Abbes teckenskola – del två.

09:45

Jag har fått lite förfrågningar om det inte blir någon fortsättning på Abbes teckenskola – del ett. Och jo, det var såklart det jag hade tänkt när jag kallade den just "del ett". Men det är bannemig inte helt lätt att fånga några av hans tecken på film.Men här kommer i alla fall en liten vaggvisa från Abbe som jag filmade på midsommarafton. Han vill såklart inte sova när alla andra var uppe, utan sjöng och härjade för att slippa.

Om man är observant kan man snappa upp tecknen för "leka", "sedan", "mus", "överallt" och "störa" i filmen. Jag lovar att lägga ut illustrationer av dem senare idag, så att du kan lära dig dem om du vill. Och kanske hitta dem i filmen.

Andra bloggar om: , , , ,

21 kommentarer

 1. Abbe gör nytt succéframträdande. För att tala i kvällstidningsrubriker.

  SvaraRadera
 2. åh va duktig han är! vissa talade ord gick ju alldeles utmärkt att förstå! jag trodde nog att hans tal skulle vara svårare att tolka för ett otränat öra, men jag är imponerad!
  oerhört duktig på att teckna är han ju också! vilken härlig liten grabb du har!

  SvaraRadera
 3. Han är så go som man smälter!

  SvaraRadera
 4. Lilla Abbe han är så duktig er grabb! Och så söt, vilket charmtroll, *smälter* Kram på er

  SvaraRadera
 5. Jag sitter bara o ler när jag ser honom, mer videos på charmtrollet röstar jag på! Trevlig söndag också!

  SvaraRadera
 6. Hahaha, jag är färdigsoven på klingande götebörrgska :)
  Han är så klockren, er lille grabb.

  SvaraRadera
 7. Men jessus så underbar er Abbe är!

  Jag har just hittat denna blogg och är så fruktansvärt glad att jag gjort det!
  Jag har själv en liten kille med Downs syndrom och jag känner igen så mycket du skriver...
  Har inte ännu hunnit läsa igenom allt, men jag jobbar hårt på det!

  Även vi håller på med samma tecken och visst går de ju att se hur Abbe anväder dem i videon! Jag tycker att man förstår Abbes uttal rätt så bra. Min egen gosse pratar på ganska liknade sätt så jag kanske har tränat öra ;-)

  Sköt om er!

  SvaraRadera
 8. Så söt, så charmig och så _duktig_ på tecken och på att sjunga! Uttalet var bättre än jag trodde och en hel del ord gick ju att förstå hur bra som helst. Ser gärna fler klipp på detta charmtroll.

  SvaraRadera
 9. Ojojoj! Vad han är duktig! :-)

  Och sen största charmtrollet jag sett på länge i en sån liten kropp!

  Heja Abbe!

  SvaraRadera
 10. Så sanslöst gulligt!!!!

  SvaraRadera
 11. Vilken fin och duktig pojke. Heja Abbe!/Ninni

  SvaraRadera
 12. Jag tycker också att Abbe var härlig i filsekvensen! Jag själv är döv och tycker att Abbe tecknar väldigt bra! Kram till er alla!

  SvaraRadera
 13. jag kunde allt hitta tecknen utan problem, "leka" och "mus" var ju hur tydliga som helst. dessutom tackar jag för en trip down memory lane; min mamma sjöng alltid den här visan för mig när jag var liten.

  SvaraRadera
 14. Ulrika: Men det var en fin rubrik.

  Anonym: :-) Ja en del går att förstå. Men man ska inte glömma att filmen var textad så lite hjälp får man på traven.

  Josefine: Mmm. Kanske något för Freja? Det är inte långt till Borås...

  Busnova: Tack. *stolt pappa*

  E: Ska tänka på det. :-)

  Marina: Mmm. Tack.

  Madde: Jag har aldrig tänkt på att han har en dialekt. Men när du säger det så.

  Lyckostunder: Välkommen hit. Hoppas du ska trivas. Då får vi träna tecken ihop.

  Nina: Uttalet är okej. Men om man ska vara ärlig så är det inte lätt. Nu har vi en känd text att följa med i och "textremsa". Om han pratar om något som det inte finns referenser till, nåt som hänt på dagis t ex, är det svårt. Men tack ändå. Och visst är han bra på att sjunga? Hur tonsäker som helst.

  Jupp: :-)

  Karolina: Mm, visst e han.

  Ninni: Japp. Och han är min. Tack ska du ha.

  Maja: Vad bra! Och varsågod.

  SvaraRadera
 15. du har vekrligen så himla fin röst. abbe med förstås, men nu tänkte jag mest på din

  SvaraRadera
 16. Lisa: Tack. Men oj. Nu rodnar jag visst.

  SvaraRadera
 17. Abbe får sjunga gonattvisa för mej anytime..Pappa kan få läsa gonattsaga.. ;)

  SvaraRadera
 18. Detta gick rakt in i hjärtat!
  Heja Abbe!

  SvaraRadera
 19. Kul med mera film! Framförallt imponerad att han kommer ihåg och kan sjunga så pass mycket av sångtexten, tre år gammal. Tycker också att uttalet är bättre än vad jag trodde, men det beror nog som sagt mycket på textning och känd melodi. Göteborgskan är slående, det var det första jag la märke till!

  SvaraRadera
 20. en sån liten goding, mitt första besök här och Abbe är ju helt bedårande!!!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.