Snackar vi halsfluss nu eller?

22:34

Febern har hållit i sig rätt bra hos storebror. Så sent som igår var han uppe och nickade strax under 39°C. Det går lite ner. Och så lite upp igen. Dessutom hostar han, har väldigt ont i halsen och snorar rejält.

Idag gick han in i en helt ny fas. Plötsligt blossade hela hans rygg upp i stora nässelutslag. Såg ganska otäckt ut faktiskt. Jag skulle precis skälla på honom för en sak han gjort, men halvvägs in i mitt lilla utbrott fick jag syn på hans rygg. Han hade tagit av sig i bar överkropp eftersom han kände sig så varm.

Jag anar att mitt uppträdande nog upplevdes lite schizofrent. "MEN HUR MÅNGA GÅNGER SKA JAG BEHÖVA SÄGA ATT DU INTE...men älskling, hur ser du ut på ryggen? Lilla vän."

När det var läggdags hade det börjat klinga av lite lätt, men bara för att eskalera igen efter någon timme, Den här gången på armar, ben, händer och bål. Och nu grät min stora lilla kille högt och förtvivlat över att det kliade till förbannelse.

Syrran (som är barnläkare, tack gode gud) fick som vanligt agera min eviga, privata sjukvårdsupplysning. "Har ni Tavegyl hemma? Det tar ner reaktionen och lindrar", sa hon. Nix. Men vänta. Våra vänner längre upp på gatan har lite allergier i familjen, kanske de har. Jag ringde upp dem och jo visst Tavegyl fanns. Ringde tillbaks till syrran för att få reda på hur många milligram man ska ge till en tjogokiloskropp, rusade upp till grannen och fick med mig några tabletter.

När jag kom hem sov storebror igen. Lika bra det.

I morgon blir det till att försöka få en tid på vårdcentralen (jo tjena). Nässelutslag kan komma från virus, men det kan också bero på halsflussbakterien, enligt Dr syrran. Bäst att kolla upp.

Jo just det. Sa jag att vi har tre läkarbesök för Abbe denna veckan?

Andra bloggar om , , , ,

9 kommentarer

 1. Stackars storebror! Jag har själv haft nässelutslag när jag växte upp och vet att det kliar och hettar något gröndävulskt! Krama honom från mig.

  SvaraRadera
 2. Vår minsta (nr 4) hade en släng av samma utslag förra veckan. Be om Betapred-tabletter för att få bort märkena. De funkar oftast riktigt fort.

  SvaraRadera
 3. Neverending story med småbarn...
  Vi fick ta en tur till akuten förra söndagen då Marcus hade haft feber upp emot 40 i fyra dagar. Bihålieinflammation!!!

  Och nu härjar magsjukan på dagis så vi stannar HEMMA =)

  Nässelutslag kan visst klia jävulskt har jag hört. Stackars Storebror!!!!

  Be gärna en liten bön till magsjukeguden att vi slipper den här rundan!
  /Monika

  SvaraRadera
 4. Men urssh! Hoppas att han blir bättre snart. :( Jag har också haft besvär med nässelutslag när jag var liten och förstår hur hemskt det måste vara för honom. Får hoppas han kryar på sig och blir bättre!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Ang antal sjukhusbesök så ligger vårt nuvarande rekord på fem besök på tre olika sjukhus på en vecka!!! Skönt att få valuta för skattepengarna!!

  SvaraRadera
 6. Fullt ös med andra ord! Krya på dej storebror

  SvaraRadera
 7. Ojdå, men vad gör ni på alla läkarbesök med Abbe egentligen?

  SvaraRadera
 8. Stackars liten, skänker lyckönskningar och hoppas han blir bättre snart :)

  SvaraRadera
 9. Men blä. Det där är ingen lek. Peo fick nässelutslag av allergisk penicillinreaktion. Tavegylen hjälpte. Låter dock som Abbe fick varianten Värst. Krya på sig nu.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.