Nitton dagar!

22:41

Sådär, nu funkar min telefon igen. Och bredbandet. Kan ni tänka er, det tog faktiskt bara nitton dagar och ungefär lika många telefonsamtal att få det fixat. Inte illa.

Men jag ska ge Telia ett plus i kanten ändå, trots den extremt saktfärdiga hanteringen. De har förstått hur man ska hantera sådana som mig och tillsatt en person på pressavdelningen för att bevaka sociala media. På så vis kan man följa med på vad som sägs om företaget och snabbt gå in och räta ut frågetecken, och det var precis vad som hände då jag skrev mitt lite ilskna inlägg för några dagar sedan.

Precis så som man vill att moderna företag ska interagera med sina kunder. Synd bara att de andra avdelningarna Telia inte funkar bättre, så att det ska behöva ta nitton dagar att få tillbaka sin telefoni efter ett åskväder.

I alla fall. När det väl var ton i luren och ADSL-instrumentet visade fullt utslag var de färdiga med sin bit. Nu återstod min. Nämligen att konstatera att modemet och mina bärbara telefoner var döda. Nya grejer köptes in, bara för att upptäcka att även den trådlösa routern brunnit. Så det blir en ny shoppingtur i morgon.

Jaja. Så är det att bo i skogen.

Andra bloggar om , , , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Ja Abbes pappa du har rätt.

  Karin Nordlund hos Telia är en bra investering för Telia och Telias kunder.

  Kundvård är denna bästa aktivitet som företag bör satsa på att vårda och göra kunder nöjda genererar ofta nya kunder d.v.s. nöjda kunderna genererar / säljer leverantörens tjänster.

  Tyvärr så drar företagen ner på den här typen av service i dessa ekonomiska tider de har inte riktigt förstått konsekvensen av sina egna beslut avseende kostnadsnedskärningar.

  Vet du om det finns någon produkt som kan skydda dig från att modem, bärbara telefoner, trådlösa routern m.m. får ta smällar vid åsk / blixtväder ?

  SvaraRadera
 2. Tre företag som ännu inte börjat hålla koll på sociala media:

  Fortum
  Comhem
  MediaMarkt

  (Eller så tycker dom inte att mina elaka blogginlägg gör någon skada...)

  Företag där jag borde få äta gratis resten av livet:

  Indian Rasoi i Muswell Hill i London (så många sökningar jag fått på min totala uppskrivning av deras mat)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker inte det är bra kundvård.

  Det innebär är att den som märks får bättre service än en vanlig människa som inte har någon jätteblogg och ingen genomslagskraft.

  Kundvård ska gälla alla och inte utvalda exemplar.

  Men frånsett det tycker jag såklart att det är bra att ditt problem är fixat.

  SvaraRadera
 4. Owe: Jag har skyddat mina datorer från nedslag i telenätet genom att inte ha någon direkt uppkopplad utan via trådlöst. Bärbara såväl som stationära. Jag tappar kanske lite hastighet men i gengäld är det bara modem och router som pajar och inte datorerna. Er erfarenhet jag gjort efter att ha bytt ett antal åskdödade burkar. Det finns olika filter att sätta emellan, men slår blixten ner i luftledningarna finns det bara en sak som hjälper: utdragen sladd.

  Rabiatfeminism: Din lista kan bli hur lång som helst.

  Maj Korner: Jag håller med dig. Jag menar inte att detta är kundvård egentligen. Men det är företagssmartness. Genom att följa med på vad som sägs i bloggar, på Twitter och Facebook, kan man mota Ollar i grindar, man kan bemöta kritik och förklara. Och man kan ta till sig av vad folk säger och förbättra sin produkt eller tjänst. Det är smart och väldigt nutidsorienterat.

  Men sedan måste allt det andra funka också och där är jag fortfarande kritisk mot Telia. Och som du säger, det måste såklart vara lika för alla oavsett om man verkar i bloggosfären, på Facebook eller inte ens vet vad det är för något.

  SvaraRadera
 5. Självklart ska alla kunder få samma hjälp, oavsett om man har en blogg eller inte. Anledningen till att vi valt att svara på bloggar är att utöka vår kundservice även till sociala medier där våra kunder finns.
  Våra kunder är allt för oss, och vi ska ge dem en bra service. Det ska inte spela någon roll på vilket sätt våra kunder kommer i kontakt med oss.
  Karin Nordlund, Informationsansvarig Telia Kundrelationer

  SvaraRadera
 6. Anledningen till att vissa avdelningar inom Telia inte funkar är att det gjorts stora nedskärningar. Cheferna sitter kvar men det är stora hål i organisationen.
  Tro mig, vi som sitter på andra delar inom Telia jobbar allt vad vi kan och hinner men vi har inte förutsättningarna längre!

  SvaraRadera
 7. Tillåt mig le STORT!!! Att likna Lerum vid skogen - ha, ha ha!!!

  Vi finns faktiskt, vi som inte har tillgång till bredband ännu och kanske aldrig får det....

  SvaraRadera
 8. Fast jag bor ju i skogen. I Lerum.

  SvaraRadera
 9. Jadå, jag tror dig! Var inte på ngt vis elakt menat, har liksom bara andra referensramar...

  SvaraRadera
 10. :) Jag tog det inte som att det var elakt menat heller. Å du har ju rätt i det där med att det inte går att få bredband överallt. Har du kollat mobilt?

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.