Tusen tacos!

22:02

Äh, förlåt för den extremt göteborgska rubriken. Vad jag vill ha sagt var att om Santa Maria Tex Mex stod högt i kurs hos storebror tidigare så har de då inte sjunkit nu i alla fall. Som de flesta andra barnfamiljer i riket så äts det tacos en väldigt stor del av de femtiotvå fredagarna som ryms på ett år. Killarna älskar det och i synnerhet storebror.

Men vet ni vad? Storebrors önskan om att få se melodifestivalen live går i uppfyllelse. Fantastiska människor har mejlat, dragit i trådar och snackat med andra folk. Så kom det ett mejl från Santa Maria Tex Mex som sponsrar alltihopa och som fixat fram två biljetter till deltävlingen i Göteborg på lördag så att storebror ska få sin önskan uppfylld. Väldigt fint.

De passade också på att berätta om en tävling de har på Facebook där man kan vinna biljetter till Eurovisionfinalen i Oslo och en Tex Mex-middag där den svenska vinnaren kommer och sjunger. Prova vettja, det hade väl varit något?

Jag berättade för storebror att jag skrivit på bloggen som han sa. Han tittade storögt på mig och sa "Nähä, gjorde du det?!" När jag sedan sa att vi fått biljetter slängde han sig runt min hals och skrek "Åh vad jag älskar dig, pappa".

54 kommentarer

 1. GRATTIS och BRA JOBBAT storebror,
  det är du verkligen värd tycker jag!!!

  /Helena i Uppsala

  SvaraRadera
 2. Du och Storebror är värda en fest! Fan vad underbart. Grattis. Nu får nästan Storebror gästblogga och recensera hela startfältet.

  SvaraRadera
 3. Ibland är det inte så dumt med en blogg! På mer än ett sätt :-)
  Önskar er en fantastisk kväll på lördag, det tycker jag att ni är väl värda!

  // Anna

  SvaraRadera
 4. Härligt! Bra jobbat Storebror!!

  SvaraRadera
 5. Men lilla hjärtat!!! Nu kommer tårar...Hoppas ni får den bästa upplevelsen, men det får ni såklart!! Grattis =D

  SvaraRadera
 6. åh så mysigt :)
  vad kul att lille hugo fick sin önskan!
  hoppas ni får en kanonlördag!

  SvaraRadera
 7. Åhhh vad härligt.. Tänk att det lönar sig att slänga ur sig ngt ma önskar, helst när det kommer från en charmig storebror ;-)
  Grattis till biljetterna och ha så himla kul på lördag..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 8. Åh, vad kul för storebror! Hoppas ni får en underbar schlagerkväll:)

  SvaraRadera
 9. Jag har nu suttit och sträckläst varje inlägg sedan starten, jag kunde inte sluta läsa och jag grät nästan hela tiden, både av sorg och av glädje.

  Tack för att du skriver och tack för att du ger människor en ärlig chans att förstå.

  SvaraRadera
 10. Och jag älskar dig också lite just nu ;-)

  SvaraRadera
 11. Men guuuvaaaskoooj!
  Fick en glädjetår i ögat! Mest för att det var storebrors idé, och att han fick rätt! :)

  Nu kom ett sånt där fint tillfälle då du och storebror får ha nånting bara för er! (Som du skrev om för en tid sen)
  Vad glad jag blir! GRATTIS!

  Kram Nina!

  SvaraRadera
 12. Så fantastiskt! Blir lite tårögd. Det är storebror väl värd.

  SvaraRadera
 13. Gud, vad härligt!! Hoppas ni får en helt underbar kväll, du och storebror!

  //Millis

  SvaraRadera
 14. GRATTIS Storebror...!! Det är du värd.. <3

  SvaraRadera
 15. Jag vill också ha en så känd blogg.... Tror inte många skulle reagera om jag skrev att jag ville ha biljetter till någonting på min blogg...alla som läser den är släkt och vänner! =P

  Härligt för storebror att han få gå på melodifestivalen! Lite småhäftigt av Santa Maria Tex Mex att höra av sig..stora företag kanske inte är genom-onda? =P

  SvaraRadera
 16. Ojojojojojoj. Blir alldeles tårögd här. Så underbart för Storebror att se hur det man verkligen önskar sig kan gå i uppfyllelse. Hoppas ni får en riktigt härlig dag tillsammans och tack för länktipset, ska gå in o kika där. Min prins, sex år gammal, har också önskat att gå på en final i Globen någon gång. Han blev helt betuttad i finalen med Perelli för två år sedan, vi har den på DVD :-)

  SvaraRadera
 17. Hihi vad roligt, hoppas ni får en vunderbar kväll..

  Heja tacos;)

  SvaraRadera
 18. Underbart! Det är storebror så väldigt värd, hoppas att ni får en riktigt kväll! :)

  SvaraRadera
 19. Men så underbart!

  Tokgrattis från fjällen!

