Halvfullt glas. Inte halvtomt.

22:38

Ärligt talat. Det hade inte varit svårt att deppa ihop en gnutta. Jag menar va fan, här köper man en resa för att komma bort ett tag och ha det skönt. Och så hamnar man i samma jäkla snurr med läkare och skit som man alltid befinner sig i.

Abbe med feber och kliande prickar på hela kroppen fattar inte varför han inte får leka med de andra barnen. Eller varför han inte får bada i poolen. Mitt hjärta blöder varje gång han tittar på mig med ledsna ögon och frågar om det är okej att gå till de andra barnen. Idag sa han att han ville vara uppe sent så han kunde gå till lekplatsen när ingen var där.

Vi känner oss lite som att vi är pestsmitade. Inga trevliga middagar i restaurangen som alla de andra gästerna, utan halvljummen mat inslagen i folie där allt är tillknycklat och har runnit omkring eftersom vi själva får släpa upp det till rummet. Jag här. Mamman där. En med storebror. Och en med Abbe. Och dessutom ett jäkla kaos med hemresan.

Inte alls som det var tänkt.

Men å andra sidan. Det är soligt här. Det är varmt och skönt. Hemma regnar det. När Abbe fått febernedsättande och medicin mot klåda mår han ganska okej. Då kan vi gå till havet en liten stund och bada. Och när han säger "ne ee looli å va å ee-a" [det e roligt å va på Kreta] känns det ganska fint ändå. Dessutom så får vi ju faktiskt ett par extra dagar i Grekland. Jävligt kaotiska, men ändå.

Tur att man är född till optimist.

13 kommentarer

 1. usch, sicket skit!

  bara tanken på att abbe frågar om han får gå ut till de andra barnen en stund... får mitt hjärta att blöda massor!

  Mycket styrka till Er!

  SvaraRadera
 2. Vilken otur ni har!

  Vi har precis haft Vattkoppor här hemma. Lillkillen hann precis bli frisk innan vi satte oss på flygplanet till Boston. Kopporna var intorkade men fortfarande synliga. Gissa om de glodde på oss när vi badade i hotells pool...

  Bra att ni är positiva. Kan bara säga att här i Göteborg är det rena rama skitvädret!
  //Helena.

  SvaraRadera
 3. Fy f-n vad trist! Jag kan tänka mig hur det känns att vara instängd på ett hotellrum och ha en uppdelad familj när tanken var en helt annan från början.

  Många tankar till er alla i familjen.
  Linda

  SvaraRadera
 4. I Stockholm är det SOL och klarblått, så jag tycker synd om både Abbe och alla göteborgare.

  SvaraRadera
 5. Svårt att vara positiv i lägen som dessa=(
  Tur att ni har varandra och att ni har med två av världens skönaste ungar på resan.
  Kramar i massor till er alla
  Helena

  SvaraRadera
 6. Underbara, söta, fina Abbe. Lilla gubben. Hoppas innerligt ni har det så bra det går att ha. Här hemma blåser det storm och regnet öser ner. Känns nog bättre att vabba i Grekland än i Sverige ändå. :)

  SvaraRadera
 7. Din blogg är riktigt bra! Underhållande..Hoppas kopporna snart sticker sin väg. Att Abbe blir friskus! Inte kul att vara sjuk på semestern..

  SvaraRadera
 8. Har ni snackat med försäkringsbolaget? Har resan påverkats mycket (grad etc vet jag inte, kolla med dem) så kan ni få en ny resa.

  SvaraRadera
 9. Här i "sommarstaden" Halmstad blåser det och regnar...d.v.s. svensk sommar...
  Underbar rubriksättare du är! Alltid bottnande i någon djupare tanke.
  Ja, utan att ha lite extra optimist i sig fixarman inte vad ni gjort och alla de man fått träfa under vistelserna på sjukhus. Det ska dock inte glömmas att det stundtals är jäkligt tufft och tyvärr smäller det lite extra när något som egentligen bara ska vara positivt ställer till sig... Hoppas ni ändock kan ta till vara på det grekiska lugnet och värmen under era extra dagar!
  Kram på er

  SvaraRadera
 10. Absolut tur att du är optimist - men jag kan ju tycka att nog har ni väl ändå maximal otur...

  SvaraRadera
 11. Abbepappan fixar allt!
  Ni är famtastiska

  SvaraRadera
 12. men herregud, ibland vill jag ge ödet en fet smäll.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.