Åre fredag.

22:11

Förmiddagen bjöd på sol och knallblå himmel, någon minusgrad i byn och ungefär fem på toppen. Redan vid lunchen i solen på Café Olympias terrass började det kännas som att livet kom tillbaks. Det var så skönt, så en öl hann bli två innan vi skidade vidare.

Fram på eftermiddagen mulnade det på lite grand men åkningen var ändå riktigt bra. Vi landade på Fjällgården där det var fullt ös på after skin. Lustigt vad det där flyttar runt från år till år. Har aldrig varit med om sådant röj på just det stället.

När bandet slutat spela åkte vi hem till Ski Lodge och kastade oss i bastun. Efter att vi snackat en liten stund med en kille visade det sig att han åkt ensam hela eftermiddagen för att hans polare var magsjuk (!) Ja, du läste rätt. Jag höll på att få ett spel. Förföljer det mig eller? Jag reste mig och gick ut.

På kvällen gick vi till Grappa och käkade. Det kan jag varmt rekomendera om du ska till Åre.

Oxfilécarpaccio med skivad parmesan och ruccola till förrätt. Mums. Saltimbocca med potatiskaka till huvudrätt. Det är stekt kalvytterfilé med parmaskinka och salvia, bräseras i vitt vin och grädde. Om du kanske inte visste. Till det drack vi ett helt underbart Sicilianskt vin som hette Harmonuim på Nero D`Avola-druvan. Desserten blev en Tiramisù som inte gick av för hackor.

Dubbel Espresso och en Grappa di Amarone skulle avsluta alltihopa. Men allt var så gott så vi tog en Cappuccino också efter det, av bara farten. Sedan var vi så mätta och trötta att vi gick hem till Ski lodge och såg omröstningen Let's Dance när Tina och Tobias vann.

I säng vid elva.

Andra bloggar om: , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Hej!
  Tycker du fick precis så skönt som du faktiskt förtjänade låter det som. Eller??
  Bara lite avundsjuk - fast jag vill inte heller ha ditt andra, besvärliga, så jag får väl ta mitt eget och hålla tyst...
  Nä, ha det bra även i fortsättningen. Inte missunnar jag dig att må gott för en gångs skull.
  Hälsningar//M

  SvaraRadera
 2. Åhh! Jag är så fantastiskt otroligt sprudlande glad för din skull, på riktigt.

  SvaraRadera
 3. Tack tack tack. Jag är helnöjd.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.