Ticnet.se – som en trotsig treåring.

21:02

Två och en halv timme satt jag i kö. Inte fysiskt i en sovsäck utanför arenan som på den gamla goda tiden, utan elektroniskt. Två och en halv timme tog det från att jag knappade in ticnet.se i adressraden på min Firefox tills jag kom in och fick beställa.

Och då började jag ändå en halvtimme innan biljetterna till Madonnas konsert på Ullevi 9 augusti i år skulle släppas. Först satt jag och stirrade på en orange stapel som rörde sig i snigel-på-morfin-tempo över skärmen innan jag överhuvudtaget kom in på sajten så att jag kunde klicka på Madonnaknappen.

När jag äntligen gjort det dök en annan loading bar upp, även denna orange, men med det upplyftande meddelandet "väntetiden beräknas vara över 15 minuter". Då och då byttes texten ut mot "väntetiden beräknas vara över 15 minuter". I-n-g-e-n-t-i-n-g h-ä-n-d-e.

När så texten äntligen efter ett par timmar byttes ut mot "...under tio minuter" tändes en gnista hopp. Kanske ändå. Men biljetterna är väl förstås slut vid det här laget.

Jag klickade på "Golden Circle" – ståplatserna längst framme vid scenkanten – men fick självklart svaret att de var slut. Istället föreslog de några platser allra längst upp på läktaren under taket och nästan bakom scenen. Nej tack, de ville jag inte ha, utan valde att göra en ny sökning. Hela tiden nervös för att ramla ut efter timmar av köande.

Okej. Var som helst på sittplats då? Men eftersom Ticnet var på sitt allra trotsigaste humör satte sig sajten på tvären som en treåring med bestämma-själv-ångest. Jag skulle minsann inte komma här tro att jag kunde få det som jag ville inte. Nä nä. Ticnet ville bestämma.

"OBS! Det fanns inga biljetter där du önskade. Vi har därför föreslagit en alternativ placering: Ståplats, Golden Circle."

Jag kan leva med det.

Andra bloggar om , , , ,

15 kommentarer

 1. åhh jag ville också ha men jag gav upp i köerna! Får köra en snålversion och stå utanför och lyssna!

  SvaraRadera
 2. Det är bara att gratulera!
  Själv ska jag inte ens gå..=(

  SvaraRadera
 3. Det är ju fullständig skandal... fast på ett oväntat påssetivt sätt..

  SvaraRadera
 4. Sicken tur du hade, själv var min historia ganska lik din, förutom att jag blev utan biljetter.
  Nå, nå hon kommer väl tillbaka om 20 år igen och då har jag en ny chans.

  SvaraRadera
 5. Eller så får man inga jävla biljetter alls. Springsteen var slut på fyra minuter. Tack för det, fast de säger att det mesta köps upp att svartmäklare.

  SvaraRadera
 6. Grattis till dig som fick komma fram!! Vi satt 2 stycken å väntade vid varsinn dator i över 3 timmar men inget hände å sen när vi väl kom fram så var det slut!!!! FY F-N FÖR TICNET!!! Blir så förbannad. Det stod att man inte kunde köpa biljetter hos ombud men det har ju andra tydligen gjort, så varför skriver dom då så??? Nä, förlåt! Inte ditt fel men jag är så upprörd för jag har väntat sen 84 för att få se min stora idol åsså nu när man gör "allt rätt" så får man ändå inga biljetter!!
  Du får se till att njuta av konserten för oss 2 oxå!
  Kram, Maria

  SvaraRadera
 7. Själv började jag klockan 9 och kom in på ticnet klockan 13.30 (!). Och jag fick också förslaget under tak bakom scenen. Så vi får klara oss utan Madonna. Och det har ju gått bra de senaste 50 åren så det går säkert i fortsättningen också.

  SvaraRadera
 8. En timme efter släppet av biljetter fanns MASSOR på Blocket,,,, Bara att surfa dit, ni som vill ha. Kostar lite mer, bara?

  SvaraRadera
 9. Skynda dig att hämta ut dem innan Ticnet ångrar sig - ;-) ... man vet ju hur treåringar kan vara !

  SvaraRadera
 10. Det var det sjukaste jag har hört. Man utgår ju ifrån att datorskrället ska föreslå så bra som möjligt, vilket Golden Circle inte verkade räknas till. Får jag tag i programmeraren ska jag tvångsmata honom med augustivarm sill. Jag sitter på läktaren någonstans och är glad att jag fick komma fram. :)

  SvaraRadera
 11. Ja jag satt i kö i 1 1/2 timme för att komma fram och få möjlighet att köpa biljetter till Europride!?!?! Vad fan hände där liksom!? Den trotsiga ungen tyckte tydligen det var jäkligt kul att jävlas med mig. Fick dock mina Madonna biljetter på annat sätt så är nöjd ändå.. :)

  SvaraRadera
 12. Gratulerar till biljetterna!

  Skall också gå men själv hade jag en kollega som ställde sig i en kö live hos turistbyrån i Alingsås och köpte biljetter till oss. Gick hur smidigt som helst. Perfekt!

  SvaraRadera
 13. Åh, lyckliga du! Själv har jag samma historia, massa köande... men slänges ut en massa ggr o fick börja om igen...gång på gång... När jag väl kom fram efter fyra timmar var såklart biljetterna slut... Illa! Men nu läste jag om en extrakonsert! Så, satsar väl på några timmars köande till...allt för att göra flickvännen glad!

  SvaraRadera
 14. Jag blir galet avundsjuk!!!!

  SvaraRadera
 15. Hej Abbes pappa!
  Småskrattar när jag läser din historia som är väldigt lik min. Arg som ett bi var jag på ticnet men ohhh, allt var förlåtet när biljetterna till Golden circle äntligen var mina! =)

  (Fyndade också en extra på blocket ett par dagar efter. Kanske ett tips till dem som blev utan?)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.