Kolla! Ett inlägg om melodifestivalen!

22:30

Lördag kväll i medelsvennens rike, jag har tittatmelodifestivalen. Dels för att jag gillar det – musik, tävling och show i en lagom cocktail – och dels för att det är det alla andra gör. Ska man inte känna sig helt utanför runt fikabordet på måndag så gäller det baskemig att ha kollat.

Samtidigt som jag tycker om den där cocktailen så börjar jag bli lite trött på den. Som att ta en gin och tonic för hundrade gången ungefär. Okej det är gott, men man vet hur skiten smakar vid det här laget. Släng i en chilifrukt istället för citronskivan vettja, så det händer något. Överraska mig, chocka mig.

Men okej, några korta reflektioner då. Högst personliga kanske ska tilläggas för säkerhets skull.

Med risk för att slå in en vidöppen dörr tycker jag det här röstningsgeschäftet börjar kännas rätt osmakligt. Det ska sjungas och röstas. Och sedan ska räkneverken nollställas [uttalas på samma sätt som Åke sa "du har ju hela helgen på dig" i Lottofilmen] och så röstar man igen. I år har det nått nya proportioner när de mest ivriga tvingas ringa en tredje gång – à 3:50 per samtal – för att rösta fram sina favoriter i den nyinstiftade duellerna. SVT:s närighet slår rekord. Vi betalar ju för fan TV-licens.

[UPDATE: Jag hade visst bortsett från att en massa pengar går till Radiohjälpen också. Det är ju förstås strålande. Någon som vet hur mycket av de 3:50?]

Och när nu första och andra chansen har kompletterats med någon slags "internationella" tredje chansen, snurrar bara reglerna i mitt huvud.

Musiken då? Kändes tryggt på något vis att höra Shirley Clamps låt igen. För visst är det nittiofjärde gången vi hör den? Pling och Bobby, gå i pension är ni snälla.

Alcazar är proffsiga, det kan man inte ta ifrån dem. Men bortsett från den snygga showen, koreografin och discokulorna kändes det lite trökigt va? Same same, but different.

Emilia däremot. En liten portion jazz, en liten portion Vaia Con Dios 1988 och en liten portion "Aint that just the way" med Lutricia McNeil. Riktigt trevligt enligt min mening.

Och så har vi Caroline af Ugglas. Jag har alltid haft väldigt svårt för hennes person, inte minst att se henne på scen. Hon känns som en nerdrogad, kvinnlig Thåström. Jobbigt. Men "Snälla snälla" var en jävligt bra låt och Caroline har en jävligt bra röst. Så tummen upp från mig.

Marie Serneholt var bara snygg. Låten var meningslös och helt utan klistrig melodi. Bara för att skaka om er lite och slänga in lite gubbsjuka i bilden av Abbepappan, så lyssnar jag gärna på Caroline af Ugglas om jag slipper se henne. Och tvärtom när det gäller Marie Serneholt.

Men hörni. Smaken är som baken. Vad tyckte ni?

Andra bloggar om , , , , ,

17 kommentarer

 1. Jag klarade mig helskinnad från kvällen.

  Tv:n var inte ens på.

  Men när det gäller Sernholt och Af Uggla håller jag med dig fullständigt. Och jag är inte ens gubbe.

  SvaraRadera
 2. Blunda när du hör Af Ugglas, det brukar jag göra… och det hjälper.
  Hin sjunger ju bra och liderligt. Men hennes looks och poser. Illamående är bara förnamnet. ;-)

  /Klaus

  SvaraRadera
 3. Kunde inte sagt det bättre själv. Brukar sällan träffa på folk som tycker som jag, men jag skriver under på vartenda ord...banne mej!!!

  Ps. Leder vi fortfarande budgivningen? Jag har spetsat in mig på lite nya kläder till lillebror...Ds

  SvaraRadera
 4. Fixade inte det här... blve Robert Redford o Paul Newman istället.
  Men... jag zappade över - och fick se Freddie Wadling. HAN var bäst

  SvaraRadera
 5. Håller med dig på alla punkter! Fantastiskt att de får med sig dessa röstare år efter år...

  Wadling var som redan sagt bäst!

  SvaraRadera
 6. Jag gillade Emilia och Caroline Af Ugglas, annars blev jag rätt besviken ikväll.
  Petra Mede var ingen bra programledare.

  SvaraRadera
 7. jag tycker att om svenska folket fortsätter rösta såsom de gjorde idag så tänker jag inte säga ett skit om röstningssystemet. snabb huvudräkning ger ca 7 mille till radiohjälpen på sex veckor. då får det vara hur jävla drygt och onödigt och osmakligt det vill.

