Tandfén är flexibel.

21:12

För ett tag sedan tappade storebror sin andra tand. Dessvärre skedde det inte sådär kontrollerat som den första tanden, utan mitt i en chicken nuggets tugga på Max på Arlanda. Han såg förbryllad ut och började pilla med tungan i underkäken där tanden suttit, precis bredvid luckan från tand nummer ett. Nä ingen tand. Vart tog den vägen då?

Jag sa att den antingen måste ha ramlat ut i kycklingbiten som var kvar, eller också hade han svalt den. Storebror ville inte ha mer mat. "Men hur gör vi med tandfén då, när vi inte har någon tand att lägga i glaset?" undrade han.

Senare på kvällen kom vi på en lösning. Vi skrev en lapp och la under kudden:
"Kära tandfé. Jag har tappat en tand. Den finns antingen i soporna på Max på Arlanda, eller i våran bajstank."

Nästa morgon.
Lappen borta och en guldtia under kudden.

Tro det eller ej.

Andra bloggar om , , , ,

16 kommentarer

 1. Skönt att vi kan lita på tandfen.

  Det ger hopp.

  SvaraRadera
 2. Puh, vilken dramatik! Men tandfen är ju en särdeles klok kvinna som löser allehanda mysterier...

  SvaraRadera
 3. Men visst är det finurligt med små brev till tandfén! Det fick vår etta göra med allra första tanden - med lite hjälp från oss vuxna trixade han ihop ett brev med spretiga bokstäver (han var precis 5 fyllda) och vips så hade tandfén bytt ut mot en guldpeng. Inte illa!

  SvaraRadera
 4. Åh.. Jag kommer ihåg när jag avslöjade tandfen-fifflet! Jag rotade runt nånstans där jag normalt inte rotade runt och hittade en liten liten ask som det stod "mjölktänder på" och blev JÄTTEarg på mamma för att hon lurat mig :P

  SvaraRadera
 5. haha, precis det där hände mig när jag tappade en tand och dagisfröknarna slarvade bort den, så låg det plötsligt en tia och ett litet brev från tandfén om att de hittat tanden, under kudden!

  SvaraRadera
 6. en liknande sak hände mig när jag var liten.. hade en tand som var lös men inte så jättelös men sen efter gymnastiken i typ ettan så skulle jag äta min frukt, ett äpple, när jag hade tagit min tugga så såg jag att det var lite blod på äpplet och tanden var borta!

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Tandfén är en riktig trooper!
  Jag fick också tior av henne. Jag kommer även ihåg att min mamma hade en gammal skolbok där det var en sida emd en tupp och så var det så att man skulle ställa boken på spisen (en vedspis dåförtin) men eftersom vi bara hade en vanlig elspis så ställde jag den på köksfläkten. och morgonen efter skulle tuppen ha lagt en tia. väldigt märklig sak men det är ju rätt roligt i alla fall :)

  SvaraRadera
 8. Ja du, tandfén är helt underbar. Man vet aldrig när och hur hon dyker upp.
  I somras tappade Mini en tand i Danmark, döm om vår förvåning när det stod ett glas med en guldpeng i när vi kom på svensk mark igen

  SvaraRadera
 9. haha så underbart! tandfen hittade till oss för första gången fast vi var i thailand just det tillfället men trot eller ej så hade den lämnat en svensk guldpeng i glaset! det blev många frågor om varför det inte fanns thailändska tandfen och hur orkade tandfen resa så långt från sverige och hundra frågor där till!

  SvaraRadera
 10. Du kan hälsa storebror att hans kusin (13 åringen) tappade en tand på 8 meters djup i Sydkinesiska sjön för 3 år sedan. Han fann sig och tog ut regulatorn och petade ut tanden. Dykinstruktören höll på att få hjärtinfarkt när de kom upp och det rann blod i mellangrabbens mungipa. En annan instruktör ansåg att tandfen borde bidra med minst en 100-lapp med tanke på vattenglasets storlek.

  SvaraRadera
 11. Min tandfe gav pengar OCH lamna kvar tanden :) Det va en bra fe, jag har en burk med gamla tander. Men pa burken star det -fattas en. Den hallde min moster ut i vasken, av misstag. Jag var helt knackt, jag minns att pappa tog i sonder hela vattenlaset for att leta, men icke.

  SvaraRadera
 12. Tänk vilken klok gumma dendär tandfen är :)

  SvaraRadera
 13. Vilken söt historia! Tur att hon är flexibel tandfen. =)

  SvaraRadera
 14. Hahahahaha vilket underbart brev!!!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.