Jon Olsson - beware.

21:56

Vi bor ungefär en timme från Ulricehamn. En liten ort mellan Borås och Jönköping som jag passerat många gånger på väg till någon Jönköpingskund. Där finns ett liftsystem. Skidbackar. Jag har sett dem och tänkt att det är lite märkligt på något vis att det ligger där så långt från de svenska fjällen i Dalarna och Jämtland. Och jag har tänkt att på håll ser de inte så dumma ut faktiskt, men jag har aldrig varit där. Förrän idag.

Storebror och jag stack iväg i morse för att testa Mount Ulricehamn. Bara vi två. Väldigt mysigt. Och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Backarna är såklart inte jättelånga, men sådär värst långt efter t ex Tandådalen i fallhöjdsmeter är de inte.

I alla fall. Kidsen med de jättestora kläderna jibbade, railade och hoppade även här i en liten funpark, och storebror åkte förbi och konstaterade att det så lite farligt ut. När vi kom ner till liften vid ett tillfälle kom han åkande och ropade efter mig:

– Pappa, pappa jag gjorde mitt trick förut. Du skulle ha sett det.
– Jaså, vad coolt. Vad var det för trick då?
– Jag kallar det "stillhet".

Andra bloggar om , , ,

19 kommentarer

 1. hahaha skönaste grabben som finns.

  SvaraRadera
 2. Själv pluggade jag vid Högskolan i Borås i mitten av 90-talet och hann faktiskt prova på backen i Ulricehamn några gånger under den tiden. Min svanskota minns nog fortfarande värstingvurpan som gjordes då jag gjorde min snowboard-debut där, aouch! :-)

  //Millis

  SvaraRadera
 3. Åh, vad härligt. Det är my kind of trick! :)

  SvaraRadera
 4. Ah! Stillhet är min specialitet! Klok storebror

  SvaraRadera
 5. Haha, härligt! Jag är själv från Ulricehamn, familjen bodde där tills jag var 20. Kul :)

  SvaraRadera
 6. Vad smart han är, Storebror!
  (Förresten, han Jon, han heter Olsson)

  SvaraRadera
 7. härligt!
  De verkar ha galet mkt att göra i restaurangen där i Ulricehamns ski center så det lär vara många som hittat dit.

  SvaraRadera
 8. @Lorraine Ja det är klart han gör. Vad skrev jag då? Hoppsan! Ska genast ändra.

  SvaraRadera
 9. Ha ha.. Kanske man hade klarat det tricket.. Eller inte.. Stilla i en backe är en bedrift.. Fast det var säkert inte så han menade...

  Ha nu en bra dag..

  //Mia

  SvaraRadera
 10. Så härligt att du och Storebror fick en dag för er själva!
  Stillhet i skidbacken - det är konst det!

  SvaraRadera
 11. Åh, Ulricehamns skicenter! Vilka minnen...

  SvaraRadera
 12. Ja, visst duger skidbacken ändå? ;) Inbiten Ulricehamnare som jag är, har jag ändå aldrig åkt skidor där. För jag är inte skid-typen. Men kul att andra gillar det i alla fall. Nåt måste man ju stoltsera med som småstad. :P

  - Mia, 24, Ulricehamn

  SvaraRadera
 13. Åh nästa gång ni är där så kom förbi på en kopp vetja! Vi bor 5 min från backen!

  ha det bra!

  SvaraRadera
 14. Hej! Jag arbetare som hästskötare ett tag i Ulricehamn. Jag arbetade på Gunnagården som ligger alldeles nedanför skidbackarna. Jag brukade rida dit upp med två hästar samtidigt alltså red på en häst och hade en häst vid hand. Vi red upp för en lång backe i skogen bakom backarna, just för att hästarna skulle få klätterträning. När man kom upp till backarnas topp var det en enorm vacker utsikt över sjön Åsunden. Det är som att va i fjällen.

  Hälsningar Tina Keränen

  SvaraRadera
 15. Vad bra att du och storebror fick en stund för er själva.

  Annelie

  SvaraRadera
 16. Vad roligt, då bor vi ungefär på samma ställe :) har ni varit i Hestra och åkt? Det är ganska roligt.

  SvaraRadera
 17. Fjällen i Dalarna och Jämtland? Nu har du väll ändå glömt hela stora Lappland?

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.