Fågel på fyra ben.

22:39

Det är något visst med hus där det finns en förbindelse mellan rummen som gör att man kan gå in i ena änden av rummet, ut genom andra, runda några hörn och komma tillbaka in genom samma dörr där man först klev in. Barn älskar det där. Man kan springa runt, runt, runt.

Mormor har ett sådant hus och killarna sprang och sprang i morse, åt var sitt håll, precis som Emil och Ida gjorde när de petade varandra i magen och sa "sicken blåst". Men istället sa storebror något annat. Något jag inte riktigt kunde höra eller förstod först. Men efter sjuttiofjärde gången hörde jag att han sa "Fååågel på fyra ben".

Jag frågade honom när de lekt färdigt vad det var för ett knasigt uttryck.

– Äh. Det var en kille på "Halv åtta hos mig" som gjorde en maträtt som hette så. Jag tyckte det lät festligt, så jag ville säga det till Abbe.

Aah. Men då så.

10 kommentarer

 1. Hej! Jag fick tips om den här bloggen av en vän och jag måste säga att du skriver fantastiskt bra! Även om jag inte har tid att läsa allt så var det svårt att slita sig :) Så nu ligger den bland mina favoriter och jag kommer säkert hit ofta och läser.
  Tack för att du delar med dig av din härliga familj och era med- och motgångar.
  Må så gott! /Nina

  SvaraRadera
 2. han e ju så smart.. och så charmig med sina roliga kommentarer.. :)

  SvaraRadera
 3. men alltså, hur underbar är inte din äldsta son egentligen!? hans kommentarer är helt fantastiska!

  SvaraRadera
 4. Underbara storebror! ;)

  SvaraRadera
 5. Underbar blogg Ni har! Du skriver jättebra och bloggens tema berör oerhört mycket. Jag kommer titta förbi även fortsättningsvis. Glad att jag hittade hit av en slump.
  Linda

  SvaraRadera
 6. Å min mormor har också ett sånt hus! Jag och min syster sprang med runt sådär när vi var små, har dock inget minne av att vi sa fågel på fyra ben ;)

  SvaraRadera
 7. hihi så där är det hos min farmor och farfar :) vill mig minnas att vi syskon och kusiner sprang så där när vi var små... och då var det : ta i hand vid möte och säga "god morgon, god middag, god kväll" och sen springa vidare :)

  SvaraRadera
 8. Det verkar vara ett av storebrors favoritprogram. Du skrev att storebror är något kräsen när det gäller mat, kanske ni borde fixa ett "Halvåtta hos mig" tillsammans med nån?

  SvaraRadera
 9. underbar storebror! du får ta med dem till Astrid Lindgrens värld så dem får springa av sig i Katthult ;)

  SvaraRadera
 10. Nina: Tusen tack!

  Alexandra: Ja han är skitrolig med sitt snack.

  Hanna-Mia och Sofie: :-D Han är bäst.

  Linda: Tack. Jag är också glad att du hittade hit av en slump. Välkommen tillbaks.

  ippis och Kia: Jag minns också hur jag sprang, när jag var liten.

  Ulla: En bra idé. Fan vet om det hjälper, men det är väl värt att testa.

  Jenny: Ja AL-värld är ett fantastiskt ställe.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.