Många bäckar små.

07:27

Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera det här. Jag är lite rädd att ni missförstår mig. Men jag gör ett försök.

Det har hänt fruktansvärda saker i Haiti. Ofattbara och fasansfulla bilder har visats på nyheterna och än går det inte ens att greppa omfattningen av jordbävningen. Prövningen befolkningen står inför är omänsklig.

Andreas föreslår i mitt kommentarsfält att jag ska uppmana er att skänka lite pengar till Haitis befolkning, vi har ju lyckats göra stor nytta tillsammans tidigare ni och jag. Och det är nu det knepiga kommer.

Jag får ganska många sådana frågor. Bland kommentarerna, via mejl och på Twitter. Det är alla möjliga fantastiska och behjärtansvärda projekt. Mustascher mot prostatacancer, rosa band mot bröstdito, köpa getter här och rädda skogar där. På sätt och vis skulle jag vilja lyfta fram varenda hjälpkampanj, men det blir liksom inte hållbart. Ni skulle tröttna på att komma hit. Det är ju inget kul att gå till en kompis som alltid sträcker fram handen och tigger varje gång man är där. Som ger en dåligt samvete hela tiden.

Därför tar jag mig friheten att välja själv vad jag vill lyfta fram, saker som ligger mig varmt om hjärtat. Som organdonation, hjärtebarn och sällsynta diagnoser. Och jag vet att de finns andra bloggare som brinner för andra saker än jag, och pushar för det hos sig. Jag hoppas ni förstår hur jag tänker.

Men när vi ändå har varit inne på det. Skänk en femtiolapp till Röda Korsets insatser i Haiti genom att sms:a ordet AKUT till 72900. Eller klicka in här så kan du skänka pengar online. Det kommer att behövas massor.

Andra bloggar om , , , , , , Länk

19 kommentarer

 1. Jag förstår absolut! Det finns väldigt många goda ändamål man kan skänka pengar till, många bra organisationer som man gärna stödjer och gärna vill "sälja in" till andra. Men en och samma person (du, jag, var och en som läser här) måste rimligtvis också välja vem som ska få just mitt stöd. Det handlar inte om att tycka att alla andra organisationer och hjälpändamål är oviktiga. Det handlar om att se (och försöka få andra att se) en skog bland alla träd.

  SvaraRadera
 2. Förstår dig fullt, man kan inte skänka pengar överallt, man måste välja de man själv brinner för. Jag brinner för vissa saker och någon annan för helt andra, på så sätt får ändå alla något!

  SvaraRadera
 3. Allt annat än organdonation, hjärtebarn och sällsynta diagnoser (samt kanske 22q11 organisationen) skulle upplevas som oäkta.

  SvaraRadera
 4. Så rätt du har. Håller fullkomligt med dig!

  SvaraRadera
 5. Tycker du har gjort ett klokt val. Moget (modigt?) att diskutera det på din blogg också!

  SvaraRadera
 6. Kloka ord.
  Man kan ju inte brinna för allt. Jag som du brinner för hjärtebarn, organdonation. Sen kan jag visst känna för andra projekt, men det är detta jag brinner för. Många av oss som läser din blogg gör ju det just för att du är du.

  SvaraRadera
 7. Förstår dig. Nevertheless, ditt meddelande kom vid helt rätt tillfälle, när jag kände att jag ville GÖRA något för människorna i Haiti. Så nu har jag skickat några SMS :-)

  SvaraRadera
 8. Hej.

  Jag är ny läsare. Vet inte riktigt vilka frågor som är ok men jag är himla nyfiken på hur det gått för Abbe efter operationen. När börjar man träna hos logopeden? Hör ni någon skillnad? Märker han någon skillnad?

  PS. Håller med dig när det gäller välgörenhet.

