Hur mycket ger en framtand i Grekland?

21:58

Storebror går omkring och vickar på en framtand i överkäken. Det blir hans tredje tand som ramlar ut, när den väl gör det. Den första la han i ett glas och nästa morgon fanns där en guldpeng, precis som sig bör. Den andra försvann liksom, men det löste tandfén ändå.

Men nu har han som sagt den tredje tanden på gång. Stora killen. Jag trodde den skulle ha ramlat ut för länge sedan. Min kompis lockade med att tandfén på Käringön är väldigt generös, men den lossnade inte ändå. Och de senaste dagarna har den pekat åt alla möjliga håll så han har sett ut som en liten byfåne emellanåt. Men har den ranlat ut? Icke. Nu vet jag varför.

"Jag ville inte tappa den hemma. Jag vill veta vad man får av den Grekiska tandfén. Jag vet att hemma blir det en tia eller tjuga och på Käringön kan det bli mer. Men jag bryr mig inte om ifall jag får mindre i Grekland, jag vill bara veta." Sa storebror.

Själv undrar jag i vilken valuta.

Andra bloggar om , , , , ,

9 kommentarer

 1. Hur mår Abbe? Har han fortfarande feber?

  SvaraRadera
 2. Du har tametusan den ballaste 6-åring jag nånsin hört talas om ... tusan vad det snurrar däruppe :-)
  Har en egen som inte ligger långt efter, men storebror är strået vassare !

  SvaraRadera
 3. Giesela o Linnea27 juli 2009 kl. 08:00

  Dotterns tand betingade ett pris av ett vackert halsband på Kreta - vår tandfé kunde inte växla till Euro men väl handla halsband.......

  SvaraRadera
 4. ja gillar sterbrors tänk :-)måtte Abbe krya på sig fort!

  SvaraRadera
 5. Jag antar att storebror är den enda som kommer sörja att kronan just nu stärks gentemot euron.
  /Anne-Sophie

  SvaraRadera
 6. Kloka storebror!
  Hoppas för hans skull att tanden hänger med ända till Grekland & hoppas för oss bloggläsares skull att vi får höra fortsättningen på historien!

  SvaraRadera
 7. Han e nog den smartaste kille jag hört talas om. Han vet säkert om att euro är högre valuta än kronan med! Han får kolla efter så att tandfen inte lurar honom!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 8. Har sagt det förr men jag bara älskar Storebror.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.