Inte prickfritt.

21:00

Abbes feber har äntligen minskat något, men istället har något annat ovälkommet börjat dyka upp på hans lilla kropp. Sakta men säkert liknar han mer och mer en salami.

Vi började ana oråd och en läkare tillkallades. Först en kontroll igår och så ett återbesök idag för att garanterat kunna fastställa det vi börjat misstänka. Chickenpocks. Eller vattenkoppor som det heter när doktorn pratar svenska.

Så minns jag skyltarna jag gått förbi hundratals gånger i entrén till barnsjukhuset. De där som förbjuder folk att överhuvudtaget gå in på sjukhuset om de så mycket misstänker att de har vattenkoppor. Jag kommer att tänka på skyltarna och hur otroligt smittsamt vattenkoppor är, och inser plötsligt hur isolerade vi blir nu.  Hur populära skulle vi vara om vi kom ned till restaurangen med en prickig Abbe? Inte speciellt misstänker jag. Så nu har vi fått upp ett stabilare bord till balkongen istället för det vingliga i vit plast med ett ben i mitten.  Det blir till att bära upp maten och äta där. I karantän.  

Men det var visst inte allt. Det visar sig att vattenkoppsbarn inte är välkomna på flygplan, så Abbe får inte lov att flyga hem på fredag. Suck. Det blir till att ringa till försäkringsbolaget. Mycket märkligt ska man vara med om som Abbepappa.   

       

27 kommentarer

 1. Hoppas verkligen det löser sig på bästa möjliga sätt... Ta hand om varandra....!!

  SvaraRadera
 2. Men på vissa ställen ordnar de vattenkoppskalas för att smitta ner hela gatan med barn. Bättre att ha det som liten sägs det ju. Fast det kanske inte är så snällt mot de ev gamlingarna på planet.

  SvaraRadera
 3. Men jeeesus vad ni råkar ut för hela tiden...

  SvaraRadera
 4. Vilken otur ni har... :(

  SvaraRadera
 5. Det kan man kalla otur. Jag hoppas att det löser sig på bästa sätt.
  Typiskt att få vattenkoppar när man är på semester.

  Annelie

  SvaraRadera
 6. åh, det var en väldig otur ju..

  SvaraRadera
 7. Kära Abbepappa! Det är fan orättvist att få vattenkoppor när man är i Grekland. Särskilt om man heter Abbe. En stor tröstande kram kommer från Västkusten där vi nu befinner oss på teckenläger. Hoppas allt löser sig smidigt. Och ge killarna mycket glass.

  SvaraRadera
 8. Men det var väl typiskt oxå! :(
  Hoppas det löser sig med hemresan..
  Nina

  SvaraRadera
 9. det kan man ju verkligen kalla otur....
  Hoppas det ordnar sig för er på bästa sätt och att Abbekillen frisknar till snart!!

  kram
  Anne

  SvaraRadera
 10. Helt jäkla otroligt vilken otur ni har med era semestrar, Abbefamiljen!

  Vattkoppor är för all del bra att ha haft. Men, de kliar ju så förbenat även när det inte är väldigt varmt. Så, det finns nog roligare ställen än Grekland man kan befinna sig på när man har det. Stackars Abbe!!

  SvaraRadera
 11. Men vad faaaaan höll jag på att skriva och gjorde de också vist….
  Men ni har då en otrolig otur med familjesemestrar.
  Hoppas nu allt går bra och ät massor av GLASS.

  SvaraRadera
 12. Hej Abbe-pappa,

  Sitter och läser i kapp dina senaste inlägg - nerifrån o upp. Blev först så glad att ni valt en tripp till fina Kreta. Blev sedan så ledsen för att Abbe-stackaren är prickig...

  Har bara hört talas om karantänen gällande flyget - och det är inte roligt. Hoppas storebror har haft prickarna redan - annars kan ni förbereda er på flera veckor i solen...

  Ta hand om er!
  Kram Jes

  SvaraRadera
 13. Vattenkoppor? Vattkoppor kanske =)

  SvaraRadera
 14. Och här borta får de vaccinering mot just chickenpox vid 18 månaders ålder...

  SvaraRadera
 15. ja det var ju verkligen typiskt..
  jag hade ingen aning om att man inte fick åka flygplan med vattenkoppor.. då borde man ju inte få åka flygplan om man bara har vanlig feber heller.. eller magsjuka..
  har storebror haft vattenkoppor??

  SvaraRadera
 16. Men nej, vilken otur! Hur länge är man smittsam, då?

  SvaraRadera
 17. Nej men vilken otur.
  Men nu kan ni ju bocka av den barnsjukdomen från listan.

  Han får krya på sig lillkillen.

  SvaraRadera
 18. Förfärligt i värmen - men jag hoppas du och Abbes mamma har haft vattenkoppor, för det är väldigt besvärligt som vuxen.

  SvaraRadera
 19. Stackare, vilken otur ni har. Hoppas Abbe mår bättre snart.

  SvaraRadera
 20. Attans otur att det dök upp iallafall... kan bara tänka mig frustrationen att hålla kvar Abbe på rummet i flera dagar... hoppas grekerna har börjat sälja våldsamt många roliga Thomas Tåg & andra leksaker o att ni kan göra något bra av den extra tiden... Kram Martina med familj

  SvaraRadera
 21. Men smittan är ju inte luftburen i alla fall så helt isolerade behöver ni ju inte bli. Om ni inte redan har koll på det så är ju fryst potatismjöl fantastiskt bra mot klådan, speciellt när det är varmt!

  SvaraRadera
 22. Men stackars liten då!! Eller ja er alla förstås. Att ni aldrig kan få åka bort utan att någon blir sjuk. Håller tummarna för att allt lösr sig på bästa sätt för er och att det inte dröjer allt för länge innan ni får åka hem igen (även om några extra dagar i solen brukar vara välkommande så är kanske inte fallet så denna gången).

  SvaraRadera
 23. Ja man slutar aldrig förvånas..Vilken otur ni har..
  Synd att han inte fick vaccin..Men du är så klok som håller honom i karantänn för gamlingar eller riktigt sjuka astmabarn är detta döden..krama kreta och köp hem goare vin..

  SvaraRadera
 24. vattenkoppor är faktiskt så himla smittsamt att det kan smitta genom ventilationen, så ni kan smitta de andra som bor i hotellet ändå :) men någonstans måste ni ju få vara :) Hoppas han blir bra fort, abbepojken!

  SvaraRadera
 25. Men så himlarns retligt! Fast... sämre ställen kan man kanske vabba på?! (om man nu ska försöka se nåt positivt...)

  SvaraRadera
 26. Men jag vill minnas att jag och mina barn blev väldigt populära bland de barnfamiljer där chickenpocks inte hade fått härja ... Kan det vara en tröst? Alltså skicka ut inbjudningskort och inbjud till smitta. Alla ungar ska ju ha det - förr eller senare ;)

  SvaraRadera
 27. Oj då, vi flög hem med Vincent när han fick vattkoppor i tunisien.
  Ojojoj, så myggbiten han blivit stackarn sa de...;)))

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.