läser om och om igen, skrattar och gråter om vartannat, börjar mer och mer minnas(minnesluckor..!) vår egen tid på IVA och 323:an,mycket tack vare din blogg. Jag beundrar din förmåga att sätta ord på alla dina tankar och känslor! Din blogg är en lisa för själen! HEJA ABBE OCH HANS FAMILJ!!

  SvaraRadera
 3. Personligen så tyckte jag Petter Hanssons mål var ganska så snyggt. Det är inte många som kan göra om det inte medan Zlatans mål är det fler som kan kopiera. Fast det var ju snyggt det också förstås.....

  Men vem har inte sett Beckham göra såna mål till exempel....

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.