  SvaraRadera
 20. Sedär! Alltså. Storebror. Alltså. Vad ska det bli av honom? Finurlig, klurig, smart och världens bästa Storebror.
  Hoppas ni får en riktigt, riktigt rolig kväll!

  SvaraRadera
 21. Bra jobbat Storebror! :D

  SvaraRadera
 22. Ja, grattis då. fast lite tudelade känslor blev det faktiskt. Jag älskar den här bloggen, älskar ditt sätt att skriva, all kärlek bara lyser igenom varje ord du skriver... MEN... gör inte detta fina till någon form av "jag kan få bara jag ber om det"... då försvinner allt det som är UNIKT med din blogg...

  SvaraRadera
 23. Vad kul för honom! Hoppas ni får roligt!

  SvaraRadera
 24. @Elle Var inte orolig för det. Jag har skrivit den här bloggen i snart tre år och har aldrig bett om någonting för egen del så vitt jag kan minnas. Det finns ingen reklam på sajten, inga sponsrade inlägg om att man ska använda den ena eller den andra hudkrämen och jag har tackat nej till alla erbjudanden från annonsnätverk och att ligga under diverse portaler. De företag som omnämns just nu i bloggen har varit snälla nog att skänka saker för att pengarna ska gå till hjärt- och lungfonden. Jag ger varenda krona till alla barnhjärtans månad, det kan jag lova dig, och om man ska veta vad lägger bud på i auktionen måste jag ju berätta om dem. Den lilla smygreklamen tycker jag de som skänkt prylar kan få.

  När det gäller melodifestivalen tyckte jag att det var så roligt att storebror sa som han sa. Att han som nyss fyllda sju redan förstått kraften i sociala media. Det var därför jag skrev det. Att han sedan fick rätt tycker jag var lite extra kul.

  Men någon helsponsrad blogg är jag inte intresserad av, så det behöver du inte vara orolig för. Det hoppades jag skulle ha märkts vid det här laget. :)

  SvaraRadera
 25. @Elle: De är sura sa räven om rönnbären!

  SvaraRadera
 26. Men, åh, så roligt! Och vad kul att det blev just storebrors favoritmat(sbolag) som fixade det till er. Jätteroligt!

  SvaraRadera
 27. Jag känner att jag håller med Elle i sak när det kommer till biljettiggeri, men unnar samtidigt er familj detta roliga. Tänk vad skoj! Jag förväntar mig en gigantisk Heja Abbe-banderoll så vi läsare får en chans att se var ni sitter. :)

  SvaraRadera
 28. Underbart, härligt, super. Hoppas du och storebror får en rolig och häftig upplevelse. Nu får du äntligen göra något bara för storebror, som du så länge velat!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 29. Tack för ett långt och genomtänkt svar, Abbes pappa.

  Kan inte låta bli att le lite åt anonym som menar att jag skulle vara missunnsam... det är det sista jag är. Jag tycker också att storebror är värd att få gå Melodifestivalen och hoppas att ni får jätteskoj! Det jag menade var att det där alldeles unika försvinner när man utnyttjar sin blogg för att få fördelar. Jag vill dessutom förtydliga att min kommentar handlar enbart om detta inlägg och ABSOLUT inte om insamlingar o.s.v. Det du gör med din blogg är mycket beundransvärt!!!

  //Elle

  SvaraRadera
 30. Men herreguuud vad man smälter som iis när de säger att de älskar en! Livets alla mål är just då uppfyllda och man är på topp - eller en utsmetad lycklig smält fläck ...
  // Annika

  SvaraRadera
 31. Underbart! Även storebrorsor behöver få stjärnorna nerplockade åt dem!
  Njut allt vad det går - det är något visst med att se spektaklet live, jag lovar! Grät som ett barn när Sarah Dawn Finer förvåndade mig med sin låt för två år sedan!!
  Kramar Sussie

  PS Är inte ett dugg orolig över att det här skulle bli någon kanal för din egna profit. Om man kan ge sina barn deras högsta drömmar så varför skulle man låta bli?!

  SvaraRadera
 32. Gud vilken gråtattack jag fick!
  Så himla fint och underbart att se!
  Klart storebror ska få gå och otroligt snällt av Santa Maria! Har haft några lärare från Santa Maria och alla pratar om att de har samma känsla på jobbet som denna bloggen. En hjärtlig atmosfär!

  SvaraRadera
 33. Om Elle: Svensk avundsjuka eller vad? Undrar om du läst bloggen och detta inlägget!? Vem som helst med en blogg som läses av många, hade kunnat få samma respons. Heja Abbe bloggen har inte utnyttjat någon, han skriver rakt och ärligt om sin vardag som är tuffare än för de flesta. Hade du varit nöjd om han inte fått biljetter till festivalen? Är väl skönt att se att det finns människor, företag i detta fallet, som vill göra något för andra. Och för storebror är det fantastiskt, men det handlar faktiskt inte om 1000-tals kronor...Ville bara säga det!!

