Dagens tecken – Dator.

23:41Nu är den fixad. Äntligen är datorn som Abbe ska ha tillsammans med sina fröknar på förskolan, som hjälp för att träna teckenspråk, redo att levereras. En begagnad, men absolut inte uttjänt Sony Vaio laptop har laddats med diverse teckenfilmer och teckenapplikationer.

De är så duktiga och engagerade på dagis, jobbar med allehanda tryckt TAKK-material och går på teckenkurs och står i. Men det har ändå känts som att en dator, som Abbe och någon fröken kan sitta med en liten stund då och då helt själva och träna, hade varit kanon. En egen burk, avsedd bara för detta.

Rektorn hade visserligen till och med lovat att de skulle försöka lösa det på något vis, men jag kände liksom ändå att det var lite mycket att begärt. Så jag skakade fram en på egen hand. Det är ju ändå min Abbe som behöver hjälpen, och jag är lycklig bara att de är så hängivna på förskolan.

Andra bloggar om , , , , , ,

11 kommentarer

 1. Bra jobbat! Skönt med ett dagis som engagerar sig!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Bra idé. Ja Abbes fröknar är verkligen engagerade. Nu kommer de att kunna göra eget roligt material och Abbe kan tillsammans med kompisa titta på film, spela teckenmemory. Tips, Ellas teckenmemory är bra att spela själv eller mot en kompis. Ha det gott.
  Britt

  SvaraRadera
 3. Kommer det mer teckenskola nu? Det hoppas jag på.

  SvaraRadera
 4. Underbart med ett dagis där personalen är så engagerade.

  Min son gick först på en förskola som inte alls var bra. När han fick diagnos kom han över till ett specialdagis där personalen var helt underbara och engagerade. Som natt och dag.

  Förresten, om du känner någon som behöver Teckenhatten så hojta till så skänker jag iväg den. Köpte in den för min son för några år sen, men den blev aldrig använd.

  SvaraRadera
 5. Tjena brorsan,
  jag tycker INTE att det är mycket begärt att skolan fixar datorer till barn med speciella behov. Som du vet har vår Lill-kille dyslexi och han har sedan ett par år en "egen" laptop i skolan med stödprogramvaror för honom.
  Men jag förstår att du fixar själv när du nu kan det. Tyvärr är ju alla barn inte lika lyckligt lottade och de borde få hjälp av skolan.

  SvaraRadera
 6. Egentligen är det ju faktiskt skolans skyldighet, men kan man fixa så vill man ju de och oftast går det en aningen fortare än om skolan skulle fixat de...
  Hoppas allt går bra nu =)
  kramar

  SvaraRadera
 7. hej fin sida du har vill tipsa om min blogg där du kan läsa om mitt liv o kolla in allt det som jag skapar, passa på att köpa vackra handgjorda kort jag gjort eller beställ helt efter egna önskemål. Mvh viktoria

  SvaraRadera
 8. Du är verkligen engagerad, nästan alla föräldrar jag träffade på medan jag jobbade med frågor rörande funktionshindrade är det. Föräldrar vill ju ha det bästa för sina barn. Ibland kan kommuner utnyttja det där att föräldrar är så angelägna att fixa det bästa att de inte fixar det de har skyldighet att göra. Jag har stött på föräldrar som hamnar i ett ingenmansland där om det var x så skulle staten betala, är det y betalar kommunen. Medan man bestämmer om är x eller y står barnet och föräldrarna emellan. Och väntetider och sparkrav och kom tillbaka i september. Så nog förstår jag att föräldrar fixar själva, även om det faktiskt är så att andra, i det här fallet kommunen, har ansvaret för det.

  SvaraRadera
 9. Jag vill inte göra dig besviken men just VAIO är väll inte att rekomendera till någonting... själv har jag haft min i 3 månader varav 2 har den varit på service i tyskland.

  Men i övrigt ett riktigt bra initiativ och att dom är så med på noterna på förskolan är bara att grattulera.

  SvaraRadera
 10. Alltså: jättebra gjort egentligen och fröknarna är säkert jätteglada MEN: Kommunen har ett ansvar för att tillhandahålla pedagogik för alla barn och alla behov. Jag har sett alltför många träningsskolor utan ett enda bildprogram för att tro att de kommer att ta det ansvaret självmant. Det kan hända att rektor till nästa föräldrapar med ett särskilt barn säger "nja, det där brukar föräldrarna själva fixa". Jag menar inte att säga att det här var fel, därför Abbe tjänar ju på det, vem som än tillhandahåller detta, men vill bara poängtera vad som faktiskt är kommunens ansvar.

  SvaraRadera
 11. Alla: Det är jätteskönt att dagis är så engegerade. Och faktum är att vår fantastiska (nya) rektor redan hade beställt en dator, tänkt att använda bara till Abbe. Men eftersom jag hade möjlighet att fixa en så sa hon "vad bra, den andra får vi användning för någon annan stans".

  Jag är helt enig med er allihopa om att det är kommunens skyldighet att stå med sådant här, men eftersom killarna går i ett föräldrakooperativ där våra insatser gör stor skillnad så kändes det rätt att kunna hjälpa till.

  Jag hoppas att Abbe kan ha igen det på annat sätt i framtiden.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.