Potträning.

20:24

Killarna ligger i sitt rum för att sova, men Abbe sjunger och pratar hela tiden så ingen av dem har en chans att somna. Jag sätter mig utanför vid matbordet och skriver lite så kan jag titta till dem då och då. Nu kom precis storebror tassande. "Jag måste kissa", sa han och smög ut på toa. Sju sekunder efter kom Abbe "ya måhhse ihhssa".

Jag kan inte låta bli att le. Som en liten karbonkopia på allt brorsan gör.

Jag följer med Abbe till toaletten drar ner blöjan och sätter honom på pottan. Det är ändå bara snack för att slippa sova, och göra samma som storebror. Men så hör jag. Han kissar pottan halvfull och reser sig stolt. Jag blir alldeles varm inombords och säger "nämen titta, vilken duktig kille".

Visst är det något sjukt med föräldraskap? Man älskar någon upp över öronen för att han kan pissa själv.

Andra bloggar om , , ,

8 kommentarer

 1. hehe Vi är på samma nivå just nu...Vår son beslutade sig för 2 dagar sen (tredje natten idag)att sluta med nappen och det har gått briljant, i samband med "stor kille"-syndromet slet han blöjan o har gått utan på dagtid lika länge som nappavvänjningen. han både kissar o bajsar på toan o som förälder blir man nippirigt stolt *ler* Kul att Abbe fick se ett ordentligt resultat ... det brukar bli roligt sen ;-)

  SvaraRadera
 2. Det hade varit värre om du hade dokumenterat det och lagt ut resultatet på bloggen ;-) Klart man får vara stolt över "the first kiss"!

  SvaraRadera
 3. Haha helt underbart!! :)

  SvaraRadera
 4. Ajaaa.
  Det är nog lite sjukt.

  Nu är jag med i klubben, klubben för de där sjukskaperna.

  Skorven har äntligen kommit...

  SvaraRadera
 5. Ja, du var ju där.
  Ingen närvaro = ingen upplevelse
  Grattis, Abbe, till en klok pappa. =)

  SvaraRadera
 6. haha ja sjukt men underbart;)

  SvaraRadera
 7. Ellen: :-) Vad knasig man är du.

  Imsavimsa: Ja, där går gränsen va?

  e: :-)

  Ms Garbo: Näämeeeen. Skorven är ute. Stort bamsegrattis!

  Hasse: Aha, du menar så.

  Busnova: exakt.

  SvaraRadera
 8. Vår grabb gosar ned sig i våra armar just nu med sin snoriga "tandsprickarnäsa" och gör pruttljud t om då älskar man han högt!! Jag ska läsa i kapp denna blogg när jag inte är en sönderlekt mamma ;-). Hälsa grabben din, han är en kämpe.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.