Thomas och vännerna.

23:28

Ända sedan storebrors födelsedag i slutet av Januari har Abbe pratat om att när han fyller år ska han få massor av paket. Och ända sedan dess har han slagit fast att ett av paketen ska innehålla ett Tåget Thomas-spel till datorn.

Jag har letat. Sprungit i leksaksaffärer, dataspelsbutiker och Googlat hela jordklotet runt efter ett "Åååne Oomahhs-eel" för Mac. Ett tag trodde jag att jag hade löst det. Jag hittade ett spel på en amerikansk leksakssajt. Spelet var visserligen på engelska, men jag tänkte att det funkar kanske ändå. Men så visade det sig vara så pass gammalt att det sannolikt inte hade funkat på de datorer vi har hemma ändå.

Sedan har jag bävat lite för besvikelsen och faktiskt förberett honom en del på att spelet han önskar sig inte existerar. På sistone har önskningarna övergått till "vad som helst med Tåget Thomas".

Abbe fick en fin dag. Yrvaken slet han på morgonen upp papperet på sina presenter innan vi ens sjungit färdigt för honom. Två av paketen innehöll Thomas och några andra tåg till Briojärnvägen som han älskar att leka med. De andra en pysselbok och ett Fem Myror-spel med bokstäver.

På dagis bjöd han de andra barnen traditionsenligt på glass, och det sjöngs och hurrades och senare på kvällen kom mormor, "morfar", farmor och farfar och det vankades ännu fler paket. Böcker, pussel, kläder och ännu fler karaktärer från Thomas & Friends och Abbe var i himmelen. Att mormor dessutom gjort en glasstårta i form av ett ånglok med vagnar gjorde inte saken sämre.

Min älskade stora lilla fyraåring somnade igår kväll med ett leende på läpparna. Precis som det ska vara.

Andra bloggar om , , ,

11 kommentarer

 1. T-shirts och mycket, mycket mer http://thomasandfriends.tystoybox.com/

  SvaraRadera
 2. Det är ju så att man önskar att vara 4 år igen. När födelesadagar fortfarande var roliga. Men framför allt när man fortfarande fick många paket.

  /Nina

  SvaraRadera
 3. Ni har väl sett den här siten: http://www.thomasandfriends.com/official_thomas_the_tank_engine_flag_page.htm

  Där kan man spela några Thomas-spel. Min son älskar den.

  SvaraRadera
 4. Låter som att Abbe har haft en toppendag!! Min lilla skrutt fyller också fyra om några veckor.
  Han önskar sig bara "coola killsaker" :-) Jag får ge mig ut och leta....!!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Om ni skulle få för er att göra en liten semester med killarna, finns det faktiskt ett Thomas Land i Stafforshire i England som öppnade förra året. Kanske en fin sommarutflykt?

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken toppendag Abbe verkar ha haft!

  SvaraRadera
 7. En lyckad födelsedag. En nöjd glad 4 åring.

  Annelie

  SvaraRadera
 8. Det var favoriten även hos vårt födelsedagsbarn. Han satt med ett tåg i varje hand och vägrade ta på vantar när vi skulle ut. DVD:n med Thomas rullar om och om igen. Nu väntar jag med spänning på tecknet "tåg" och inte bara "mera" när DVD:n är slut.

  Själv tycker jag att tågen i filmen ser helt hemska ut...men det är väl nåt speciellt med små killar och tåg.

  SvaraRadera
 9. det finns ett busenkelt men mkt uppskattad Thomas-TV-spel, där själva konsolen är Thomas tåget. En knapp, en stor joy stick. plättlätt att manövrera. våra söner, ¤½ och snart 3, älskar Thomas sen länge. sedan farfar fann denna julklapp är de himmelriket nu när de själva kan lasta vagnarna med djur till cirkusen, göra ljudmemory, växla spår på rälsen. billigt på BR. Lycka till.

  SvaraRadera
 10. Vad är Tåget Thomas egentligen? Jag satt framför datorn på jobbet häromveckan när jag såg någonting röra sig i utkanten av synfältet. Tittade dit och möttes av en tre/fyraårig pojke som höjde handen som en pistol mot mig och viskade "pang pang". När jag började prata med honom talade han om för mig att hans pappa "är inne och snackar med chefen" och sedan kom han fram och ville se Tåget Thomas på "jootoob". Det blev lite gnäll när han inte fick se det, innan hans stackars far till slut lyckades släpa med honom därifrån. Har fortfarande inte riktigt kollat upp Tåget Thomas.

  SvaraRadera
 11. Hamnade här av en slump. Blir så nostalgisk när jag läser om din son och Tåget Thomas.
  Vår son som idag är 11 år älskade Tåget Thomas Men det var int det lättaste för ca 6-7 år sedan att hitta något annat än just Tåget Thomas i Brio serien. Vi involverade både sånna vi kände bra och mindre bra när dom skulle besöka länder där vi visste att Tåget Thomas var kännt med att köpa med Tåget Thomas saker hem.

  Stort grattis i efterskott till Adde!!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.