Hur träffade du din fru?

23:53

Jag fortsätter med frågorna. Idag blir det bara svar på en av dem, nämligen den som står i rubriken till detta inlägget.

Hur träffade jag min fru?

Det var kristi himmelsfärdshelgen år 2000 och jag hade seglat till Skagen med ett gäng killkompisar. Skagen är sedan många år en by helt belägrad av partysugna svenskar och norrmän, just den helgen. Det är tradition bland mina vänner, och det var det också i min frus tjejkompisgäng.

Jag stod på ett bord inne i baren på Skagen Fiskerestaurant med en tamburin i handen och sjöng. Min polare stod på bordet bredvid och spelade gitarr, alla på hela stället skrålade med och stämningen var riktigt mäktig. Personalen hade inget emot att vi höll igång utan bjöd på öl och applåderade. I folkvimlet var ett gäng tjejer som jag kände igen lite eftersom jag träffat vissa av dem tidigare, hemma i Göteborg.

Det blev dags för ställets inhyrda trubadur att spela så vi fick ta paus och stämningen på stället dog ironiskt nog helt när den stackarn satte sig på sin pall vid mikrofonstativet. Vi la ifrån oss instrumenten och satte oss och tog en öl. Jag klämde mig ner bredvid tjejen som så småningom skulle bli mamma till Abbe och storebror och sa, "hej, är det okej om jag flirtar med dig lite?"

Och på den vägen är det.

I december -02 var Abbes mamma gravid med storebror. Han skulle komma i slutet av januari och det hade varit en lång och jobbig tid med illamående i princip varje dag sedan dag ett. För att tiden skulle gå lite fortare mot slutet (sa jag) så gjorde jag en sådan där adventskalender med små paket till henne. En sådan som folk gör till sina barn.

Varje dag fick hon öppna ett litet paket som innehöll någon liten fånig sak. En hårsnodd, några badoljekulor, några bitar mörk choklad och så vidare. Små saker som inte var så märkvärdiga. Men ändå.

På julafton var det dags att öppna sista paketet. Jag var ganska nervös och jag minns att jag hängde kvar lite extra länge i badrummet för att hon skulle hinna öppna det i lugn och ro. Så hörde jag henne ropa högt från sovrummet "NÄMEN! Vad tror du att du håller på med egentligen?!!" Mitt hjärta stannade nästan, Vad menade hon? Var det inte bra kanske? Jag stammade fram "Vadå ... eh ... jag bara ... vad säger du då? ... är det ett ja eller?" "Jamen herregud, det är väl klart jag säger ja! Jag var inte beredd bara. JA! Jag säger ja!"

I paket nummer tjugofyra låg två ringar i titan med våra namn och datum graverade. Ibland får man helt enkelt chansa lite.

Andra bloggar om , , , ,

59 kommentarer

 1. Den där texten ska jag banne mig översätta till engelska och visa mannen härhemma som är lika romantisk som en trästubbe. Vad omtänksamt av dig med adventskalendern, och med en ring på slutet!! Jättefint...

  SvaraRadera
 2. Åååååååååååååååååååååh!
  *snyft*

  SvaraRadera
 3. men WOW! vilken romantiker! Vilket fantastiskt frieri!

  SvaraRadera
 4. gisses. nu fick du mig gråta... IGEN! :) tänk att det finns romantiska män där ute!!!

  SvaraRadera
 5. Verkligen romantiskt, jag började nästan gråta här på jobbet, kanske måste börja läsa din blogg hemma i stället så att man inte tar riksen att sitta o lipa på jobbet :)

  SvaraRadera
 6. haha nu började jag gråta. vilken kille du är!

  SvaraRadera
 7. jag ryser i hela kroppen!

  SvaraRadera
 8. Fin blogg.
  Följa varandra via bloglovin?
  kram

  SvaraRadera
 9. Så vackert! Kunde vara en filmscen...

  SvaraRadera
 10. Kan jag skicka min gubbe på kurs hos dig?

  SvaraRadera
 11. Du är ju förfan helt otrolig!

  SvaraRadera
 12. gud va fint... undras när min sambo friar!!! du kanske kan ge han lite romantiska tips hehe!!!

  SvaraRadera
 13. Shit du är alltså inte bara en underbar pappa och bloggare utan även en riktig romantiker!! Du är grym!

  SvaraRadera
 14. Jag säger bara en sak: Heja Abbeföräldrarna!!!

  SvaraRadera
 15. Åh, va vackert!
  Herregud, jag förstår inte hur du kan vara en så fantastisk människa. Alla borde få ha en Abbepappa i sin närhet

  SvaraRadera
 16. jösses så romantiskt! :)

  SvaraRadera
 17. Åååh, det här var så fantastiskt så jag fick allt en liten tår i ögat! Vilken härlig fantasi du har. Kan tänka mig att hon kommer att berätta det där för alla hon kommr nära i resten av sitt liv, fantastiskt romantiskt! :D

  SvaraRadera
 18. Åhh, världens sötaste historia! :) Nu gråter jag igen, fast den här gången var Abbe oskyldig! ;)

  SvaraRadera
 19. Näe, vilken kille alltså! Finns det sådana...sitter här på och ögonen tåras. Jag trodde sånt bara vara på film;-)
  PS
  Abbemamman - släpp ALDRIG Abbepappan!