  SvaraRadera
 8. Caroline: Vet du vad? Det där med radiohjälpen hade jag helt förbisett. Det är ju kanon.

  Hur stor del av de 3:50 går dit? Vet du det?

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jag slötittade lite sådär. Alcazar hade en bra låt, jag tror den kan ha en liten chans i alla fall. Jag är lite smått allergisk mot gruppen i sig men låten var ok.

  Reglerna förstår jag mig inte på ett dugg. ;)
  Du har en utmaning i min blogg (inte på hemsidan-länken):
  http://mariemedfamilj.bloggagratis.se/

  SvaraRadera
 10. Jag tror inte något utav dom 3:50 går till radiohjälpen det är väll om man ringer det dyrare numret som kostar 9:50 då går 8:50 till Radiohjälpen, tror jag? Kan hända att det inte var dom exakta siffrorna heller, men nåt sånt tror jag? Kan ha helt fel också, men det bjussar jag på!
  Jag gillade inte heller programledaren, lite för mycket liksom....

  SvaraRadera
 11. Det är i sådana här lägen jag är extra glad åt att ha flyttat till Tyskland. Jag har inte kommit in i TV-vanorna och jag förväntas inte heller prata om helgens TV-program på jobbet. Jag är ju den mystiska utlänningen och vi kan ägna timmar åt att prata om hur jag borde vara van vid kyla, jag är ju från Sverige...

  SvaraRadera
 12. Hej Abbes pappa!

  Jag ska inte kommentera melodifestivalen, för den såg jag inte. Ska däremot gratulera till att du/ni finns bland götets fem mest lästa bloggar - enligt dagens GP! Skoj!

  Jag är inte inne här så ofta, men har tittat in ibland (hittade hit genom masarinmamman och har själv en liten kille med ds) och tycker du skriver så himla fint! Definitivt värd att bli läst! Grattis!

  SvaraRadera
 13. Jag tyckte Nina Söderqvist va klart bäst! :o) Af Ugglas va helt ok och SVT borde skämmas när dom presenterade sitt röstsystem med klara utsugningstendenser, det blev pinsamt tillslut.
  Ett plus dock för dom som röstade med det dyrare numret där delar av pengarna går till radiohjälpen. Det är bra!
  Så tycker jag! :o)

  SvaraRadera
 14. Jag tyckte absolut att Emilia vad bäst, kanske var det hennes låt som var bäst. Men ja tyckte hon gjorde det bra. Jag blev också förvånad över röstningssystemet. Jag ringde två gånger på radiohjälpens nummer sen när de nollställde hela tiden så röstade jag på det billiga. Tycker de borde satt ett nummer för kanske 5kr så radiohjälpen fick pengar från varje samtal istället för det man fick välja att ringa till. Då hade det blivit mer pengar till dem skulle jag tro.
  Håller föresten med dig om sernholt och af ugglas också :P

  /Madde

  SvaraRadera
 15. Det är som Marika skrev..2 olika nummer att ringa varav det ena är ett dyrare alternativ 9,90 varav 8,50 går till radiohjälpen det för 3,50 tillfaller bara telia och SVT

  SvaraRadera
 16. Hej hej Abbes pappa! Vilket härligt inlägg du skrivit om melodifetivalen, ja de andra ocksa förstås! :)

  Tänkte bara "bekräfta" att det endast ges pengar till radiohjälpen om man ringer på det telefonumret som kostar typ 9,50 kr eller vad det är... Alltså, om man ringer för 3, 50 så tar kanske SVT summan själv eller vart det nu kan tänkas ta vägen... Så, vill man skänka pengar till bra ändamål måste man alltså ringa det lite dyrare numret! Men det är det ju värt!! Ha en fin dag! Sofie

  SvaraRadera
 17. annlouisejohansson13 februari 2010 kl. 22:25

  alltså, vi var ett gäng på fest som såg melodifestivalen och såg webbjokern MiSt
  vi var tio stycken minst som tyckte dom
  var sämsta vi sett i melodifestivalen.
  läste anders nunstedts kommentar om MiSt
  webbjoker "Webbjokern: åk tillbaks till
  Thailand" "Det här är rätt och slätt det pinsammaste bidraget i den moderna Mellons historia.Jag orkar inte lägga ner en endaste sekund till på att försöka beskriva eländet" skriver Anders Nunstedt, Expressen om Mist här är länk till Expressen om Mist:
  http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=anders&e=578315
  Vi håller med!!!
  "groggen i halsen"

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.