Idag för fem år sedan.

22:24

Idag för fem år sedan var jag nervös. Jag var klädd i vit frackskjorta, kravatt, väst, svart frockcoat och lackskor. Och en vit ros fäst vid hjärtat. Samma slags ros som alla de som trängdes med daggkåpa och liljekonvaljer i buketten min blivande fru höll i handen. Hon var så fin i sin enkla benvita klänning, med diskreta broderier på livet och knappar längs hela ryggen. Den hade ett litet släp. Men bara ett litet lagom sådär. Hon var vacker som Snövit i sitt mörka hår – för dagen uppsatt i femtiotalssnitt, de blå ögonen och de röda läpparna.

Idag för fem år sedan gick vi så sakta vi någonsin kunde i mittgången på det lilla kapellet som står inbäddat bland lövträd på en liten kulle mitt på de gröna böljande ängarna. Den är inte många meter lång, vägen fram till det lilla altaret, så för att göra ceremonin rättvisa gällde det att hålla igen på farten. Jag njöt av varje liten ton från pianot och varje sträng som slogs an på kontrabasen. Den lilla sättningen räckte gott och väl för att fylla lokalen med den där melankoliska men samtidigt lekande lätta svenska jazzmusiken. Kunde inte varit mer passande. Kanske det bästa minnet av hela dagen.

Idag för fem år sedan sa prästen fina saker om oss, och om kärleken. Ord jag inte kan minnas i detalj, eftersom jag var så nervös och fokuserad på att säga rätt när det var vår tur att prata. Men jag kommer ihåg det viktigaste. Jag minns att hon sa ja. Och jag glömmer aldrig känslan i kroppen. Lyckoruset, den bubblande kärleken och lättnaden över att ha klarat av ceremonin utan att svimma.

Idag för fem år sedan stod vi i solen på en liten stentrappa utanför kapellet, rusiga av lycka medan de människor som står oss allra närmast öste ris över oss. Vi firades, kramades och fotograferades. Vi champangeminglade till bas- och pianojazz i den Svenska försommargrönskan och lämnade platsen i en röd Triumph Spitfire Cabriolet.

Idag för fem år sedan.

Andra bloggar om , , ,

19 kommentarer

 1. Grattis till er båda !

  SvaraRadera
 2. Hei. Till lykke med dagen. Hoper den varit fin, Grattis fra Hedda

  SvaraRadera
 3. GRATTIS på denna viktiga dag ni härliga föräldrar!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Grattis på bröllopsdagen, mamman och pappan!

  SvaraRadera
 5. Grattis på bröllopsdagen!

  SvaraRadera
 6. Grattis! Och vi var där och det var mycket fint!
  /Carina & Micke

  SvaraRadera
 7. Grattis till bröllopsdagen.
  Grattis till kärleken.

  Kärleken är fantastisk!

  SvaraRadera
 8. Grattis på bröllopsdagen!

  SvaraRadera
 9. Gratulerar på bröllopsdagen =)

  SvaraRadera
 10. Så fint du skriver! Jag gillar din blogg och detta inlägg alldeles särskilt, länkar till det från min blogg.

  SvaraRadera
 11. Å du goa rara - vilka ord du kan klä dina känslor i!

  Grattis så här lite i efterskott...

  Kram Jes

  SvaraRadera
 12. Nydelig!

  Og gratulerer på etterskudd!

  :)

  SvaraRadera
 13. Fantastiskt fint beskrivet... Vackert var bara förnamnet =)

  SvaraRadera
 14. Åh, så VACKERT. Tänk om min man kunde skriva något sådant om mig:-)

  SvaraRadera
 15. Nästa år på samma datum kommer jag och min älskling att vara lika nervösa. Vi har bokat in plats, präst och informerat närmsta familjen om vad som kommer att ske. Vi gifter oss utomhus, ute i skärgården hemma hos en släkting. Våra vänner, kusiner och släkt som inte är närmsta familjen kommer vara inbjudna den dagen, men i inbjudan kommer det att stå att det är min 25-års dag och min älsklings 30-års dag som ska firas. Så det blir lite i hemlighet, fast släkten är där - de som vill fira oss alltså...=P
  Så nästa år är det vi som står nervösa och lyckorusiga just den dagen. Hoppas jag om sådär 5-6 år kan se tillbaka på den dagen på samma vis som du nu gjort. Ett stort grattis till er båda! =)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.