DIY-tecken.

23:14

Under dagen idag har det varit elektriker och rörmokare här och jobbat. När jag kom hem kom Abbe som vanligt springande i full fart och kastade sig runt min hals. Det där får jag aldrig nog av. När vi kramats färdigt var han väldigt mån om att berätta allt spännande som hänt.

– Ahhp-ahp, ii ay å en ny annaa.

Jag förstod inte riktigt på första försöket. Så Abbe provade igen. Den här gången med ett hemmasnickrat tecken.

– Ii ay å en ny annaa, sa han och la handen på sin panna.
– Har vi fått en ny panna? sa jag.
– Yaaa!! sa Abbe och sken upp som en sol. Hans eget lilla tecken hade gått fram.

Andra bloggar om , , , , ,

13 kommentarer

 1. Han är smart som bara den, din lilla kille :-) Jag har gått och hållit teckenkurser men jag kan ändå inget tecken för (värme)panna...

  SvaraRadera
 2. Åh så sött!!! När man läser din blogg (och några andras) så riktigt längtar man efter att höra små fötter springa över parketten och få en sån där bamse kram när man kommer hem. Men men den dagen kommer nog den också så småningom och fram tills dess så glädjer jag mig åt andra som får uppleva det :) Och på sättet som du skriver så känns det nästan som om man tar del av Abbes kramar också :) Älskar att läsa din blog!! Oavsett om jag har en ur usel dag själv så så fort jag har läst din blog så sitter jag med ett fånigt leende. Massor med kramar till hela familjen!!

  SvaraRadera
 3. Underbara unge! Älskar att gå in och läsa om alla finurliga saker som dina barn gör och säger! Hoppas ni har en underbar dag med eran nya panna!

  SvaraRadera
 4. Sötaste söta lilla Abbe!

  SvaraRadera
 5. Jag håller med tidigare talare om att man får ett leende på läpparna när man läser bloggen, även de dagar när Abbes pappa inte har en bra dag ;-).

  SvaraRadera
 6. Abbe är en riktigt klurig och smart liten grabb!

  SvaraRadera
 7. Homonymer finns väl på teckenspråk också, eller? Men det fungerade ju, och det var huvudsaken!
  Var det inte Pippi Långstrump förresten, som knäckte äggen i pannan? Tänk så många pannor det finns!

  SvaraRadera
 8. Ja visst blir man glad att läsa om dina undebara killar. Abbe är en klurig liten kille. Värme panna och panna. Komma hem och få ett så varmt motagande låter undebart.

  Annelie

  SvaraRadera
 9. Visst är det bra att de kan komma på egna små tecken, så man förstår, min kusin, kan inte prata, och ibland kommer han på egna tecken, eller pekar. Och klart man förstår då. De är smarta allt.

  SvaraRadera
 10. Visst är det bra att de kan komma på egna små tecken, så man förstår, min kusin, kan inte prata, och ibland kommer han på egna tecken, eller pekar. Och klart man förstår då. De är smarta allt.

  SvaraRadera
 11. Sorry för spam, det var inte meningen. Jag lovar.

  SvaraRadera
 12. aaaaaah!
  kanske sötast i världen!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.