Eller hur?

23:12

Läser att man nu kommit fram till att det där hjärndöda intyget Försäkringskassan måste ha från förskolan när barnen är sjuka, kostar miljoner.

Nähä?!! Det menar ni inte?

Känns som att jag sagt det för länge sedan.

Andra bloggar om , , , , ,

11 kommentarer

 1. Ett ämne jag skulle kunna skriva spaltmetrar om. Idiotisk byråkrati som är så korkat att det blir fånigt. Att det skulle ta så lång tid att komma fram till denna slutsats är för mig en gåta.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja de kunde faktiskt jag som en återkommande vabbare räkna ut också.

  Brev ska sändas till mig med svarskuvert med betalt porto, förskolan ska ta sig tid att kontroller att barnet inte var på förskolan och skriva under, jag ska komma ihåg att posta brevet och sedan ska det till Östersund för skanning och är det riktigt skrynkligt intyget så går det säkert inte in automatiskt i maskinen utan måste manuellt skannas.
  Troligen kommer de komma ut felaktigheter på det skannade materialet som måste registreras för hand på grund av att kryssen har hamnat lite snett för att det ska matchas mot den anmälan man har gjort via telefon eller på webbsidan.

  I och för sig så har försäkringskassan jobb åt några personer extra för denna otroligt dåliga nya rutin som har kommits på av dagens regering för det är väl inte försäkringskassans ledning som har kommit på det?

  SvaraRadera
 3. Tummen ner för snart hela FK!

  SvaraRadera
 4. Det roliga är att de vidhåller att folk fuskar, trots att det där intyget skulle försäkra dem om att så inte var fallet. Kanske de skulle sluta tro att människan är av naturen ond, eller något?

  De borde be alla föräldrar om ursäkt!

  SvaraRadera
 5. ...suckar bara bedrövat. Det är sorgligt att man har en sådan människosyn.

  Men som anställd på FK kan jag lova att intyget inte är något vi hyllar internt heller. Det här är ett påfund från riksdag och Regering.

  SvaraRadera
 6. ...och dessutom har vab:andet tydligen ökat sedan införandet av intyget, så det har uppenbarligen inte förhindrat speciellt mycket fusk...

  *ögonhimlar*

  SvaraRadera
 7. Jag kan hâlla med om att Försäkringskassan är himla dryg och jobbig men jag tycker ändâ att ni har det otroligt bra i Sverige. Tänk pâ alla de länder som inte har ett lika bra system. Där man bara kan vara hemma med barnet i 3 mânader, sedan mâste mamman börja jobba igen. Och bara tanken pâ att pappan skall var hemma mer än 2 veckor tycker de är skrattretande.

  Fast allt är ju relativt och alla har rätt att klaga, men jag vill iaf att ni alla stannar upp emellanât och tänker efter lite, hur bra det är i Sverige med en Försäkringskassa.

  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 8. papper, papper och ännu mer papper.....Trode faktiskt att den datoriserade världen vi i dag lever i skulle innefatta mindre papper :)

  SvaraRadera
 9. Maja: Du har såklart rätt i det. Vi har ett bra skydd från FK i Sverige. Och i synnerhet jag borde kanske inte gnälla som dessutom får vårdbidrag för att täcka allt extra kring Abbe. Så det är inte det jag gnäller på.

  Men jag tycker att de gör allt på ett så vansinnigt onödigt och tillkrånglat sätt. Folk klarar inte av det, det blir fel och så tolkar man det som fusk. Och gör allt ännu krångligare.

  Tack själv, för berömmet.

  SvaraRadera
 10. Pratade nyss med svägerskan om just det. Så jädra korkat system! Snart begär de väl intyg från chefen till den förälder som är hemma med barnet också om att de varit borta från jobbet - så ingen låter mor- och farföräldrarna vara hemma medan de jobbar och på så sätt försäker lura sig till lite VAB-pengar.
  Helt galet.

  SvaraRadera
 11. Precis. Eller hur? Här är en som vabbar ofta och jösses, vilket jobb. För dagispersonalen, för anställda på FK. Och varför? Tror snarare att många ofta gör som jag - försöker få ihop vabbandet med komptimmar och flextimmmar istället för med FK-pengar - än fuskar!!! Och so what, om nu några fuskar. Det gör ju de där i toppen också och då är beloppen OERHÖRT mycket större!!! Känns som om pappersarbetet kostar mer än pengarna det fuskats för vad gäller vabbandet. Och fuska går ju fortfarande. Förskolelärarna kan ju inte intyga att barnet varit hemma med någon förälder. Bara att det inte varit på dagis! Totalt oigenomtänkt regeringsbeslut!

  /Annika - som vabbar med hostig lillkille idag!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.