  SvaraRadera
 20. Å så underbart romantiskt!

  SvaraRadera
 21. Vilket himla bra sätt att fria på!

  SvaraRadera
 22. Men nu började jag ju att gråta! Så otroligt påhittigt och romantiskt!

  Och det här var nog min första kommentar på din blogg, även om jag har följt den i några månader och övervägt att kommentera ett flertal gånger. Latheten har dock tagit överhanden.

  Du skriver otroligt bra och Abbe och Storebror verkar vara fantastiska små killar! (Och du en fantastisk pappa!) Att jag pluggar till logoped gör ju också att det är lite extra intressant att få läsa om barn med Catch22 och hur det fungerar "på riktigt", och inte bara i läroböcker.

  Jag är tacksam över att få följa din blogg!

  SvaraRadera
 23. Aw, vad fint! (Jag gillar raggningsrepliken. Rakt och informativt och praktiskt.)

  SvaraRadera
 24. julafton?? hahaha...vi är också förlovade på julafton.

  SvaraRadera
 25. Ibland är du för bra för att vara sann. Du är verkligen en på miljonen.

  SvaraRadera
 26. OH no nu gråter jag ju!!!

  SvaraRadera
 27. Åh, vilken vacker historia! :)

  SvaraRadera
 28. Vilken underbar berättelse! Tack ännu en gång för att vi får vara med litegrann i ditt liv. Du skriver så fint om allt, barnen, frua, jobbet...Hade min sambo gjort sådär hade jag nog trillat ihop i en liten hög...!

  SvaraRadera
 29. Gudars vad romantiskt. Jag blir nästan generad.

  SvaraRadera
 30. Vilken romantiker! Vi har ett och annat att lära här hemma, sa hon som avbokade prästen, när han fick kalla fötter...

  SvaraRadera
 31. Nu har du än en gång lyckats, här sitter jag med tårar i ögonen och ett sådant där barnsligt leende på läpparna som jag ofta har när jag läser din blogg...

  SvaraRadera
 32. Har visat dina inlägg för maken tidigare för att få honom att förstå vad jag tycker är romantiskt... Nu kommer jag göra det IGEN!!!

  SvaraRadera
 33. ååh, vad romantiskt. kan jag skicka min pojke på en kurs hos dig i romantik gentemot kvinnor? ^^

  SvaraRadera
 34. men shit vad romantiskt!!

  SvaraRadera
 35. jag tror att din fru har fått världens bästa man. sitter här med gåshud, det är precis sånt där alla drömmer om, men som aldrig händer. Men tydligen finns det hopp! du är grym! :D

  SvaraRadera
 36. Rackarns, nu började jag gråta... det var nåt av dem finaste jag har hört talas om!!!

  SvaraRadera
 37. Asså fy fan vad romantiskt :). Får en lite tår i ögonvrån och önskar att det skulle hända mig en vacker dag.

  SvaraRadera
 38. Vilken härlig historia - så romantiskt!

  SvaraRadera
 39. Haha! "Är det okej att jag flirtar med dig lite", den var bra :-)

  SvaraRadera
 40. Men gud... ja grinar som en galning.. Va vackert!!! Fantastiskt!

  Och vilken idee! Har varit på gång länge nu mellan gubben min och mej men vi har sagt fram emot vintern! Ja vet vad ja ska göra!!!!

  TACK!

  SvaraRadera
 41. Alltså.. nu läste jag om det här inlägget och fast jag redan läst det två gånger precis när det publicerades så började tårarna rinna. Fantastiskt säger jag, igen.

  SvaraRadera
 42. guuuuuud vad romantiskt! alltihop!
  och gulligt ^^
  kan du inte gifta dig med mig istället?
  ..typ

  SvaraRadera
 43. åh va fint, Så skulle jag vilja bli friad till.
  Jag är helt överväldigad nu. Du är en så fin människa.

  SvaraRadera
 44. vilket fantastiskt mysigt sätt att fria på! och vilken klockren reaktion :D

  SvaraRadera
 45. Mäh! Jag har läst det här förr, men ändå rinner tårarna till när jag läser det igen. Du skriver mästerligt och så skulle du gärna få tala om för min sambo hur man gör när man friar. För det var du visst också bra på.

  SvaraRadera
 46. Wow, riktigt mäktigt, friskt vågat och uppenbarligen på rätt våglängd :)

  Dessutom kan det inte vara lätt att ta över en show efter det att du och dina polare varit framme...

  SvaraRadera
 47. Åh, här sitter jag och fånler med tårar i ögonen!!!

  SvaraRadera
 48. Underbart! & nu sitter jag här med tårar i ögonen igen...

  SvaraRadera
 49. Vad fint.. Jag säger som många andra kan jag skicka min man på kurs hos dig??

  SvaraRadera
 50. Inte första gången jag läser detta, men lik förbaskat börjar jag lipa när det kom till 24 :)

  Tack för att din blogg finns!

  /Pia

  SvaraRadera
 51. det där är bara så himla fint!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.