I hetaste laget.

23:36

Det finns nästan inget som är så skönt som att sätta sig i bastun efter en dag i backen. Musklerna värker lite, och det bränner på kinderna efter vind och kyla. Kanske är tår och fingrar lite frusna om det varit riktigt kallt. In i bastuvärmen. Härligt.

Igår när jag satt mig till rätta på översta laven tyckte jag att det var lite väl torr luft. Jag slängde på några skopor vatten för att råda bot på det. Ångan slog emot mig som en het dusch och jag öppnade min iskalla Hof som jag tagit med mig in.

Men något kändes märkligt. För varje klunk jag tog gick det som en slags ilning under huden ut i armarna och benen. Besynnerlig känsla. Det här har jag aldrig varit med om förut, hur varmt är det egentligen här inne?

Etthundrafemton grader! Shit.

Andra bloggar om , , ,

6 kommentarer

 1. shit kan man överleva det.. hmmm, jag har iförsig noll koll på bastus och dess värme men 115 grader låter hysteriskt ;) hur varmt brukar det vara i en bastu?

  SvaraRadera
 2. Var det en vedeldad bastu eller el-bastu? Det är jättestor skillnad! Och om bastun var så där varm var det förmodligen avsett att vara en torrbastu, dvs ingen fukt tillförs, och då upplevs det inte som så varmt när man sitter i den.

  Och du: öl dricker man UTANFÖR bastun! (Där håller den sig också kall och så kan man gå ut och ta sig några klunkar och sen in i bastun igen).
  Men visst är det underbart med bastu.

  SvaraRadera
 3. Paradoxal köldförnimmelse!
  Så badar alla finnar bastu, härligt!

  Å grattis på födelsedagen Abbepappan!

  SvaraRadera
 4. 115 grader är varmt. Jag är impad och hoppas du satt åtminstonde en halvtimme :)

  SvaraRadera
 5. Så varm bastu är inget skönt... pust

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.