Som på räls.

14:30

Vi sitter på tåget mot Stockholm. Ikväll är det utdelning av Aftonbladets Stora Bloggpris. Min fru och jag ska på galamiddag på Nalen och träffa en massa bloggare jag lärt känna men aldrig mött öga mot öga. Det ska bli väldigt roligt.

Om vi kommer fram.

SJ har det kämpigt i dessa dagar och hittills har vårt försök att ta oss till Stockholm mest liknat en film av Jaques Tati.

Vårt tåg skulle gå 12:42 från spår sex. Perrongen full av folk som väntade på att de skulle öppna tåget. Det stod "ej i trafik" på dörrarna och ingenting hände. Tiden gick och så småningom släcktes skylten över perrongen och bytte text till att handla om ett ankommande tåg. Oroliga blickar och folk som började irra omkring efter någon typ av info. Inte ett ljud i högtalarna.

Vid klockan ett ungefär fick vi gå på tåget. Nåja. Bara tjugo minuter sena från start, tänkte jag. Men tiden gick och när klockan var tjugo över meddelade de i tågets högtalare att de inte fick igång tågsetet, men att det stod ett annat tåg och väntade på spår sju istället.

Nu börjar parodin på riktigt.

Alla packar ihop sina grejer och springer mot spår sju. Då ropar man ut i högtalarsystemet på centralen att vårt tåg står på spår tre. Folk blir helt förvirrade. Vart ska vi? Spår sju eller spår tre? De sa en sak på tåget och en annan på stationen. Vem har rätt?

Vi hängde kvar vid spår sju tills någon kunde berätta vad som gällde och upptäckte då att tågsetet inte hade vagn ett. Där vi hade platser. Jeeeesus. Så småningom kom en SJ-person springande och sa att det var spår tre som gällde och alla rusade dit istället.

Tåget avgick äntligen, en timme för sent från Göteborg. Nu började vi bli rejält hungriga eftersom vi planerat att äta ombord. Det var bara det att maten stod på det trasiga tåget. Det fanns inte så mycket om en liten smörgås ombord på tåget.

Med lite tur skulle några mackor kliva på i Skövde sa de. Wish me luck.

19 kommentarer

 1. Käre bror med hustru...
  Jag hoppas ni kommer fram, att ni vinner och att ni har det riktigt skitroligt på partyt.
  Hälsningar från största storasyrran som håller tummarna

  SvaraRadera
 2. Det är inte lätt för SJ att ha en hög med bloggare/twittrare ombård på tåg nu för tiden.

  Jag hoppas ni får mat i Skövde och att ni hinner fram till utdelningen i tid och så håller jag en stor tumme för att du får knalla upp på scenen och motta ett pris.

  BTW så näms din blogg i intervjun jag berättade om förra veckan. Även om jag inte tycker hon fångade hur jag beskrev den.

  SvaraRadera
 3. Lycka till med både tågresan och prisutdelningen! Så många gånger jag röstat så bara måste du vinna :)

  SvaraRadera
 4. Lycka till både med smörgåsar och gala. Lokaltrafiken i sthlm funkar inte heller så bra i dag. Så vi hoppas ni inte ska så långt sen heller.

  SvaraRadera
 5. Velkommen til Stockholm. Har busväder här. Håper du får bloggpris,efter all röstning på deg. Stoler på att det skjer, og jeg håper på en dejlig afton sammen med din kone. Hilse fra Hedda.

  SvaraRadera
 6. Detta kan utveckla sig till en riktig spänningsroman :-).

  Jag håller allt vad jag kan för att kvällen skall bli en succé hursomhelst!

  SvaraRadera
 7. Jag håller tummarna. Hungriga människor = ofta ganska arga diton.

  SvaraRadera
 8. Här i Norrköping är det kaos. Hoppas ni kommer fram. Maken får promenera hem från jobbet idag bussar och spårvagnar är inställda. Min fyraåring undrade förut. "Hur mycket snö finns det egentligen". Det undrar jag också...

  SvaraRadera
 9. Hoppas ni tar er fram, har gjort en sån där härlig tågresa en gång då jag missade sista flyget. Kan bli en minnesvärd kväll. Fast på ett tåg när du skulle avhämta ett pris.

  SvaraRadera
 10. Lycka till! Du och Abbemamman är vinnare, oavsett hur det går.

  SvaraRadera
 11. Håller alla tummar för er ikväll. Vi får nog också vara hungriga, för det går inte att laga mat när man håller tummarna. (Abbes gudfar får väl röra ihop något annars). Ha en riktigt härlig kväll och fest hur det än går!!
  Kram från lilla storastyster!

  SvaraRadera
 12. jag tycker det är danande att åka med SJ. alla tankar som "jag är lyckad" rinner bort. jag är en skit som ingen bryr sig om och jag åker kollektivt med SJ träder fram.
  jag är säker på att du vinner. det finns ingen konkurrens och du är helt klart bäst.

  SvaraRadera
 13. Hej Abbe m familj
  Vilken otroligt fin Blogg och vilken tapper liten kille ni har.Annledningen till att jag tittade in på sidan är att min son heter också Abbe, han är 8 år och han är också "världens finaste Abbe". Jag önskar er all lycka med Er Abbe,han verkar var en riktig "fighter". Det var verkligen rörande att se filmerna de var så fina.Ta hand om er och lycka till i livet, ge Abbe en kram ifrån mig.
  Jag håller tummarna att du tar hem segern ikväll , då vet jag en Abbe som blir glad!!
  Tack.

  SvaraRadera
 14. Hoppas att ni kom IFRÅN Skövdes snöoväder över huvud taget så att ni inte stod fast här :)

  Trillade in här via Google när jag sökte på Skövde :)

  Hoppas att ni kom fram till slut och inte alltför sent :)

  SvaraRadera
 15. skulle inte säga att jag är förvånad om man känner till SJ -:)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.