Du vet att du är gammal när ...

22:32

Du vet att du är gammal när du har haft kalas hemma för din pappa som fyller sjuttiofem.

Du vet att du är gammal när din ena systers son ska bli pappa om ett halvår.

Och du vet att du är gammal när du inte häller upp vin till din andra systers son för att han är för ung, tills din syrra påminner om att han faktiskt fyllt arton och får lov att dricka.

Andra bloggar om , , , ,

26 kommentarer

 1. Så sant ,så sant.SUCK

  SvaraRadera
 2. Ja, annars så är det när man blir kallad för farbror i mataffären? :)

  SvaraRadera
 3. Mja. Min pappa dog när han nyss fyllt 74. Själv var jag 25.

  SvaraRadera
 4. Haha, själv är jag ju inte så gammal eftersom inget av detdär stämmer in på mig men jag kan tänka mig hur det känns... Stackars alla "gamla" människor.

  SvaraRadera
 5. Tja, när jag var 7 år blev jag faster. Nu är jag 36. Min bror har två barnbarn. Min ena syster har två söner som är 17 och 20. Mina föräldrar är 72 och 75. Så jag VET hur det känns! Men man blir så gammal som man gör sig. Envisas därför alltid att kolla på Kalle på julafton :-D

  SvaraRadera
 6. Eh, va? Min pappa är snart 75 och jag är inte speciellt gammal, inte har jag barn eller familj heller. Så tänk efter innan du skriver. Alla får inte barn när de är 18 år.

  SvaraRadera
 7. min pappa fyller 70, men jag är då inte gammal(24). trots att ena brorsdottern smygröker och går på "dejt". den dagen jag önskar att jag var yngre. DEN dagen är jag gammal.

  SvaraRadera
 8. jag tror att jag aldrig känt mig så gammal som när jag som fjortonåring praoade på ett dagis och en femåring frågade mig om jag var 56år gammal, eftersom de siffrorna stod på min tröja.

  det finns ingen av den hög med bloggar jag följer som skriver så bra som du, så Tack för all läsning. Ha det bra.

  SvaraRadera
 9. njae du får inte ge honom vin köpt på systemet förän han är 20 år, innan dess räknas det som langning. 18-åringar får bara dricka på krogen och restauranger och liknande. det var mina föräldrar stenhårda med i alla fall.

  SvaraRadera
 10. Hahah! Stackars madde. 56 år som 14-åring - bara ett barn som kan fälla en sån kommentar!

  Inget av allt som rabblas upp stämmer in på min livssituation, men jag har ändå åldersnoja då och då. Tydligen har man det i 25-års åldern, det är tydligen normalt....

  SvaraRadera
 11. Vaddå gammal?? Man är inte äldre än vad man gör sig :-)
  Jag är 39 och jag är då INTE gammal trots att min son fyller 18 om nån månad.. Så det så!!!!

  När jag var 16 så jobbade jag i en närbutik och då hände det ofta att mammor sa till sina barn " ge tanten pengar" DÅ kände jag mig gammal men inte nu när jag är 39 :-D

  Så lev och var ung så länge du orkar...

  Kram Mia

  SvaraRadera
 12. Känns bra att få veta att 26 är den åldern jag kan förvänta mig att känna mig gammal. Då kommer min pappa vara fyllda 76 och jag får ett myndigt syskonbarn.

  Du gör det inte lätt för oss sladdisar! ;)

  SvaraRadera
 13. Vart tar tiden vägen egentligen? Hur gick det här till? Eftersom man själv känner sig som 25 och upptäcker att äldsta barnet fyller 28 i år så blir tidsbegreppet helt förvridet :D

  SvaraRadera
 14. Man är inte äldre än vad man GÖR NER SIG...

  Men visst gör det ont när verkligheten hoppar upp o ger en en rak höger mellan ögonen?...

  ;-)

  SvaraRadera
 15. -Men oj vad du har blivit stor! Visst är det en kommentar man fäller utan att tänka efter, som om tiden stod still eller inget hänt i vårt eget liv sen man sågs sist. Man lever med sig själv på ett naturligt sätt, men tror liksom inte att andra hänger med och så blir man påmind om sin egen ålder, plötsligt, när de som var små eller tog hand om, kan klara sig själva eller behöver x-tra hjälp.. Ja, ålder är ett märkligt begrepp. Man är ju inte äldre än man känner sig, och man är alltid i den bästa åldern. Och, ibland, inser man ett och annat. =)

  SvaraRadera
 16. Ett annat säkert tips är när man övningskör med sonen, som man nyss bar hem från BB. ,)

  SvaraRadera
 17. Eller planerar examensfest för barnet som är klar(!)med sina läkarstudier. Fast mer än att känna mig gammal tycker jag bara att jag ordnat det alldeles förträffligt bra för mig.
  Hittade förresten din blogg på f.d kandidatens dito - stor plats i hennes utbildning i patientkontakt tror jag att din blogg har haft!

  SvaraRadera
 18. Haha, då är jag alltså gammal om ganska exakt ett år, då jag fyller 25 och min pappa 75. Dags att börja åldersnoja med andra ord.

  SvaraRadera
 19. Hmmm ... kan inte låta bli (ledsen om någon känner sig trampad på tårna nu) men väldigt vad många det är som har gamla föräldrar. Jag fyller 42 om ett par veckor och min föräldrar är 65 o 66.

  SvaraRadera
 20. Haha, speciellt den sistnämnda. Been there, done that :-]

  SvaraRadera
 21. Såg du Benjamin Buttons Otroliga Liv? - Jag tror att det är lika bra som det är! Ingen är Forever Young - men förbannat fort går det, det håller jag med om! Tänk på "The WHO" .."I hope I Die Before I Get Old" - dom lever och rockar på (nja 2 av dom) fortfarande! Jag tycker du är iskall! ;)

  SvaraRadera
 22. När jag träffar gamla klasskompisar som jag inte sett på ett tag...fasen vad de har åldrats då tänker jag...tur att jag själv är så himla vältränad... och framför allt välbevarad :-) För det måste väl vara så att kläder sys i tajtare storlekar nu för tiden och backarna på löprundan har omstrukturerats och blivit brantare... Inuti är jag i alla fall samma omogna människa som jag alltid varit! Fast jag hoppas att jag blivit lite klokare med åren i alla fall trots att åren inte syns på utsidan...hihi PS. När min pappa fyllde 75 var jag faktiskt bara 20. Om några veckor fyller han 90! DET är gammalt...

  SvaraRadera
 23. Nä fasen...korrigerar tidigare kommentar... När min pappa fyllde 75 var jag 30... Hm...jag har tydligen ingen koll på åldern!

  SvaraRadera
 24. Ja, fast du kan ju vara 20 år yngre än dina systrar. Visst? ;)

  SvaraRadera
 25. Äh, man kan väl inte hjälpa att alla runtomkring en har blivit så gamla?!

  SvaraRadera
 26. Helt otroligt att vissa av kommentarerna till det här inlägget verkar tagit illa upp på allvar, som om du kallat DOM för gamla... Det här var ju roooligt! Själv fick man inte ens frågan om man ville ha en snaps vid julbordet av min egen pappa! Och då fyller jag snart 21... Men är man lilla lillasyster så är man väl!

  Du är en helt fantastisk bloggare och skribent. Lova mig att ditt nyårslöfte var att aldrig sluta skriva till oss? :)
  Många kramar till Abbe, brorsan och DIG

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.