  SvaraRadera
 34. Vilken lycka att kunna fixa detta för storebror! Vi har också en storebror i familjen, superduktig storebror till en syster med funktionshinder. Såna brorsor är extra mycket värda att få sina drömmar infriade, tänker jag. Ha kul på lördag!

  SvaraRadera
 35. Jag blir lite förnärmad och ledsen å Abbepappans vägnar när folk skriver att de är rädda att han skulle börja använda bloggen för tiggeri. Det hela handlade ju egentligen om ännu en av Storebrors fantastiska funderingar!

  Sen kan jag tycka att Storebror om någon är värd att få en sån önskan uppfylld. Det är inte lätt alla gånger att vara syskon till ett barn med särskilda behov, det tror jag att de flesta Negative Nancys också inser när de tänker efter ett varv till!

  SvaraRadera
 36. Grattis! Så himla kul :) Hoppas ni får en underbar kväll . I bloggens värld kan allting hända....och det vet Storebror!

  SvaraRadera
 37. Tusen tacos, den var bra. Den måste jag använda (nästa gång jag är i Göteborg)

  SvaraRadera
 38. Wow, vad roligt för Storebror:) Bloggar har minsann "makt " idag. Det är häftigt.

  SvaraRadera
 39. åååh vad roligt! det är ni verkligen värda! fint reportage om er i tidningen idag , du är allt bra grym du.

  SvaraRadera
 40. Tänkte få tipsa om att rösta i
  "lilla bloggpriset" som man kan rösta på
  till den 20 februari.
  http://www.bywire.se/2010/02/rosta-i-det-lilla-bloggpriset/

  Kolla in bloggen "ett nytt liv" den får min röst!
  Handlar om vardagen med en liten kille med Downs Syndrom och hjärtfel och en mamma som skriver som själv har fibromyalgi. Den ger så mycket värme och glädje =)
  / mia

  SvaraRadera
 41. Åh vad roligt! Tog en paus i pluggandet och tittande in här. Och jag älskar dig lite också just nu! Ha en fantastisk kväll båda två!
  Många kramar

  SvaraRadera
 42. Äsch, du som har givit så mycket av dina söner och dig själv till andras glädje kan väl få tillbaka lite till storebror mot en pytteliten länkmotprestation. Inget nedvärderande i det! Hade jag kunnat hade jag gärna velat ge er plats på scenen.

  SvaraRadera
 43. Superkul för er med melodifestivalen, det är, framförallt, storebror väl värd.
  Jag skulle vilja ha lite info om Abbes framgångar på pratfronten efter operationen. Tycker ni att det går framåt?

  SvaraRadera
 44. Vilket trams att man skulle vara missunnsam och en "negative nancy" för att man ställer sig smått tveksam till bloggtiggeri. Inlägget med Storebrors schlagerönskan hade för min del upplevts som mindre fiskande utan det sista "vi får väl se". Det är min åsikt och jag är varken bitter, avundsjuk, missunnsamm eller särskilt negativ för detta. Jag hade själv inte kunnat med att formulera mig så och önskar helt enkelt inte att det var början på en ny inriktning för bloggen, vilket Abbapappan sedan redogjorde att så är det inte. Hoppas ni får kanonroligt!

  SvaraRadera
 45. Åh vad gulligt... Riktigt snällt!

  SvaraRadera
 46. Gu så härligt för storebror att få en dröm i uppfyllelse. En sådan stor grej som melodifestivalen, kan tänka mig att det kan vara magiskt för ett barn. Tex Mex tycker jag skulle kunnat bjuda på detta till några som er, utan att det nu känns som om ni sålt er själva för att dem ska kunna synas på din blogg. Ni står ju endå för något väldigt vackert så jag tycker det blir helt fel. Lite som om moder Theresa skulle göra reklam för mc Donalds eller Dalai Lama för Sony Ericsson. Du är också en fin frontfigur nu fast i ett annat media, i en modern tid. Jag ser upp till människor som du. Men jag avskyr när goda människor säljer ut sig sjäva till varumärken. // Ami

  SvaraRadera
 47. Det tycker jag storebror är värd! Vad toppen att det ordnade sig. Hoppas att han får det superkul!

  SvaraRadera
 48. Stora tårar rullar på min kind. Så härligt för er! Vilka härliga mnniskor det finns som kan hjälpa ännu härligare storebröder;)
  Ha en härlig kvall!
  Hälsningar från en som till snart 7-åriga dotterns stora förtret inte gilla "Mello"

  SvaraRadera
 49. Hej
  Vill gärna lägga en länk till din blogg på min hemsida, www.evasbilder.se.
  Din blogg berör verkligen och jag har ännu inte hunnit läsa allt, men det skall jag verkligen göra.
  Jag vill gärna dela med mig av er resa i livet så därför hoppas jag att det är OK att jag lägger en länk till er.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.