Traditioner.

10:17

Av någon anledning så blir jag alltid sjuk när jag ska vara ledig. Jag vet inte hur många resor jag åkt på med väskan full av hostmedicin och Alvedon, eller hur många gånger jag har legat nerbäddad i feber de första dagarna på ledigheten.

När jag igår lämnade kontoret för sista gången på fem veckor och åkte ut till familjen som bott hos svärföräldrarna på skärgårdsön, längtade jag efter att sätt mig på balkongen med ett kallt glas rosé. För att liksom fira att jag har fem härliga veckor framför mig tillsammans med killarna och min fru. Men mycket mer firande än så blev det inte. Jag somnade småfebrig i en soffa med hosta, ont i halsen, huvudvärk och varenda hålrum i skallen igenmurat av snor.

En fin tradition. Nu är det äntligen semester.

Andra bloggar om , , , , ,

11 kommentarer

 1. Det är tur att man kan fira semester på så många olika sätt - för om nu de kyliga vindarna från Norrland drar ner så kan du byta rosévinet på balkongen mot en varm romtoddy framför brasan ;)

  Krya på dig

  det finns nog semesterveckor kvar när den traditionsenliga förkylningen dragit förbi

  /k

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det är för många så som du beskriver. När lugnet är påväg och kroppen slappnar av, då kommer förkylningarna som ett brev på posten.

  En vän till mig blev alltid jättesjuk i tentaperioderna under vår pluggtid. Dessa perioder var lugnare i form av att det inte var några föreläsningar,inga långa dagar på labb osv, vi skulle bara tokplugga helt enkelt. Så där satt hon med rinnande näsa och feber - varje gång.

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 3. Krya PÅ dig! Och hoppas Ni får en underbar semester och ett underbart sommarlov! :)

  SvaraRadera
 4. Hittade denna sidan av en ren slump, och fastän jag bara är knappt 15 år och kanske inte förstår så mycket om barn alls, trots mina syskon, så blev jag innerligt berörd av detta. Det måste ha varit ett rent helvete och tanken av att något negativt ska hända ens barn är nästintill lika plågsam, men inget kan beskriva känslorna när den besannas. Ni är sådana föräldrar barn som Abbe behöver (utan att "märka" någon negativt, det är positivt menat). När jag läst bloggen från början och sen ser videosen om hans tillfrisknande bränner tårarna. Men nog finns det bara en sak att säga.
  Heja Abbe.

  SvaraRadera
 5. Min dotter hade en sån tradition när hon var liten (2-7 år eller så, nu är hon 30).

  Varje jul lagom till Kalle Anka-filmen, som hon hade sett fram emot, så somnade hon av utmattning av förkylning.

  Krya på dig!

  Krjamar (kram från mig o jam från katten)

  essge

  SvaraRadera
 6. Så hade även jag förut. Nu har jag börjat följa en jobbarkompis råd att käka revitonil och/eller kan jang i en till två veckor innan semester eller ledighet börjar. Funkade jättebra förra sommaren :-)

  SvaraRadera
 7. Stackare dig brorsan. Det var likadant för maken när han bodde i Saudi. Så fort han kom hem och var ledig blev han sjuk. Men då skyllde vi på andra bakterier i Sverige. Det kan ju knappast vara ditt problem. Krya på dig i alla fall.

  SvaraRadera
 8. Här har vi traditionen att Linnéa alltid blir sjuk under första semesterveckan och just nu ser det ut att denna tradition kommer att komma denna semester också tyvärr.

  SvaraRadera
 9. Krya på dig! Och njut av semestern!

  SvaraRadera
 10. Men jag har hört någonstans att det ska vara så...
  När man har semester/är ledig slappnar ju kroppen lixom av, och imunförsvaret lägger ner och tar en paus, och vips blir man sjuk!
  jag är också typ sån, fast jag har totalsabbart mitt immunförsvar av stress, så nu är det lite annorlunda.
  Btw, sry att jag kommenterar sent, jag la av med internet ett tag och nu måste jag ju läsa ikapp allt.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.