Fler svar.

22:51

Ligger på mitt hotellrum och längtar efter killarna så jag dör. Det är sista kvällen här i Cannes och jag ska snart gå ner i baren och skåla med alla glada svenskar som vunnit priser i Cyberkategorin ikväll. Medan jag väntar på att de dyker upp ska jag försöka svara på några fler frågor.

Hur mår Abbe idag? Fysiskt, alltså. Det var ju väldigt dramatiskt när han föddes men nu verkar han ju må prima?

Han är mycket piggare nu än han var innan den senaste operationen för ett och ett halvt år sedan. Som de flesta barn. Men jag tycker att han har börjat bli lite tröttare igen nu den senaste tiden. Det är väl därför de kanske vill göra en hjärtkateterisering på honom till hösten.

Jag undrar om du har några bra karriärstips? Jag är i början av min karriär och har svårt att hitta balansen mellan privatliv och jobb. Jag blir väldigt stressad och får mycket prestationsångest. Har du tacklat dessa känslor och hur kom du förbi dem?
Å herregud vilken svår fråga. Prestationsångest är lätt att få, men tricket är väl att vända det till något positivt. Den kommer ju av att man vill lyckas och är rädd att misslyckas. Det är egentligen en bra drivkraft om man inte låter den ta över helt. Om man hatar att misslyckas lika mycket som man gillar att lyckas kan man komma långt. Stress å andra sidan är ju väldigt individuellt. Jag blir inte stressad av att ha mycket att göra, men däremot av att inte ha kontroll. Så klassiska knep som att göra listor att bocka av när det blir för mycket är alltid bra. Då tar man tillbaks kontrollen.

Vad har du för tankar om Abbes skolgång? Jag hoppas såklart att hans tal blir tydligare, om inte, kan han fortfarande gå i vanlig skola?
Jag hoppas mycket på gomoperationen han ska göra i höst, för talets skull. Abbes går ju i en Montessori-förskola med skola upp till sjätte klass. Tanken är att han ska fortsätta där.

Har du blivit igenkänd på stan sedan du medverkade i tv?
Nej. Inte någon som kommit fram och sagt något i alla fall.

Vad jobbar din fru med?
Hon jobbar på affärsresebyrå.

Hur har du byggt upp din blogg som den ser ut nu, med alla spalter osv?
Det började med ett vanligt Blogger-template som heter Minima, sedan har jag byggt om den bit för bit genom att ändra i koden. Men jag kan ingenting om kodning så jag har Googlat och provat mig fram.

Är Abbe såpass frisk kille att ni klarar er själva eller kommer ni i framtiden behöva assistenter för att han ska få den hjälp och det stöd han behöver? Har han någon slags "anpassning" kring sig om dagarna?
Jag önskar att jag kunde svara på din första fråga. Men som det känns nu tror jag han kommer klara sig utan. Den enda anpassning han har kring sig nu är att några på förskolan lär sig tecken och att de är väldigt flexibla när det gäller hans övergång från lilla till stora avdelningen t ex.

Jag undrar om det går att se kattis c/o-programmet där ni medverkar på nätet någonstans, för jag missade det på tv och har inte tv4:s betaltjänst anytime.
Javisst, inslaget finns här.

Undrar varför du inte svarar på frågor som dyker upp bland kommentarerna i bloggen. Kul med en sån fråga på en frågestund. ;) Är du på andra bloggar/hemsidor? Brukar du kommentera hos andra? Sen vill vi se bild av dig och din fru med ju!
På den första frågan svarar jag läs det här så får du kanske ett någorlunda svar. Andra frågan: Visst läser jag en massa andra bloggar och visst kommenterar jag där. Och på den tredje frågan säger jag, du får titta på inslaget från Kattis & Co. :-)

5 kommentarer

 1. Hur har du byggt upp din blogg som den ser ut nu, med alla spalter osv?
  Det började med ett vanligt Blogger-template som heter Minima, sedan har jag byggt om den bit för bit genom att ändra i koden. Men jag kan ingenting om kodning så jag har Googlat och provat mig fram.


  Om du undrar över koden så kan du i Firefox högerklicka med musen på bloggsidan och klicka Visa källkod så har du det hela i HTML.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tack för svar på min fråga. Jag har läst det stycket du länkade till. Jag är en av de som kommenterat det. ;) Det är jag som har 3 barn, varav 1 är under utredning och de andra har autism, sotos syndrom och lite annat. Snart är vi med i Allers om hur det är att leva med funktionshindrade barn, nervöst!

  SvaraRadera
 3. Anonym!
  Jeeeez! Tack för tipset! DET var verkligen något revolutionerande för en kod-nolla som mig. Så enkelt och så smart! Funkar även i Explorer när man högerklickar och klickar på 'visa källa'.

  Och nej, jag tänker inte kopiera din sida, Abbes pappa. :) Kanske bara plocka upp lite inspiration här och på andra sajter...

  SvaraRadera
 4. Inslaget från Kattis & Co. Spelar ingen roll att jag redan sett det en gång. Tårar och hjärtsnörp.

  SvaraRadera
 5. Tittade just på inslaget från Kattis % co, gud vilken fin son ni har! Han är ju helt otroligt vacker.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.