Personligheter.

12:42

Abbes problem med talet och hur hans liv kommer att vara de närmaste åren oroar mig nästan dygnets varje vaken sekund. Men samtidigt är hans uttal en del av hans person just nu. Som i morse, när jag skulle åka till jobbet och ropade till barnen som har en ledig dag idag.

– Hej då killar.
– Hej då, pappa.
– Ey ååå, aahhp-a.

Det brände till lite i hjärtat på mig. Både av oro och välbehag.

Andra bloggar om , , , ,

11 kommentarer

 1. Jag var en av de som skrev att du inte skulle förändra bloggen :-) Men jag gillar den här jättemycket också. Headern blev superfin, med bilden på Abbe, speglingen och brorsan på ett hörn.

  SvaraRadera
 2. Abbe kommer inte få några problem i framtiden. Har man styrka inifrån är det ingen som ger sig på en. Styrka inifrån får man genom en bra uppväxt vilket Abbe i högsta grad har. Njut av stunden, det går alldeles för fort annars!

  SvaraRadera
 3. Själv är jag glad att jag idag i alla fall kan läsa inläggen, vilket inte gick igår :-), headern syns dock inte.

  SvaraRadera
 4. Wow, jag är framme! Nu har jag läst hela bloggen. Kan inte slita mig, precis som så många andra.

  Tack för att du delar med dig och all styrka i fortsättningen önskar jag er alla fyra.

  Katarina

  SvaraRadera
 5. Tycker det verkar som om Abbe är en rätt uttrycksfull kille. Med den glädjen och charmen kommer han klara sig bra. Men det kommer såklart ställa krav på omgivningen att den klarar att anpassa sig. Men det gör vi ju hela tiden när det gäller folk som pratar obskyra dialekter, t ex.

  Tror det handlar om att låta det vara kul att prata och tillåtet att uttrycka sig på sitt sätt.

  SvaraRadera
 6. Hm, jag kan inte se din header =/

  SvaraRadera
 7. Jag tror inte heller att du behöver oroa dig för Abbe. Han kommer klara sig fint, han har ju världens bästa utgångspunkt,nämligen två fantastiska och engagerade föräldrar!

  Jag kan inte heller se din header
  :(

  SvaraRadera
 8. Det måste vara svårt och oroligt för er att tänka på framtiden, det är självklart.
  Men samtidigt som livet för en annorlunda person är svårt svårt, så är ju abbe så otroligt stark. Att han fortfarande orkar.Att han är så glad och så fin och så charmig.
  Jag tror att set kommer att bli jobbigt, men väldigt bra för abbe i framtiden.

  SvaraRadera
 9. "Det är inte hur man har det utan hur man tar det".
  Det är klart det måste vara jobbigt för honom när det han vill ha sagt inte går fram, men helt säkert finner han alternativa vägar.
  Fast det är tusen gånger annorlunda att vara född in i ett tillstånd och lära sig anpassa sig efter det, än att ha något och sen förlora det. Det hade varit knäckande för honom. När vi tänker oss in i hur det är för honom ser vi det ur våra perspektiv "hur skulle jag känna det om jag inte kunde prata ordentligt?".
  Det är inte så hemskt för honom även om han säkert har det jobbigt emmellanåt, kan jag nästan lova.

  SvaraRadera
 10. Oj vad jag känner igen det. Min Oscar har sin språkstörning som ingen vet vad den beror på och därför ingen aning om han kommer att prata normalt. Men det är samtidigt Oscar och en del av hans charm.

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Jag följer er men jämna mellanrum och får många bra tankar både om bemötande och hur vården egentligen fungerar, och ett antal goda skratt. Jag arbetar som logoped och har tillsammans med en kollega ett nystartat lite förlag. Vi har gett ut material för munmotorisk träning, och precis idagarna kommer ett litet nytt spel. Jag undrar om jag får skicka ett litet kit till Abbe?
  Många hälsningar
  Katarina Warming

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.