Talets onsdag, del tre.

23:36

TAKK-kurs ikväll igen. Det är verkligen jätteroligt. Som att lära sig ett nytt språk, fast enklare på något sätt. Inte så mycket grammatik, böjningar och annat svårt att hålla reda på. Bara glosor. Massor av glosor.

Insåg idag att det tecken för "bajsa" vi lärt Abbe, måste upprepas, annars betyder det "elev". Så när Abbe tittar på mig och säger "omme aiiss" och gör sitt tecken, säger han i själva verket inte "kommer bajs" som han tror.Och på jobbet. Där vi slänger oss med tecknen "jävla bajs" ibland när det kört ihop sig. Om vi dessutom vänt tecknet för svordomen fel blir det "kanin elev".

Jättetufft.

Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer

 1. Nu har jag läst hela din blogg
  från början till start
  och jag blir tårögd,skrattar,ler och blir arg. Allt på samma gång.

  Heja Abbe
  det finns inga andra ord att beskriva något så fint

  SvaraRadera
 2. hej !

  Såg du på "Akademiska sjukhuset" i förra veckan? De opererade en 2årig tjej som hade mjuk gom (fast jag tyckte att hon pratade ganska bra!). Vet du när i ålder det är mest vanligt att de gör dessa operationer? Solveig Oskarsdottir sa att om barnen kräks genom näsan är detta ett tecken på att mjukdelen av gommen kan behöva opereras. Detta är något som Freja gör hela tiden så jag är lite nyfiken på hur de går till väga.

  ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Kaninelev. Jag gillar det.

  SvaraRadera
 4. Blev lite nyfiken på hur man tecknar "jävla" (eller för den delen "kanin")
  Kanske står nånstans tidigare i bloggen, jag har inte läst hela. Jag fick avbryta för att jag började störtgråta. Samtidigt som jag skrattade för jag blev så rörd. Skyller på att jag är gravid, men det är nog inte hela förklaringen. Har själv en syster som har autism, så jag vet en del om hur det är med annorlunda men helt underbara barn. Och att spendera mycket tid med läkare...

  SvaraRadera
 5. #Linneas tänkarhörna
  Så som jag kommer ihåg det är tecknet för jävla/kanin som ett v-tecken, med pek- och långfingret uppsträckta med handen vid pannan. Svårt att beskriva med ord, men som en kaninöron/djävulshorn helt enkelt. Däremot har jag alltid svårt att komma ihåg vilket som är vilket... Men mest logiskt vore väl om kaninen är med fingrarna bakåt, men det där kan nog Abbes pappa bättre än vad jag kan... =)

  SvaraRadera
 6. Tove: Tack snälla.

  Josefin: Jaså? Synd att jag missade det programmet. Jag håller tummarna för Freja. Heja Freja. Det rimmar fint.

  Polliver: Lite kaxigt va? Kaninelev.

  Linnéa: Jag förstår. Graviditetshormonerna verkar få folk att gråta åt vad som helst. Kanintecknet finns tidigare i bloggen och jag skulle såklart ha länkat dit. Det är nu åtgärdat.

  Anonym: Du har helt rätt. Lättaste sättet att minnas vilken som är vilken är nog att tänka att kaninen böjer öronen bakåt. Nu har jag länkat till tecknet, som fanns tidigare i bloggen.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.