Don efter person?

22:02

Abbes mamma har lockigt mörkbrunt hår till axlarna. Hon har nyss tvättat det och står och blåser det torrt med sin hårtork. Bredvid står Abbe och imiterar henne.

– Uu ay ooo ååy mamma. Ya ay aya i-ee ååy. [Du har stort hår mamma. Jag har bara lite hår].
– Mmm, skulle du vilja ha långt hår?
– Yaa. Ya ee en ooo ille nu, å ya ill aa ooo ååy. [Jaa, jag är stor kille nu, och jag vill ha stoort hår].

Andra bloggar om , , , ,

8 kommentarer

 1. Hm. Jag vill också ha stort hår. 30 år och fortfarande litet. Platt och fjunigt. Jag håller med Abbe. Jag är stor nu och vill ha stort hår.

  SvaraRadera
 2. Hm. Jag vill också ha stort hår. 30 år och fortfarande litet. Platt och fjunigt. Jag håller med Abbe. Jag är stor nu och vill ha stort hår.

  SvaraRadera
 3. Då jag var liten fick jag aldrig ha långt hår för min mamma. Var så avis på de andra tjejernas långa svall medan jag fick hoppsa runt i min lättskötta page. Och för att inte tala om när jag var fem och mamma fick för sig att hon skulle snagga mig för att håret sedan skulle bli av bättre kvaliet - K R O K O D I L T Å R A R.

  SvaraRadera
 4. Jag berättade för min son att han har samma/lika hår som mig, men för att förtydliga lite så sa jag även att han kommer se ut som mig när han blir äldre. Han började gråta stackarn...

  SvaraRadera
 5. Min man som rakar bort det lilla hår han har kvar sa, när jag läste upp vad Abbe sagt, att "sen finns det ju dom som aldrig haft någon yvig man". Han drömde som ung hårdrockare om långt, fluffigt Robert Plant-hår. Så blev det aldrig. Men berätta inte det för Abbe!

  Förresten: Låtvalsuppdraget gick aldeles ypperligt med Led Zeppelin också!

  SvaraRadera
 6. Så himla logiskt, egentligen.

  SvaraRadera
 7. Nilla:
  Du vet att "krokodiltårar" betyder falska tårar, va?
  ***

  Abbe är ju för söt! :-)

  SvaraRadera
 8. Har ni lyssnat på Bob Marley kanske? Abbe i rastaflätor?
  I motsats till Nilla hade jag långt hår och fick inte klippa det, men sen när jag var 15 år gjorde jag det i alla fall. Fattar inte nu att jag lät alla andra bestämma så länge... Har haft kort hår ända sen dess, betydligt mera lättskött! Det kan du hälsa Abbe också!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.