Rivieran nästa.

23:30

Kommer ni ihåg det här inlägget? Knappast. Men nu ska jag berätta vad det var jag firade med det där glaset vin, Manchegon och Crema di Balsamico.

I min bransch tävlas det i vem som gör den bästa och mest kreativa reklamen. Det vet ni vid det här laget. I Sverige är det finaste man kan vinna ett Guldägg, det är så att säga SM i reklam. Som Grammis eller Guldbagge, fast det handlar om annonser, reklamfilmer, webbkampanjer eller direktreklam.

Och så finns det såklart VM. Det finaste av fina man kan kamma hem om man jobbar med reklam. Ett lejon i Cannes. Under en vecka i juni samlas reklammänniskor från hela världen för att titta på bra reklam, prata reklam och gå på föreläsningar och workshops. Och då delas också Cannes Lions ut. De åtråvärda statyetterna i brons, silver eller guld. För att inte tala om Grand Prix. Men det är så mäktigt för en sådan som mig, så det kan jag inte ens beskriva.

Så vad kan väl vara en större ära än att bli utvald bland världens alla kreatörer att sitta i juryn till det här spektaklet? Inte mycket, som jag ser det. Därför drack jag vin och doppade ost i balsamico för fyra månader sedan. Det var den dagen de mejlade mig ifrån Sveriges Reklamförbund och berättade att jag skall åka ner och representera Sverige i juryn till världens största reklamtävling. Jag nästan skäms lite för att jag fått äran.

Tio dagar vid Côte d'Azur väntar. Tio spännande, nyttiga och roliga dagar. Imorgon bitti lämnar jag killarna på dagis och sedan åker jag direkt till Landvetter. Det ska bli så kul, men hjälp vad jag kommer att sakna dem.

17 kommentarer

 1. Grattis du är värd att vara med i juryn i Cannes.

  Självklart kommer att att längta hem till de dina.

  Försök att ta vara på tiden bland dina världskollegor.

  SvaraRadera
 2. Till Lykke med oppdraget ditt. Du er sikkert rätt person til dette. Sitter mitt i natta og läser din blogg,Kunde ikke sove,da läser man noe som man vet er bra. Ha det så moro og på gensyn . Hilse fra Hedda

  SvaraRadera
 3. Hoppas du får några fina dagar och kan lägga hemlängtan åt sidan!!

  SvaraRadera
 4. Ett jättestort lycka till!!
  Njut i fulla drag av uppdraget.

  SvaraRadera
 5. Åh, vad spännande och underbart. Och självklart kommer du få hemlängtan. Men försök njuta av det ljuva livet lite också :).

  (Och all styrka till din fru, som får dra ett tungt lass hemma dessa dagar!)

  SvaraRadera
 6. Jag blev visst anonym tidigare...

  SvaraRadera
 7. Lycka till och ha det fantastiskt! (Fast jag VET ju att det kommer gå bra och att du kommer uppleva något av det bästa man kan tänka sig.)
  Avundsjuk!

  SvaraRadera
 8. från oss kommer en slimmad delegation (till antalet), men vi har också en kille i juryn!

  SvaraRadera
 9. Åh Grattis! Vad livet känns mer värt när bra grejer händer bra människor!

  SvaraRadera
 10. God tur!

  Det er sunt å lengte litt etter de man er glad i! :)

  Samtidig som du helt sikkert kommer til å få en flott tur og ikke minst opplevelse!

  SvaraRadera
 11. Trevlig blogg :).
  Och fina bilder i inlägget nedan.

  SvaraRadera
 12. Oj oj oj, vilken ära! Roligt! Grattis. Nästan så att man längtar tillbaka till "andra sidan" lite (jag är numera en kund och inte en byrå...).

  SvaraRadera
 13. Jättespännande! Lycka till!
  Läsåret 1984-85 läste jag bl.a. filmkunskap vid Århus universitet och då tittade vi också på de reklamfilmer som deltog i Cannes. Spännande var det då att se reklamer från så många olika länder.

  SvaraRadera
 14. KUL!
  Lycka till.
  Säker på att killarna håller ställningen hemma hos morsan=)
  Kram Helena

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.