Glad Påsk!

09:18Så här såg frukostäggen ut igår morse. Jag ville testa några av de tipsen jag fick bland era kommentarer. Tusen tack för dem. Jag orkade inte göra mer än ett färgbad, men det blev ganska fint med alla ägg i samma färg och med olika mönster. Här kokade jag äggen med skal från gul lök i vattnet.

Okej, från vänster. Ägg 1: Droppa stearin på ägget så blir det prickigt (tipstack till Ulla). Ägg 2: Fixera bladen med hjälp av en nylonstrumpa istället för sytråd (tipstack till m.). I det här fallet små minibjörklöv som slagit ut från påskriset killarna tagit in och pyntat. Ett litet tips är att fukta lövet, tex slicka på det, och liksom limma det på ägget innan strumpan träs på. Ägg 3: Det gamla gummibansdtricket. Ägg 4: Stearin igen. Med lite rinn den här gången.

Näpp, det är så fint väder så nu vill jag gå ut i solen. Men jag återkommer.

Tills dess: Glad Påsk på er allihopa!

8 kommentarer

 1. Jag testade också nylonstrumpetricket, men det blev bara blekt och dassigt.

  SvaraRadera
 2. f'n vad jag saknar sverige.
  /en som råkar bo i sydney

  SvaraRadera
 3. Politiker, dom är sig lika,
  idéerna mest bara hattiga,
  pengar och knull till de rika,
  runk och moral till de fattiga.

  SvaraRadera
 4. Jamen hur pysslig får man lov att vara? Markattan kokade sina ägg utan färg, skalade skivade och gjorde en sillmacka bara. Fast jag tror att någon har gjort reklam om den saken för inte så länge sedan... Äggen blev inte lika snygga som dina, fast väldigt goda ändå, ihop med sillen.

  Markattan

  SvaraRadera
 5. Vilka fantastiska ägg! TAck för att du delar med dig av tipsen. Har aldrig testat lökskal och stearin. Spännande! Fortsatt underbar påsk! KRAM

  SvaraRadera
 6. Åh, vad fint! Glad påsk i efterskott.

  SvaraRadera
 7. Men varför smälter inte stearinet när du kokar äggen..?!
  Det där borde ju inte funka?

  SvaraRadera
 8. Ulrika: Märkligt. Hos mig var det nylonstrumpeägget som fick mest färg. Du skulle inte ha tagit dina 70-denierstrumpor. ;-)

  Anna: Kram.

  Kraxpelax: Que?! Please spam somewhere else. Ok?

  Markattan: Äsch. Jag tycker det är lite kul. Gör man inte det finns det ju ingen som helst anledning att pyssla. Bra med sillen där. Omega-3 vettu.

  Eva-Marie: Tackar.

  Ninni: Tack tack.

  Msarcne: Jorå, stearinet smälter (och fastnar överallt i kastrullen) men av någon anledning funkar det ändå. Vet inte om ytan blivit fet på något vis och därför fäster inte färgen.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.