Dansfestibal.

21:31

Melodifestival-följetongen är slut för den här gången. Åtminstone den svenska varianten. Visst, det är hyfsad lördagsunderhållning i TV-soffan, men ärligt talat är det rätt skönt att det är över tycker jag. Det blir liksom lite långdraget.

Men en som verkligen tagit festivalen till sig, eller festibalen som han säger, är storebror. Han går runt och sjunger på ömsom "I lågornas sken", ömsom "Hur svårt kan det va?". Fast med lite egna textvarianter så klart. "Jag kan va lycklig, jag kan va lycklig, jag kan va jääättelycklig. Se mig, hör mig, stör mig – hur svårt kan det va?"

Det senaste hemma hos oss är att storebror bjuder på dansfestibaler. Han riggar upp med sin lilla cd-spelare och stolar för oss i publiken att sitta på. Sedan dansar han till alla (känns det som) låtar på hans Hits for Kids-skiva, och så får vi sätta poäng.

Under en festibal avverkas till exempel "Låt Oss Dansa" med Amanda & Andrea, E-types "Eurofighter", "Gummibjörn", "Kokobom" med Ellinor och "Gala Pala Gutchi" med Vendela (en låt som för övrigt handlar om Tamagotchi, men det blev förmodligen för dyrt att sjunga). Till dem flänger han runt som ett skållat popcorn över golvet. Ibland liknar det breakdance, ibland liknar det ingenting. Då och då ser man tydliga influenser från melodifestivalen. Både från kördansarna och från pausbaletten.

Igår var Mange Schmidt och Petters låt "Giftig" med i festibalen. Då kungjorde storebror följande:
– Det här är bara en reklamdans, så den behöver man inte titta på.

Tack för den du.

Andra bloggar om: , , , , , ,

10 kommentarer

 1. ha ha, ja, reklam behöver man ju inte titta på :)

  SvaraRadera
 2. Du bor möjligen inte i Kungälv?

  SvaraRadera
 3. *asg*

  Fantastiskt!

  Klokt barn - det är ju då man går iväg och fixar fika :)

  (Allvarligt, jag BLIR verkligen trött på alla reklamavbrott, och föredrar därför statstelevisionen...)

  Somlig reklam är dessutom så förolämpande korkad att jag har god lust att skicka BÖTER till någon reklammakare som straff för nedskräpningen!

  SvaraRadera
 4. Hahhaha! Det var kul.

  Jag är storebror i familjen 6 år skall följa "So you think you can dance" maniskt har vi bestämt. Jag har spelat in och nu skall vi kolla och få lite dansinspiration.

  SvaraRadera
 5. *hahaha*...här dansar Storebror till "Bad Boys" med Inner Circle. Det liknar en blandning mellan Hip Hop, breakdance och absolut ingenting :)

  Lilleman är frälst i mello, men han kallar det för "Festigal".

  Pratat med Gbg idag, väntar på återringning. Denna eviga väntan när man har hjärtisar..*suckar*
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Det där har jag varit med om med mina syskon. En av dem hade för vana att dansa framför tvn när vi andra försökte se sikta mot stjärnorna eller liknande. Lite roligt men ack så störande :)

  SvaraRadera
 7. Hi, hi säger jag också. Agnes brukar fråga om det är långt till reklamen när hon är kissnödig :)

  Linnéa och Agnes har festival hemma också men de dansar och sjunger mest till Hopp hatten för den älskar Linnéa.

  SvaraRadera
 8. Haha, skönt att han står för reklamen oxå;)

  SvaraRadera
 9. Hos oss sjunger sexåringen: Upp och hoppa, ligg inte och dra dig... du och jag måste fånga en hare.

  Tänk så tokigt det kan bli och tänk hur rackarns svårt det är att övertyga en envis en om den rätta texten.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.