Melodifestivalfunderingar.

22:06

Tänkte först att jag skulle knåpa ihop något om alla bidragen i kvällens delfinal från Malmö, men så orkade jag inte riktigt. Det var som vanligt ups and downs. Och som vanligt kändes det som att man hört det mesta tidigare.

Men jag kunde inte låta bli att fundera över några grejer.

Ett: Det kändes som att Anna Sahlene och hennes norska kompis Maria hade satsat mer på sex appeal än på låten. Och som att de delat upp det lite. "Asså jag har ju jävligt snygga spiror va, så om jag exponerar dom dårå, kan ju du visa lökarna lite Maria. Det går hem i stugorna."

Två: Ingela "Pling" Forsman. Suck. Hon får ursäkta mig, det känns kanske lite som att jag driver en hetskampanj mot henne, men jag begriper inte varför det ständigt måste vara hennes patetiska nödrim i alla jävla bidrag. Finns det ingen annan som kan skriva texter till det här spektaklet.

I ett land som begåvats med pop-poeter som Lars Winnerbäck och Håkan Hellström eller varför inte Jakob Hellman och Ulf Lundell ska man väl inte behöva stå ut med "himlen, stjärnorna, oändlighet, skuggor och någon som följer någons spår". Nej, gör något radikalt. Låt Marcus Birro skriva texterna till exempel. Så att det känns i magen.

Tre: Tänk att Jan Johansens trötta gamla balad kunde få nytt liv bara för att man lät alla flickors Idol-Darin sjunga den istället. Respekt. (Jag vet att "Pling" skrev texten, men nu snackar jag främst om framförandet)

Fyra: Thorleifs. Hur tänkte dom där?

Over and out.

Andra bloggar om , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Men vad säger du om Agnes då?
  Jag gillade Agnes :-)

  SvaraRadera
 2. Ville bara önska dig en skön söndag ;)

  SvaraRadera
 3. Håller faktiskt med dej trots det lilla, men det stämmer ju..
  Ha en bra eftermiddag :D

  SvaraRadera
 4. Måste säga att Darin gjorde Se på mig sjuuukt sjukt bra. Inte ett öga var torrt! I och för sig har jag bara två, men inget av dem var torra!

  SvaraRadera
 5. Kan bara instämma på det där med sex-appeal. Vi konstaterad att kameramannen hade det tufft. Om han filmade för mkt ovanifrån blev det bara bröst och om han kom i liten vinkel underifrån skulle man se rakt upp under kjolen...

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.