  Hälsningar Kajsa. Vi är visst två Kajsor som läser så jag får väl kalla mig Kajsa 2.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker nog som du och de andra här, att man kan inte vara överallt och göra allt för alla. Du bestämmer ju om din blogg och vad du vill skriva och om du vill att man ska hjälpa någonstans så får du skriva om det, samtidigt som vi väljer själva. Men lite konstigt hade det blivit om du bad oss skänka pengar överallt, sånt väljer man själv =) Ha en bra dag, kramar

  SvaraRadera
 10. Kom in på din blogg av en slump och i två timmar har jag suttit som fastklistrad och läst inlägg efter inlägg. Detta istället för att plugga inför mina sluttentor här i Turkiet. Du verkar ha två helt underbara söner och du skriver på ett sätt som gör att jag inte kan sluta läsa. Tck för att du delar med dig av eran, minst sagt lite speciella vardag, och ta hand om er!

  SvaraRadera
 11. Vilken fantastisk blogg. Jag har suttit o läst varenda inlägg. Lycka till med stora blogg priset

  SvaraRadera
 12. Vilken underbar blogg du har!
  Abbe är riktigt söt och du skriver helt fantastiskt.

  Ha en fortsatt bra dag, KRAM på er!

  SvaraRadera
 13. Bloggvänner sprid! Haiti behöver all hjälp dom kan få nu! Tack! Lycka till med stora bloggpriset! (Jag röstar varje dag)

  SvaraRadera
 14. 3 dygn, så lång tid tog det mig att läsa alla inlägg från start här på hejaabbe.com. Hade säkert kunna läsa snabbare, men jag ville inte. Som du skrev i ett inlägg så kändes det som när en god bok börjar närma sig sitt slut, man vill bara ha mer! Men, det bästa med den här "boken" är att det kommer nya sidor varje dag. Det är ett privilegium att få följa dig och din familj, dina två finfina grabbar genom livets upp- och nedgångar. Hoppas du kommer skriva länge, för jag vill inte att den här "boken" tar slut. Jag önskar det bästa till dig och de dina, ha ett jättefint 2010!

  SvaraRadera
 15. Jag bor i Puerto Plata, och Dominikanska Republiken delar ju ö med Haiti.
  Det gungade rejält till och med hos oss, först kaffekoppen, sen flyttades stolen jag satt i, sen började prylar att ramla, till slut gungade huset och alla människor var snabbt på gatan.

  Jag har bloggat om det också.

  Det ÄR en hemsk katastrof, det finns inte ord som kan beskriva det som hänt, och utan hjälpinsatser är man helt förlorad i Haiti. Man var förlorad redan av rått väder, översvämmade floder som drunknade i sig själva.
  Nu är det ett helvete.

  Hjälp till, med vad som helst. ALLT hjälper.

  SvaraRadera
 16. Det är en ofattbar katastrof i ett land som inte har några som helst resurser. Hälften av befolkningen på Haiti är barn, nu är många föräldralösa, skadade och rädda. Detta om ngt är ok att lyfta fram i en blogg som din, det behövs extraordinära insatser och förhoppningsvis kan folk skänka en slant även om de regelbundet ger till röda korset, cancerfonden osv... Jag skänker ett engångsbelopp via UNICEF eftersom jag redan är världsförälder genom dem. Hoppas att många bidrar!

  SvaraRadera
 17. Jag blir helt krontokig om någon lyfter fram tiggprojekt på en blogg. jag vill inte läsa organisationsbloggar och jag har sett att det tydligen är oundvikligt att personliga intressanta bloggar som verkligen är en hjälp och tröst blir en slags förtäckt organisationspropaganda efter ett tag. eller så tiltar de över och gör reklam för allt de använder i vardagen. oooh jag köpte så fina värmeljus på Indiska-titta här. ett intressant fenomen. alltså håll bloggen ren! och jag lider med alla på haiti men jag tror folk klarar av att hitta till hjälpnummer utan bloggars hjälp.

  SvaraRadera
 18. Din blogg. Ditt privilegium. Vi är alla människor som vet hur man hanterar en dator, vill någon bidra är det bara att Googla.

  Hoppas Abbes tunga är okej!

  SvaraRadera
 19. Jag håller med man ska lyfta fram det man brinner! Dock så tycker jag att saker som Haiti ska uppmärksammas, när det är så många som dör (200 000 sist jag läste) och behöver akuthjälp.

  Jag hoppas du vinner bloggpriset! Min röst går till dig:)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.