Åre lördag.

22:17

Lite grått väder hela dagen i princip. Men inte värre än att det gick bra att åka. Eftersom vi var i säng så tidigt på fredagen var vi också tidigt i backen och fick några timmar med kanonåkning utan liftköer.

Lunchen på Buustamon är fantastisk. Och miljön. Sammanfattning av det besöket: Vi träffade L som är mamma till M i Abbes dagisgrupp. Hon var där med sin syster. Det var kul, tänk vad världen är liten. Sedan hamnade vi bredvid ett jättetrevligt par exilnorrläningar från Stockholm och hade väldigt roligt med dem. Jag halkade med pjäxorna på det blöta trägolvet och bredtacklade Christer Sandelin. Min kompis tog smörrebröd och jag åt viltskav. Notan stannade på 5 600 kronor!!? Vid en närmare titt visade det sig att vi ätit tjugofyra konferenslunch och druckit sexton stora öl. Inte konstigt att vi var mätta. Vi avslutade med varm choklad, vispgrädde och Stroh-rom. Smaskens.

På eftermiddagen tilltog vinden och toppliftarna stängde, men vi fick en massor av fin åkning ändå. After ski på Bygget till DuoJag. Grymt proffsiga. Hem, bastu, slöa en stund och sedan ut och äta.

Som göteborgare känner man till Bröderna Dahlbom. De har haft flera gourmetkrogar och nu senast drev de Trädgårn. Vad kanske inte alla vet är att de numera har en restaurang i Åre. Dahlbom på Torget heter den, och än en gång kommer jag med en varm rekommendation. Riktigt bra.

Förrätt: Halstrade pilgrimsmusslor med Karl Johansvamp, confiterade rotsaker och musselskum. Varmrätt: Lamm från fjällbete med getostquesadilla och tomat-/örtmarinerade stora vita bönor. Dessert: Crème brulée. Till det en Rioja jag inte minns namnet på. Jesus Christ, vad gott det var. Men vad mätta vi blev. Och trötta.

Även den här kvällen struntade vi i att gå ut efter middagen. Vi gick hem och sov. Vid elva. Igen.

Jag tror bestämt att jag har gått och blivit vuxen. Vad skönt.

Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentarer

  1. Härlig resa! Skönt att ni inte blev sjuka.

    Visst är det skönt att ha blivit vuxen. Det tycker jag med!

    Ha det!

    Sanna

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.