Så himla ont.

00:48

Jag satt och skrev på ett inlägg när jag hörde någon som grät ifrån killarnas rum. Säkert Abbe som tappat nappen, eller svämmat över blöjan, tänkte jag och gick dit.

Men det var en fullkomligt förtvivlad storebror som grät. Otröstlig och på gränsen till hysterisk. Jag försökte fråga vad som var fel, om han drömt något eller hade ont någonstans, men det gick inte. Han bara skrek.

När han så småningom lugnat sig, efter säkert tjugo minuter, lyckades jag få ur honom orsaken till hans plötsliga sammanbrott. Han hade ont i knäna (?!). Jag masserade och satt länge och höll om hans små stickor till ben med mina händer, och det hjälpte honom att komma till ro så pass att han kunde somna om. Men bara tillfälligt.

Jag gjorde några försök till att sätta mig vid datorn, men så fort jag loggade in hörde jag hans jämmer igen. Vi får ta det inlägget imorgon. Nu blev det detta istället.

Undrar om han har fått växtvärk?

Andra bloggar om , , ,

7 kommentarer

 1. Måste få dela med mig av erfarenhet av växtvärk. Läste för väldigt längesedan i Apoteketstidning att Selen visat sig bra mot växtvärk, det var när min nu 21 åring var liten. Han grät om nätterna och fick Alvedon hela tiden!

  Jag gick till hälsokost och letade reda på en barnvitamin, av alla valde jag den med mest selen. Det är aldrig mycket men ändå. Började med det och efter några dagar inträffade underverket!! Ingen växtvärk. Om vi en period glömde vitaminen kom värken tillbaks!! ALLtså det funkar. Syrrans båda, nu 15 och 13 funkade det på och min nu 11 årige funkade det på. Kan inte fatta att det slås upp STORT!! Ett tips i all välmening.

  SvaraRadera
 2. Även Abbes kusin mumsade i sig Selen när det var som värst för honom med växtvärken. Själv köpte jag selentabletter på hälsokosten och gav honom en halv tablett varje dag och jag tror nog att det funkade ganska bra.

  SvaraRadera
 3. Stackarn, det gör ju fruktansvärt ont. Jag hade ofta växtvärk när jag var liten, och konstigt nog får jag det fortfarande ibland. Vilket får mig att tvivla på termen växtvärk...
  Jag brukar i alla fall kunna hindra smärtan med värmeliniment och en filt eller linda, ibland är det dock lite sent för detta och då hjälper bara smärtstillande, så får man gråta tills det hjälper.

  SvaraRadera
 4. Stackars liten, det gör verkligen riktigt ont. Jag minns själv alltför väl hur det kändes.

  När mina barn, 5½ resp 7 år, har växtvärk så masserar jag dem och lägger en varm riskudde över knäna. Om det inte hjälper får de smärtis.

  Det där med barnvitamin var intressant, jag tror jag ska pröva det. Det är ju iaf inget som skadar.

  /Veronica

  SvaraRadera
 5. Så där gör vår storebror också! Brukar linda varma tröjor runt benen tills det går över. Varför tröjor vet jag inte men det var det min mamma gjorde.

  SvaraRadera
 6. Ice Power kylbalsam är också bra (finns på apoteket), det har hjälpt mina barn. Också att lägga benen lite högre upp hjälper, t.ex. en kudde under benen.

  SvaraRadera
 7. Åh växtvärk.
  Shit vad vi har masserat våra tjejers ben till leda pga denna växtvärk. Vissa veckor var det Alvedon nästan varje kväll. För har man varit uppe ex antal gånger på en natt pga de vaknar titt som tätt och gråter, gnyr och gnäller då kändes det bäst för alla parter att de fick Alvedon.

  Hoppas att det inte blir fler nätter, för er alla.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.